Fietsvakantie Italie fietsreizen

Niveau van wandelvakanties

Niveau van wandelreizen

Het is niet eenvoudig om een juiste inschatting te geven van het niveau. De zwaarte is afhankelijk van een aantal factoren ter plaatse. Ten eerste je eigen wandelconditie en ten tweede of je een (zware) rugzak meeneemt. Verder zijn ook de steilte van een klim of afdaling, de kwaliteit van de paden, de af te leggen hoogtemeters per dag, de dag afstand en de weersomstandigheden van invloed.

Onderstaand is slechts een indicatie. Bij de meeste reizen wordt aanvullend een nadere toelichting gegeven over het niveau in het desbetreffende gebied.

ZWAARTE:

Niveau wandelvakantie Italie: lichtste niveau. Wandelingen over goede paden, meestal over vlak en soms glooiend terrein. Deze wandeltocht is voor iedereen goed te doen.

Niveau wandelvakantie Italie: licht niveau. Door meest heuvelachtig terrein of vlak terrein met lange afstanden. Hiervoor heb je een basisconditie nodig. Er kunnen enkele pittige dagtochten tussen zitten. Doorgaans over goed begaanbare wegen en paden.

Niveau wandelvakantie Italie: tot aan gemiddeld niveau. Tochten over goed begaanbare maar ook slecht begaanbare paden. Dit vereist stevige wandelschoenen. Heuvelachtig tot bergachtig terrein. Een goede wandelconditie is vereist.

Niveau wandelvakantie Italie: pittig niveau. Lange wandeltochten in bergachtig gebied met flinke hoogteverschillen. Een uitstekende wandelconditie is vereist. Paden kunnen moeilijk begaanbaar zijn. Meestal met bagagevervoer. Een uitstekende conditie is vereist.

Niveau wandelvakanties in Italie: uitdagend niveau. Door ruig en uitdagend terrein, vaak in hooggebergte. Je neemt zelf je bagage mee. Alleen geschikt voor wandelaars met een uitstekende conditie.

Weet je niet zeker of het niveau geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.