Fietsvakantie Zuid West Sardinië, 12 dagen – Zuid Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 12 dagen
 • Prijs: € 1.190

Niveau fietsreis: fietsvakantie tot fietsvakantie

Tussen land en zee

Deze prachtige fietstocht voert u langs de wilde en ongerepte kustlijn van West- Sardinië. Vanaf Alghero, de mooiste stad van het eiland, zult u het eiland ontdekken met zijn weelderige groene weiden, haar mediterrane geuren en uitgehouwde grotten. Fietsend langs de turquoise zee passeert u zijn uitgestrekte woeste kustlijn, de halve manen van de witte zandstranden en de majestueuze kliffen.

Voor deze fietsvakantie in Sardinië zijn GPS tracks beschikbaar.

Prijzen 2019  Prijzen zijn per persoon
11 nachten o.b.v. Logies Ontbijt met start op zaterdag  € 1190,-
Toeslag bij start op overige dagen  € 60,-
Toeslag hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 23 juni t/m 6 sept.)  € 250,-
Toeslag eenpersoonskamer  € 200,-
Huurfiets € 150,-
Elektrische fiets € 300,-

 

Wij werken in Sardinië samen met een lokale organisatie die deze fietsvakantie uitvoert. Bij hulp of problemen onderweg kunt u zich wenden tot deze organisatie of tot Onderweegs in Italië.

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie op Sardinië

Aankomst op het vliegveld van Alghero. Transfer of individuele aankomst en overnachting in Alghero.

Dag 2

Rondrit Capo Caccia, 54 km

Uw dag begint met een bezoek aan de oude vestingwerken en het aantrekkelijke historische centrum van Alghero, een prachtige Aragonese stad. U verlaat Alghero en komt aan bij het prehistorische bastion van Nuraghe Palmavera. Dan richting de Capo Caccia, een imposante rots van 168 meter hoog, met uitzicht over zee. Vervolgens naar het meer Baratz, het enige natuurlijke meer op Sardinië, waar u het Environmental Education Experience Centre kunt bezoeken. U fietst terug naar Alghero door het platteland bedekt met wijngaarden en olijfbomen. Hier worden wereldberoemde oliën en wijnen geproduceerd.

Dag 3

Alghero – Bosa, 50 km

Fiets langs een prachtige kustweg over de rotsen met uitzicht op de zee, genietend van de Golf van Alghero en de 180 meter hoge Capo Caccia. U maakt kennis met de prachtige roze, rode en grijze kliffen van Cape Marargiu. U overnacht in Bosa, een middeleeuwse stad bekend om zijn fijne borduurwerk en goud filigraan werken.

Dag 4

Bosa – Santulussurgiu, 55 km

De tocht leidt u door het binnenland, en u fietst door de plaatsjes Flussio en Tinnura waar, zoals in lang vervlogen tijden, de vrouwen nog steeds hun rieten manden weven. Een prachtige weg neemt u mee door het dorp Sagama en vervolgens naar de verfrissende bron van San Leonardo, een perfecte plek om even op krachten te komen. Eindig de dag met een rustige schilderachtige landweg die leidt naar het dorp Santulussurgiu, beroemd om de beste paardenzadels van Sardinië.

Dag 5

Santulussurgiu – Cabras, 54 km

De route van vandaag neemt u mee terug naar de zee via een panoramische afdaling naar de vlakke kustvlakten van de Sinis wetlands. Fiets langs de kolonies van de roze flamingo’s en uiteindelijk bereikt u één van de mooiste plekjes van het eiland: het witte kwarts strand van Is Arutas. Een charmant, landelijk hotel is uw laatste stop voor vanavond.

Dag 6

Cabras – Arborea, 38 of 68 km

Een korte afdaling richting het schiereiland brengt u naar San Giovanni Sinis, waar u de lokale bevolking kunt zien vissen op mul of baars vanaf traditionele boten. Bezoek de fascinerende Fenicische ruïnes van Tharros met een geschiedenis van bewoning die meer dan 2.500 jaar teruggaat. Hier bevindt zich ook de vroeg-christelijke kerk van San Giovanni. Relax op het strand en geniet van een glas Vernaccia, de plaatselijke droge witte wijn. U fietst door het middeleeuwse historische centrum van Oristano en uiteindelijk arriveert u in Arborea.

Dag 7

Arborea – Arbus, 46 of 54 km

Vanuit Arborea fietst u door de natuurlijke schoonheid van de Costa Verde, één van de meest woeste landschappen op het eiland. Naar het strand van Piscinas met zand duinen van meer dan 50 meter hoog – de hoogste in Europa. Overnachting in Arbus.

