Fietsvakantie Umbrië, 8 dagen – trektocht – Midden Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: € 945

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie tot niveau fietsvakantie

Fietsen door het Groene Hart – DeLuxe
Umbrië wordt ook wel het Groene Hart van Italië genoemd. Tijdens deze fietsvakantie brengt u een bezoek aan de cultuurstad Perugia en maakt u prachtige routes door authentieke middeleeuwse heuvelplaatsjes. U overnacht o.a. in een 13e eeuws kasteel en een riante villa. In Spello en Montefalco verblijft u in het historische centrum.

Ook bij deze fietsvakantie Umbrië trektocht zijn GPS bestanden beschikbaar.

Prijzen 2022  Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. 5 x Logies Ontbijt, 2 x Half Pension  € 945,-
Toeslag eenpersoonskamer  zie Bijz.
Huurfiets € 120,-
Elektrische fiets € 200,-

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie Umbrië trektocht

Aankomst in Perugia waar u overnacht in een kasteel. Deze is gelegen aan de rand van Perugia. Daarnaast beschikt het over onder andere een restaurant, zwembad en een sauna. Kortom een heerlijk begin van uw fietsvakantie!

Dag 2

Bezoek aan Perugia of rondrit van 25 of 35 km

Uw ochtend begint eerst met een tocht door de heuvelachtige omgeving van Perugia. Met name tijdens de lange rondrit krijgt u te maken met zo nu en dan pittige stukken. Deze rit leidt u eerst door het Parco Naturale di Monte Tezio. Vervolgens fietst u via de Porta Sant’Angelo de oude stad binnen. Perugia beschikt over een rijke cultuurhistorische erfenis. Daardoor behoort het tot de belangrijkste kunststeden van Umbrië. Het middeleeuwse aanzien is er namelijk prima bewaard gebleven. De gezellige binnenstad heeft bovendien een relaxte sfeer. Vanaf de Giardini Carducci heeft u daarnaast een mooi uitzicht over de Valle Umbra. Tenslotte fietst weer terug naar uw kasteel.

Dag 3

Perugia – Spello, 36 km

Vandaag begint de dag met een rit langs de sculpturen van Brufa. Vervolgens krijgt u van verre Assisi al in het vizier. Een pittig klimmetje brengt u naar deze belangrijke religieuze plaats.  De nagedachtenis aan de heilige Franciscus wordt er namelijk zorgvuldig in ere gehouden. In het bijzonder trekt de Basilica di S.Francesco jaarlijks duizenden pelgrims. De middeleeuwse sfeer in Assisi is bovendien erg goed bewaard gebleven. Daarna fietst u over het beroemde Olijfpad. Langs vele olijfbomen en met een mooi uitzicht op het dal. Vervolgens fietst u naar het pittoreske Spello met haar bloemrijke straatjes.

Dag 4

Spello – San Luca, 51 km

Uw derde fietsdag begint met een bezoek aan Foligno. Als één van de weinige steden in Umbrië ligt deze plaats in een vlakte. Brede winkelstraten leiden u naar het sfeervolle middelpunt van de stad, de Piazza della Repubblica en de Piazza del Duomo. Vervolgens over een heuvelrand, langs vele olijfbomen en wijngaarden. Uiteindelijk komt u aan in het charmante stadje Trevi. Ook vanuit deze plaats heeft u een prachtig uitzicht op de Valle Umbra. Trevi staat bovendien in heel Italië bekend om de hoge kwaliteit van zijn olijfolie, en daarnaast ook om zijn heerlijke Trebbiano wijn. Bij het verlaten van dit middeleeuwse plaatsje ziet u dat het als een slakkenhuis tegen de heuvel is aangebouwd. Tevens is Trevi met twee dikke muren omsloten.

Overnachting in een prachtige villa met onder andere een eigen restaurant en een zwembad.

Dag 5

Rondrit Spoleto, 48 km

U fietst aanvankelijk door een vlak gebied, over rustige wegen en fietspaden. U bezoekt eerst deels ommuurde borghi, zoals het 14e-eeuwse Castello San Giovanni en San Giacomo. Vervolgens richting de gezellige stad Spoleto met haar schilderachtige straten en pleinen. Het is één van de oudste nederzettingen van Umbrië. Bovendien heeft Spoleto een rijke historie. Het stadsbeeld wordt onder andere bepaald door 12e-eeuwse Duomo, maar ook zijn er een aantal interessante Romaanse kerken te bewonderen. Indrukwekkend is tevens de Ponte dei Torri. Dit is een reusachtige brug/aquaduct van 80 meter hoog en 230 meter breed. Na Spoleto fietst u verder door een heuvelachtig gebied. U brengt onder meer een bezoek aan het pittoreske Castel Ritardi.

