Fietsvakantie Umbrië, 12 dagen – Grande Umbria – Midden Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 12 dagen
 • Prijs: € 1.145

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie

Grande Umbria – DeLuxe

Umbrië wordt ook wel het Groene Hart van Italië genoemd. Tijdens deze trektocht brengt u een bezoek aan de cultuurstad Perugia en maakt u prachtige tochten langs authentieke middeleeuwse heuvelplaatsjes. U maakt uitgebreid kennis met het land van de Etrusken en haar prachtige natuurschoon.

Voor deze fietsvakantie in Umbrië zijn GPS tracks beschikbaar.

Prijzen 2019  Prijzen zijn per persoon
11 nachten o.b.v. 8 x Logies Ontbijt, 3 x Half Pension  € 1.145,-
Toeslag eenpersoonskamer  zie Bijz.
Huurfiets € 160,-
Elektrische fiets € 255,-

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie in Umbrië

Aankomst bij uw overnachtingsadres, gelegen aan de rand van Perugia. Het kasteel beschikt onder meer over een privé-parkeerplaats, een restaurant, een zwembad en een sauna.

Dag 2

Bezoek aan Perugia of rondrit van 25 of 37 km

Het centrum van Perugia is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Het heeft een gezellige binnenstad, waar het middeleeuwse aanzien prima bewaard is gebleven. Perugia beschikt over een rijke cultuurhistorische erfenis, waardoor het behoort tot de belangrijkste kunststeden van de regio’s Umbrië en Toscane. Met name de lange rondtocht is pittig. U krijgt te maken met zo nu en dan steile klimmen. De fietstocht leidt u door het Parco Naturale di Monte Tezio en u bezoekt het kasteel van Osano.

Dag 3

Perugia – San Luca, 59 of 65 km

De dag begint met een tocht langs de sculpturen van Brufa. Van verre krijgt u Assisi al in het vizier. Een pittig klimmetje brengt u naar dit belangrijke religieuze plaatsje, waar de nagedachtenis aan de heilige Franciscus zorgvuldig in ere wordt gehouden. De Basilica di S.Francesco trekt jaarlijks duizenden pelgrims. De middeleeuwse sfeer in Assisi is er goed bewaard gebleven. Met zijn smalle hoofdstraten die met elkaar worden verbonden door trapsteegjes. Over een rustige weg, langs vele olijfbomen en een mooi uitzicht op het dal, bereikt u het pittoreske Spello. De laatste 20 km fietst u vlak, deels over een fietspad, met een mooi zicht op de omringende heuvels. U overnacht in een villa met restaurant en een zwembad.

Dag 4

Rondrit Trevi, 43 km

Uw begint uw dag met een bezoek aan Foligno, dat als één van de weinige steden in Umbrië in een vlakte ligt. Brede winkelstraten leiden naar het sfeervolle middelpunt van de stad, de Piazza della Repubblica en de Piazza del Duomo. U vervolgt uw route tussen olijfgaarden door, om uiteindelijk aan te komen in het heuvelstadje Trevi. Van hieruit heeft u mooi uitzicht op de Valle Umbra.

Dag 5

Rondrit Spoleto, 48 km

U fietst over vlakke wegen en fietspaden, langs pittoreske en deels ommuurde borghi als Castello San Giovanni en San Giacomo. Spoleto is een gezellige stad met schilderachtige straten en pleinen. Het is één van de oudste nederzettingen van Umbrië, en heeft een rijke historie. Het stadsbeeld wordt onder meer bepaald door het domplein en een aantal Romaanse kerken. Indrukwekkend is de Torri, een reusachtige brug/aquaduct van 80mt hoog en 230mt breed. Na Spoleto fietst u door een rustig en heuvelachtig gebied. U bezoekt onder meer het pittoreske Castel Ritardi.

Dag 6

San Luca – Todi, 52 km

Na een bezoek te hebben gebracht aan de kerk Madonna della Stella, fietst u naar Montefalco. Dit pittoreske plaatsje ligt hoog boven de wijngaarden en heeft een authentiek middeleeuws uiterlijk. U kunt er het Museo Civico di San Francesco bezoeken, een museum in een voormalige kerk met een schat aan schilderijen en fresco’s. U fietst verder door oude gehuchten waar het leven lijkt stil te staan. Een pittige klim brengt u uiteindelijk naar de van oorsprong Etruskische stad Todi. Een prettig bergstadje, hoog gelegen boven de rivier de Tevere, waar de middeleeuwse sfeer nog aanwezig is.

Dag 7

Todi – Orvieto, 59 km

Nadat u bent afgedaald uit de hooggelegen stad, komt u al gauw in een rustig gebied. Door eenzame dorpjes, soms bosrijke gebieden en met zo nu en dan een pittige klim. Vanaf Civitella heeft u een prachtig uitzicht over het meer van Corbara. De laatste klim gaat naar de levendige stad Orvieto, prachtig gelegen op een gigantische blok tufsteen. Beroemd om zijn witte Classico wijn en om de gigantische Dom met zijn rijk bewerkte voorgevel. Overnachting in een sfeervol 17e eeuwse Residenza.