Dag 8

Arbus – Nebida, 41 km 

Deze tocht brengt u terug in het oude mijnverleden van Sardinië. U passeert de fascinerende verlaten mijnen van Ingortosu en Planusartu. Na het gouden strand van Portixeddu en de dreigende massa van Pan di Zucchero klif, bewondert u de oude erts wasserij van Nebida: genesteld in de verschillende kleuren van de Middellandse Zee.

Dag 9

Nebida – Calasetta, 43 km

Na een mooie afdaling naar Fontanamare, bereikt u Portoscuso. U neemt de veerboot naar Carloforte, waar de lokale bevolking nog steeds vist op de rode tonijn. Van Carloforte, verder naar het eiland Sant’Antioco. Aankomst en overnachting in Calasetta.

Dag 10

Calasetta -Sant’Anna Arresi, 40 km

Vandaag fietst u door de weidse velden van Sant’Antioco, groen in de lente en goudgeel in de zomer. In het oude centrum van Tratalias, brengt u een bezoek aan het heiligdom van Pisa, één van de belangrijkste monumenten van de Sardijnse Romaanse periode. Fietsend langs het meer van Monte Pranu, genietend van de rust van de glooiende vlakten van Sulcis.

Dag 11

Sant’Anna Arresi- Pula, 57 km

Deze laatste tocht voert u langs de prachtige Costa del Sud met zijn glanzende witte stranden, ongerepte natuur en indrukwekkende kliffen: Cape Malfatano met zijn 16e eeuwse toren en Cape Spartivento. In Nora bezoekt u de oude Fenicische nederzetting.

Dag 12

Einde van uw fietsvakantie op Sardinië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Indien u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze fietsvakantie in Sardinië kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag van € 60,- per persoon. Gedurende het hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 23 juni t/m 6 september) geldt er een toeslag van € 250,- per persoon.

Inbegrepen
 • 11 x overnachting op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 11 x ontbijt
 • Welkomstbriefing
 • Transfer einde van dag 7 (optioneel)
 • Bagagetransport
 • Engelstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie
 • Technische ondersteuning en telefonische hulp
Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, overige diners en dranken
 • Transfers
  – Vliegveld Alghero – Hotel Alghero: € 20,- per persoon
  – Vliegveld Olbia – Alghero: € 90,- per persoon
  – Pula – vliegveld Cagliari: € 40,- per persoon
  – Pula – Alghero Airport: € 180,- per persoon
 • Wanneer u een transfer boekt ontvangt u vanaf de 3de persoon 50% korting op de kosten voor deze transfer.
  Neemt u hiervoor alstublieft contact met ons op voor meer informatie. 
 • Indien u eigen fietsen meebrengt wordt er een toeslag berekend voor de transfers. Prijs € 10,- per fiets.
 • Fietshuur
 • Verlenging fiets: hybride fiets € 15,- per dag, e-bike € 25,- per dag
 • Tickets voor de ferry naar Carloforte en Calasetta
 • Entreegelden voor museums en archeologische plaatsen inclusief lokale gids
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 15,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen; circa € 10,-)
Bijzonderheden
 • Minimumdeelname 2 personen
 • Vooraf ontvangt u van ons uw reisbescheiden, met o.a. de adressenlijst en overige aanvullende informatie. De vouchers en Engelstalige routebeschrijving met kaarten ontvangt u van onze agent ter plaatse
 • Comfort: overnachting in hotels waarvan 11 overnachtingen in een 3-sterrenhotels / accommodaties. De locaties waar u overnacht worden uitgezocht en vastgelegd door onze Italiaanse reispartner
 • De routes die u fietst zijn uitgezet door onze Italiaanse partner
 • Verlenging iedere dag mogelijk
 • De routes zijn beschikbaar op GPS
 • Deze fietsvakantie op Sardinië kan het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag voor het bagagevervoer van € 60,- per persoon. Een toeslag voor het bagagevervoer betaalt u ook indien u één of meerdere dagen verlengt of inkort tijdens de fietsvakantie
 • Gedurende het hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 23 juni t/m 6 september) geldt er een toeslag van € 250,- per persoon
 • U heeft de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië, in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

kaart

Fietsvakantie Sardinië - kaart
Fietsreis Sardinie 12 dagen

 

niveau

U fiets door een heuvellandschap met korte, zo nu en dan pittige hellingen. Voor deze tocht dient u te beschikken over klimervaring en een goede fietsconditie.