Dag 6

San Luca – Montefalco, 46 of 55 km

Eerst brengt u een bezoek aan de Madonna della Stella. Vervolgens fietst u door een mooi en rustig heuvellandschap. U bezoekt charmante boeren gehuchtjes waar het leven lijkt stil te staan. Daarna fietst u via een mooie klim richting Gualdo Cattaneo. Dit authentieke plaatsje beschikt bovendien over een driehoekig fort met een centrale toren, La Rocca. Later richting Montefalco, hoog gelegen boven de wijngaarden. Deze plaats wordt ook wel het Balkon van Umbrië genoemd vanwege zijn fantastische ligging. Aan de Piazza del Comune staan een aantal middeleeuwse gebouwen. Bijvoorbeeld het Palazzo Comunale uit de 13e eeuw. Bovendien kunt u er het interessante Museo Civico di San Francesco bezoeken. Dit museum bevindt zich in een voormalige kerk, en bevat een schat aan schilderijen en fresco’s.

Dag 7

 Montefalco – Perugia, 53 of 69 km

Een licht heuvelachtige weg leidt u op deze laatste fietsdag ten eerste naar Bevagna. Dit kleine stadje ademt ook nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen. Dit is onder andere te zien aan de ommuring uit die periode. Maar ook de Piazza Silvestri, het middelpunt van deze plaats, wordt omgeven door middeleeuwse gebouwen. Bevagna heeft zes stadspoorten en er zijn ook nog restanten te zien van een Romeinse tempel. De lange route leidt u daarna, middels een klim, naar het fraai gelegen Bettona. Deze kleine gemeenschap was ooit de enige Etruskische vestiging ten oosten van de Tiber. De originele stadswallen maar ook de Etruskische tombe getuigen hier ook nog van.

Dag 8

Einde van uw fietsvakantie in Umbrië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Wanneer u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

De fietsvakantie Umbrië trektocht kan iedere dag worden gestart in de periode van 1 maart t/m 31 oktober.

Inbegrepen
 • 7 x overnachting o.b.v. een standaard tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • 2 x diner in San Luca: primo, secondo, contorno, dessert, acqua
 • Bagagevervoer: 1 grote reistas of koffer per persoon
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, overige diners en dranken
 • Fietshuur: lichtgewicht trekking huurfiets € 120,- of elektrische huurfiets € 200,-. Zie tabblad ‘huurfietsen
 • Eventuele toeristenbelasting. Van € 0,50 tot € 2,50,- p.p.p.n. Ter plekke te betalen.
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR € 5,- p.p. per boeking. Zie ook tabblad ‘algemene info
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering

 

Bijzonderheden
 • De prijs voor deze fietsvakantie is berekend o.b.v. 2 personen en verblijf op een tweepersoonskamer
 • Gratis parkeren bij het eerste overnachtingsadres
 • Verlenging iedere dag mogelijk
 • Comfort: overnachting op een standaard tweepersoonskamer. 5 nachten in 4-sterren locaties inclusief zwembad en restaurant. 2 nachten in sfeervolle hotelletjes, in het historische centrum van Montefalco en Spello
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in Perugia is geopend vanaf 1 – 15 mei afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in San Luca is geopend vanaf 15 – 31 mei afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Toeslag eenpersoonskamer: neemt u hiervoor contact met ons op
 • U fietst voornamelijk over asfaltwegen, maar zo nu en dan ook over een grindweg. Wij raden u daarom aan om uw fiets te voorzien van anti-lek banden
 • Ook bij deze fietsvakantie in Umbrië zijn de routes beschikbaar voor uw fietsnavigatie. De fietsroutes worden, op aanvraag, als GPX-track naar u verzonden per e-mail
 • Tevens de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië. Dit in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

 

kaart

Fietsvakantie Umbrië - kaart
Fietsen in Umbrië - trektocht 8 dagen

 

 

niveau

Tijdens de fietsvakantie Umbrië trektocht dient u over een goede fietsconditie te beschikken. Ervaring met klimmen is ook gewenst. Met name de lange rondrit vanuit Perugia (dag 2) bevat pittige stukken.

De meeste plaatsjes liggen bovendien op een heuvel, waarbij er dus geklommen moet worden om deze te bereiken. Ook krijgt u bijna dagelijks te maken met een doorgaans korte, maar steile klim.

korte route lange route
afstand niveau afstand niveau
Dag 2 25 km 2,5 37 km 3
Dag 3 36 km 2
Dag 4 51 km 2
Dag 5 48 km 2
Dag 6 46 km 2,5 55 km 3
Dag 7 53 km 2 69 km 2,5

 

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Auto

Afstand Utrecht – Perugia: 1487 km
Afstand Brussel – Perugia: 1336 km
Meer informatie op: www.google.nl/maps


Trein

www.nsinternational.nl
www.bahn.de
www.trenitalia.it


Vliegtuig

www.google.com/flights


Rechtstreekse vluchten naar Perugia (PEG) (= dichtstbijzijnde luchthaven), vanaf:

Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens per taxi naar het beginadres afreizen. De afstand is circa 9 km.

 

huurfietsen

Lichtgewicht trekking huurfiets heren

Heren huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Camaleonte (zie foto). Deze unisex fiets is geschikt voor heren met een lichaamslengte tussen de 160 cm en 195 cm.

