Aanbod fietsvakanties en wandelvakanties in Italië

Wil je ook een ontspannen fiets- of wandelvakantie? Ons ruime aanbod is gevarieerd van Noord tot Zuid Italië en van vlak tot en met heuvelachtig. Standplaatsreizen vanuit een vast adres of trektochten met meerdere accommodaties inclusief bagagevervoer.

Bekijk hier alle individuele fietsvakanties en wandelvakanties in Italië en boek jouw unieke fietsreis.Type vakantie: Fietsvakantie

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie

De hiel van de laars
Een gemakkelijke fietstocht door het lieflijke landschap van Puglia: langs wijngaarden, olijfboomgaarden, witte dorpen en de niet-te-missen trulli. De kusten worden gekenmerkt door lange, zandige stranden, duinen en beschermende natuurreservaten. Je bezoekt de de unieke barokstad Lecce, en fietst door de prachtige en zonovergoten Salentostreek. Naar het zuidelijkste puntje van de hak, waar je kunt genieten van prachtige kusten en historische plaatsen.

  • Bestemming:
  • Duur: 13 dagen
  • Prijs: € 1.695

Type vakantie: Fietsvakantie

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie tot niveau fietsvakantie

Grande Puglia
De Grande Puglia is een 13-daagse fietstocht die begint in de Alta Murgia en eindigt in Otranto, de meest oostelijke stad van Italië. Je fietst langs wijn- en olijfboomgaarden, witte dorpen en de niet-te-missen trulli. We laten je kennismaken met de Unesco-sites Castel del Monte, Matera en Alberobello. Je rijdt door de Salento streek, met een verlenging in de barokstad Lecce. Onderweg naar het zuidelijkste puntje van de hak kun je genieten van indrukwekkende kusten en historische plaatsen.

Type vakantie: Fietsvakantie

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie tot niveau fietsvakantie

Wijn en Kastelen
Een fietsreis in de stilte, het licht en het verleden van Zuid Italië. Na de oude havenstad Trani, breng je een bezoek aan het middeleeuwse burcht Castel del Monte. Je bezoekt tijdens deze vakantie de Romeinse plaats Venosa en het slot van Melfi. Nadat je de Vulture wijnvelden bent gepasseerd, fiets je zuidwaarts over rustige straten langs de ‘gouden heuvels’. Uiteindelijk kom je aan in de historische Sassi wijk van Matera.

Type vakantie: Fietsvakantie

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie

UNESCO tour
Een fietstocht vanaf de Adriatische Zee door het park van de Alta Murgia en langs wereldberoemde UNESCO sites van Puglia en Basilicata. Je fietsvakantie begint in de havenstad Trani met zijn prachtige kathedraal, en je bezoekt het immense Castel del Monte. Je fietst over glooiende heuvels en overnacht in de oude Sassi wijk van Matera. Middels de prachtige Itria vallei fiets je naar Alberobello, bekend vanwege haar vele trulli.

Type vakantie: Fietsvakantie

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie

Kust naar kust
Deze reis is samengesteld voor wielrenners en voorzien van langere afstanden. Een fietstocht door de laars van Puglia en Basilicata. De fietsvakantie begint in de havenstad Trani met zijn prachtige kathedraal. Je fietst door het Alta Murgia landschap, perfect voor fietsers: geen verkeer en fantastische landschappen. Je zult valleien oversteken, de Apennijnen beklimmen en het Pollino Nationaal Park bereiken, het grootste natuurgebied in Italië. Je eindigt deze fietsvakantie in Maratea waar je een adembenemend uitzicht hebt over de Tyrrheense Zee.

Type vakantie: Fietsvakantie

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie

Sassi en Trulli
Een week fietsen in het gebied van de twee prachtige Unesco steden Alberobello en Matera. Vanaf Matera fiets je naar het 'dal van de trulli', met duizenden karakteristieke kalkstenen huisjes met kegelvormige daken. Het gebied is begroeid met oeroude olijfbomen, en fruit- en amandelbomen. In het bijzondere landschap van Basilicata verblijf je twee nachten in een uitstekend agriturismo.

Prijzen 2024 online!

X