 

route
afstand hoogtemeters Niveau
Dag 2 54 km 326 2
Dag 3 50 km 890 2
Dag 4 55 km 1072 3
Dag 5 54 km 173 1
Dag 6 38/68 km 185 2
Dag 7 46/54 km 600/1000 3
Dag 8 41 km 820 3
Dag 9 43 km 235 1
Dag 10 40 km 150 1
Dag 11 57 km 530 2

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Vliegtuig

https://www.google.com/flights?hl=nl


Rechtstreekse vluchten naar Alghero (AHO), vanaf o.a.:

Rechtstreekse vluchten naar Cagliari (CAG), vanaf o.a.:

Transfers

Vliegveld Alghero naar het hotel in Alghero € 20,- per persoon.

Pula naar het vliegveld van Cagliari: € 40,- per persoon.

Pula naar het vliegveld van Alghero: € 180,- per persoon.


Van Pula naar Cagliari Airport

Vanaf Pula kunt u een transfer nemen naar Cagliari Airport. De kosten hiervan zijn € 35,- per persoon, bij minimaal 2 personen.

Openbaar vervoer: Van Pula neemt u de ARST bus naar het centrum van Cagliari. Rijdt meerdere malen per dag, duur 50 minuten. Zie de tijden op www.arstspa.info/129.pdf

Vanaf Cagliari centrum neemt u de trein naar Cagliari Airport. Er rijdt elk uur een trein, reisduur 8-10 minuten. Zie ook op www.trenitalia.com


Van Pula naar Alghero Airport

Optie 1: Shuttle bus Cagliari – Alghero Airport. Deze stopt onderweg tevens in Oristano. Vertrek vanaf de Piazza Matteotti, tegenover het station en het ARST gebouw. Zie voor de actuele tijden op www.logudorotours.it

Optie 2: middels trein en bus. U neemt de trein van Cagliari naar Sassari. Reisduur van 2.50 tot 3.30 uur. Zie www.trenitalia.com

Vevolgens neemt u de ARST bus van Sassari naar Alghero Airport, lijn 760 (rijdt ca. 9 keer per dag), zie www.arst.sardegna.it ; reisduur 30 minuten.

 

huurfietsen

In Sardinië huurt u een trekkingfiets van onze lokale fietsverhuurder. De trekkingfiets is van goede kwaliteit, is voorzien van antilekbanden en heeft 27 versnellingen (Shimano Deore/Alivio). U kunt kiezen voor een Trekking Bike Comfort (waarop u wat meer rechtop zit, zie gele fiets hieronder; zowel dames- als herenfiets), en een Trekking Bike Sport (sportievere versie, zie de tweede foto – 1 model). Let op: u dient tijdens uw boeking aan te geven, welke model u wenst.

Tevens kunt u kiezen voor een elektrische fiets, zie derde foto.

Elke huurfiets is voorzien van een achtertas. Per twee fietsen krijgt u een stuurtas met kaarthouder, reparatiesetje, combinatieslot en een kilometerteller. Zoals voor alle tochten geld ook hier dat u simpele reparaties zoals het plakken of het verwisselen van een band zelf kunt oplossen. Voor professionele hulp kunt u bellen met de fietsenverhuurder in Sardinië, waarvan u het telefoonnummer meekrijgt. Aan deze hulp zijn kosten verbonden die voor uw eigen rekening zijn, indien het uw eigen fiets betreft. In het geval dat u een fiets huurt, biedt de fietsverhuurder u in uiterste noodzaak deskundige hulp.

Basisprijs: € 150,- per fiets/per 10 dagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag

 

Trekking comfort bike
Trekking sport bike

 

Basisprijs € 300,- per elektrische fiets/per 10 dagen. Verlenging € 25,- per elektrische fiets per dag.

 

E-bike Sardinië

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reiservaringen

Fietsvakantie Sardinie 12 dagen – 27-05-2017 tot en met 07-06-2017

‘Het was een hele mooie tocht, afwisselend kust en binnenland, langs de historische en landschappelijke hoogtepunten van de westkust. Er was duidelijk moeite gedaan om drukke wegen te vermijden. De begeleiding door de Italiaanse reisorganisatie was goed, een technisch probleem met mijn e-bike werd door hen vóór vertrek opgelost.

‘Samengevat: een prachtige, zware tocht op een heel bijzonder eiland. We zijn daarna met de auto het binnenland in gegaan, en hebben genoten van het schitterende berglandschap. Hele goede wegen, maar voor ons niet te fietsen. Een aanrader is een verblijf in een simpele Agriturismo hoog in de bergen, een geweldige ervaring.’

Gerrit en Marijke