Dag 8

Rondrit Orvieto, 58 km

De tocht begint met een bezoek aan Bagnoregio, gelegen in de regio Lazio. Van hieruit heeft u een prachtig zicht op Civita. Het is gelegen op een plateau van tufsteen, waarvan de buitenste delen op de rand van de afgrond staan. Verder naar het kratermeer van Bolsena. Een heerlijk stadje met mooie terrassen in het centrum of aan het water. Een mooie route brengt u terug naar Orvieto, met onderweg een onvergetelijke blik op deze bijzondere stad. Overnachting in het oude centrum in een B&B.

Dag 9

Orvieto – Faiolo, 60 km

U laat Orvieto achter zich en fietst over rustige wegen richting het noorden. Omhoog naar Allerona, een mooi eenzaam dorp waar éénmaal per dag een bus komt. Neemt u daar een maaltijd in het lokale restaurantje, waar u vanaf het terras een prachtig uitzicht heeft op het omringende landschap. Verder door een bosrijk gebied met uitgestrekte picknickplekken. Door een open landschap naar Fabro. U kunt er voor kiezen om via een stijl weggetje het kasteelplaatsje Canaiolo te bezoeken. U overnacht in een heerlijk agriturismo met zwembad.

Dag 10

Rondrit Faiolo, 45 of 66 km

U bezoekt enkele sfeervolle heuvelplaatsjes als Montegabbione en Piegaro. In Moiano kunt u kiezen voor een extra rondrit, langs twee van de mooiste Borghi van Italië, Paciano en Panicale. Onderweg kunt u genieten van een mooi zicht op het Lago Trasimeno. Een pittige klim brengt u naar Città della Pieve, een stadje van rode baksteen dat gelegen is op een heuvelrug met een weids uitzicht.

Dag 11

Faiolo – Perugia, 46 of 76 km

Tijdens de ochtend fietst u door een bosrijk gebied, soms pittig en dan weer heerlijk afdalend. Onderweg passeert u enkele verstilde gehuchtjes. Een 8 km lange afdaling brengt u naar Marsciano waar vandaan u, voor de korte tocht, de boemeltrein neemt naar Perugia. De lange route brengt u naar Deruta, hét keramiekstadje bij uitstek. Het heeft een heerlijk oud centrum waar u prima tot rust kunt komen.

Dag 12

Einde van uw fietsvakantie in Umbrië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Indien u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze fietsvakantie in Umbrië kan iedere dag worden gestart in de periode van 1 maart t/m 31 oktober.

Inbegrepen
 • 11 x overnachting op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 11 x ontbijt
 • 3 x diner in San Luca; primo, secondo, contorno, dessert, acqua
 • Bagagevervoer
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, overige diners en dranken
 • Fietshuur: hybride € 160,-, e-bike € 255,-
 • Verlenging fiets: hybride fiets € 15,- per dag, e-bike € 25,- per dag
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 15,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

 

Bijzonderheden
 • Minimumdeelname 2 personen
 • Gratis parkeren bij het eerste adres
 • Comfort: op basis van standaardkamers; overnachting in een kasteel met zwembad (geopend vanaf 1 – 15 mei afhankelijk van de weersomstandigheden), een villa met zwembad (geopend vanaf 15 – 31 mei afhankelijk van de weersomstandigheden), een B&B gelegen in het historisch centrum – van Todi en Orvieto, en op een agriturismo met zwembad
 • Verlenging iedere dag mogelijk
 • U fietst voornamelijk over asfaltwegen, maar zo nu en dan ook over grindwegen. Wij raden u aan om uw fiets te voorzien van anti-lekbanden
 • De routes zijn beschikbaar op GPS
 • Toeslag eenpersoonskamer: neemt u hiervoor contact met ons op
 • Tevens de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië. Dit in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

 

kaart

fietsvakantie Umbrie - kaart Umbrie
Fietsvakantie 12 dagen Umbrië

 

 

niveau

Een goede fietsconditie en ervaring met klimmen is vereist. U krijgt iedere dag te maken met pittige stukken. Vanaf dag 6 moet u tijdens de langste routes gemiddeld 1000 meter – in totaal – per dag klimmen.

 

korte route lange route
afstand niveau afstand niveau
Dag 2 25 km 2,5 37 km 3
Dag 3 59 km 2 65 km 2
Dag 4 42 km 2
Dag 5 48 km 2
Dag 6 52 km 3
Dag 7 59 km 3
Dag 8 58 km 3
Dag 9  60 km 3
Dag 10 45 km 2,5 66 km 3
Dag 11 46 km 2,5 76 km 3

 

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Auto

Afstand Utrecht – Perugia: 1487 km
Afstand Brussel – Perugia: 1336 km
Info op www.viamichelin.nl


Trein

www.bahn.de
www.trenitalia.com


Vliegtuig

www.skyscanner.nl


Rechtstreekse vluchten naar Perugia (PEG) (= dichtstbijzijnde vliegveld), vanaf:

Vanaf het vliegveld kunt u per taxi naar het beginadres afreizen. De afstand is circa 9 km.