Basisprijs: € 120,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot

Lichtgewicht trekking huurfiets dames

Dames huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Spillo. Deze is geschikt voor dames met een lichaamslengte tussen de 155 cm en 175 cm. Dames met een lengte van boven de 175 cm huren een herenfiets.

Basisprijs: € 120,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot

 


Elektrische huurfiets

Basisprijs: € 200,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 30,- per fiets/per dag.

De elektrische fiets is van het merk Cannondale type Mavaro Headshok. Maat: 50 cm (Lengte circa 160 cm t/m 185 cm).

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Bosch motor +36V/400wh

 

reiservaringen

Fietsvakantie Umbrië trektocht – oktober 2021

Ha Dennis,

Inmiddels de vijfde fietsreis in Italië! Heerlijke reizen en iedere regio heeft zo zijn charme. Maar de regio Umbrië is wel echt heel erg prachtig. Mooie plaatsen, mooie routes en geweldige hotels. Verblijven in een goed hotel is tijdens het fietsen wel erg fijn, hebben we gemerkt. Alles wat je je voorstelt bij idyllisch Italië, kom je hier tegen. Perugia, Assisi, Spello en Montefalco zijn allemaal even adembenemend. Mooie rustige routes met goede uitzichten. De fietsen (E-bikes zijn altijd goed, maar nu echt super).

Ook de culinaire liefhebber kan hier zijn hart ophalen:

 • Heerlijke cazio e pépé gehad in Bastia Umbra bij Ristorante Bottiglieria Fratelli Bovini, Via Rome 22.
 • In Spello bij la Bastiglia een heerlijk “vorkje” uit de Michelin gids.
 • Ook het restaurant in het kasteel van aankomst en vertrek is echt geweldig.
 • Onderweg en na afloop natuurlijk vele heerlijke Aperols.

Met vriendelijke groet,

Willeke


Fietsvakantie Umbrië trektocht – september 2021

Hallo Laurens,

Hierbij een paar foto’s van onze 8 daagse reis in Umbrië vanuit Perugia. Het was een prachtige tocht met prima accommodaties en duidelijke routebeschrijvingen. Voor sommige hellingen is zeker klimervaring een vereiste!

Met vriendelijke fietsgroeten,

Marijke en Ben


Fietsvakantie Umbrië trektocht – juli 2019

Hallo Laurens,

Wat hebben wij weer genoten van de fietstocht vanuit Perugia. Fantastisch, de accommodaties, routes maar ook de vele mooie stadjes onderweg. Alles was tot de puntjes verzorgd, kortom geweldig. Het was bloedheet maar dat kon de pret niet drukken. Gewoon lekker door gaan en bovendien vooral genieten.

Bedankt weer voor het organiseren van deze top vakantie👍🏻👏

Ed en Anita


Fietsvakantie Umbrië trektocht – Ronald en Marian – juli 2019

Fietsvakantie Umbrië trektocht – Nicole en Roger – juni 2019

Beste teamleden van Onderweegs in Italië,

Na onze goede ervaringen met jullie organisatie en onze fietsvakantie in Emilia Romagna zijn wij dit jaar gaan fietsen in Umbrië. Wij waren beide dan ook even toe aan een mooie en goed georganiseerde fietsvakantie. Ook nu weer hebben jullie de verwachtingen weten waar te maken. Al met al was het echt top. Goede reisdocumenten, fietsen, accommodaties en goed uitgezette maar ook gebalanceerde routes.

Ondanks de inspanning in deze heuvel-/bergachtige omgeving, heeft Umbrië in al zijn schoonheid, ons meer dan ontspanning en rust gegeven. Moet toch gek gaan wil je hier niet verliefd op raken.

Wij waren ook weer aangenaam verrast van het positieve rijgedrag van de Italiaanse automobilist. Zij hebben echt respect voor de fietser op de weg, is in Nederland wel iets anders, petje af. Nu een jaartje uitzoeken welk moois Italië nog te bieden heeft.

Groetjes,

Nicole en Roger


Fietsvakantie Umbrië trektocht – Mark en Dorinne – juni 2019

Fietsvakantie Umbrië trektocht – Bert en Diewertje – juni 2017

”Genieten van een prachtige tocht.”

”Assisi, ook prachtig om daar rond te lopen.”

”Weer terug in Perugia. Alles bij elkaar top. Dank.”


Fietsvakantie Umbrië trektocht – juli en augustus 2017

Fantastische fietsvakantie gehad in Umbrië! Het was erg warm, temperaturen tot 40 graden! Maar de e-bikes waren geweldig, 10 versnellingen en een middenmoter.

Het was onze eerste ervaring met een elektrische fiets en in die hitte ook in onze ogen een goede oplossing voor wat frisse wind om de oren.

We hebben het nogmaals fantastisch gehad en ook deze fiets optie houden we erin. We zijn ook erg tevreden over hoe jullie alles geregeld hadden en aangenaam verrast over de verblijf locaties. Deze overtroffen ook onze stoutste verwachtingen. Kortom chapeau!

Hartelijke groeten van Lucie en Rein


Foto’s en filmpjes van de fietsvakantie Umbrie trektocht ontvangen van de familie Dekker