 

huurfietsen

In Umbrië huurt u een lichtgewicht trekking fiets of een elektrische fiets

Hybride huurfiets heren

Heren huren een hybride fiets van het merk Bianchi, type Camaleonte (zie foto). Deze unisex fiets is geschikt voor mensen met een lengte tussen de 1.60mt en 1.95mt.

Basisprijs: € 160,- per fiets/per 10 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Versnellingen: 27
 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot

Hybride huurfiets dames 

Dames huren een fiets van het merk Bianchi, type Spillo. Deze is geschikt voor dames met een lichaamslengte van 1.55mt tot 1.75mt. Dames met een lengte van boven de 1.75mt huren de herenfiets.

Basisprijs: € 160,- per fiets/per 10 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Versnellingen: 27
 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot

Elektrische huurfiets

Basisprijs: € 255,- per fiets/per 10 fietsdagen. Verlenging: € 25,- per fiets/per dag.

De elektrische fiets is van het merk Cannondale type Mavaro Headshok. Maat: 50cm (Lengte circa 1,60mt t/m 1,85mt).

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Bosch motor +36V/400wh

reiservaringen

Fietsvakantie in Umbrië – Daniëlle en Ron

Beste Laurens, Dennis en Lara,

Hierbij zenden wij jullie enkele foto’s welke we gemaakt hebben tijdens onze 12 daagse reis in Umbrië. Het was weer een goed uitgezette trip. Mooie authentiek middeleeuwse dorpjes en prachtige steden. De overnachtinglocaties waren perfect. Sommige heel bijzonder met name in Perugia. Wat ook fijn was waren de rustige wegen. We hebben ook dit jaar er weer van genoten.

Met vriendelijke groeten,

Daniëlle en Ron


Fietsvakantie in Umbrië – mei 2018

Hallo team Onderweegs,

Wij waren van 7 tot 18 mei in Umbrie. We fietsten de Grande Umbria.
We hebben genoten van de reis en de fietstochten, wat een prachtig land. Na een nat voorjaar was alles heel groen, het was vaak bewolkt (heel prettig als je fietst), en soms regen.
Wat een uitzichten en leuke stadjes. Zelf waren we dol op Trevi en Spello, al die cipressen, olijfbomen en wijngaarden. Het was heel mooi. De routes leken ons kort van te voren maar namen door de klimmetjes toch veel tijd in beslag. De routes waren heel duidelijk.

Zelf zijn we dol op het platteland, de steden waren natuurlijk mooi, maar landelijk Italie had onze voorkeur.
We hebben 1 dag overgeslagen, de rondrit Orvieto, het was echt heel slecht die dag.

De rondrit Faiolo hebben we ook korter gemaakt, i.v.m. voorspelde regen die middag.
En wat kun je heerlijk eten in Italie, verrassend vonden we het hotel in San Luca. Je waant je in een ander tijdperk, met alle gemakken van tegenwoordig.
De Agriturismo in Faiolo was ook geweldig, er was een kookgroep aanwezig waardoor we mee konden eten met deze groep.
De laatste rit naar Perugia terug was goed te doen, in het begin zwaar en daarna redelijk vlak, op de laatste km na.

Vriendelijke groeten Johan en Paula


Fietsvakantie in Umbrië – ingezonden foto’s via Whatsapp van Vincent en Judith

Fietsvakantie Umbrië 12 dagen – ontvangen via Whatsapp

Prachtig weer, geweldige sfeervolle adressen, heerlijke maaltijden en ‘weg van de snelweg’. Kortom ‘Onderwe(e)gs’ in Italië. Hartelijke vakantie groet Pietsje en Martin


Fotoverslag Maartje en Björn – fietsvakantie Grande Umbrië – Augustus

12-daagse fietsvakantie in Umbrië – Mei 2016

Beste Laurens,

Hierbij een korte review van onze 12-daagse fietsvakantie in Umbrië:

Ondanks het wat mindere weer dat we hadden tijdens onze reis maakte de goedverzorgde vakantie door Onderweegs in Italië alles goed. De aangeleverde GPS tracks maakten het voor ons heel makkelijk de routes te volgen. Als we er toch even niet uitkwamen hadden we nog altijd de ‘uitgeschreven’ versie van de tochten. De accommodaties waren top en wij werden overal heel hartelijk ontvangen. Alles was keurig verzorgd en wij hebben genoten van de gastvrijheid van de mensen in Umbrië. De wegen zijn niet altijd goed onderhouden en wij zouden de mensen willen adviseren die deze tocht gaan doen niet met een racefiets te komen. Het is comfortabeler als je wat bredere banden hebt op deze wegen. Houd hiermee wel rekening met de zwaarte van de tocht. Over de wegen gesproken. De tochten waren gevarieerd en zo uitgezet dat je langs mooie uitkijkplekken kwam. Steeds is er gekozen voor de meest veilige optie. Wat er toe leidde dat er zo min mogelijk over drukkere wegen werd gereden, alhoewel dit natuurlijk niet altijd te vermijden viel. Grote klasse Laurens, petje af voor de organisatie!!

Hartelijke groet,

Johan en Sandra