Fietsvakantie Zuid West Sardinië, 12 dagen – Zuid Italië – basic

 • Bestemming:
 • Duur: 12 dagen
 • Prijs: € 1.190

Niveau fietsreis: fietsvakantie tot fietsvakantie

Tussen land en zee – basic

Deze prachtige fietstocht voert u langs de wilde en ongerepte kustlijn van West- Sardinië. Vanaf Alghero, de mooiste stad van het eiland, zult u het eiland ontdekken met zijn weelderige groene weiden, haar mediterrane geuren en uitgehouwde grotten. Fietsend langs de turquoise zee passeert u zijn uitgestrekte woeste kustlijn, de halve manen van de witte zandstranden en de majestueuze kliffen.

Ook bij deze fietsvakantie Zuid West Sardinië – 12 dagen zijn GPS bestanden beschikbaar.

Prijzen 2021 – basic  Prijzen zijn per persoon
11 nachten o.b.v. Logies Ontbijt met start op zaterdag  € 1.190,-
Toeslag bij start op overige dagen  € 60,-
Toeslag hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 sept.)  € 250,-
Toeslag eenpersoonskamer  € 200,-
Huurfiets € 170,-
Elektrische fiets € 320,-

 

Wij werken in Sardinië samen met een lokale organisatie die deze fietsvakantie uitvoert. Bij hulp of problemen onderweg kunt u zich wenden tot deze organisatie of tot Onderweegs in Italië.

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie Zuid West Sardinië – 12 dagen

Aankomst op de luchthaven van Alghero. Transfer of individuele aankomst en overnachting in Alghero.

Dag 2

Rondrit Capo Caccia, 57 km

Uw dag begint met een bezoek aan de oude vestingwerken en het aantrekkelijke historische centrum van Alghero, een prachtige Aragonese stad waar het Catalaanse dialect nog steeds wordt gesproken. U fietst in westelijke richting, naar de Capo Caccia, een imposante rots met uitzicht over zee. In dit natuurpark kunt u tevens de Grotta di Nettuno bezoeken. U fietst terug naar Alghero door het vlakke land bedekt met wijngaarden en olijfbomen. Hier worden wereldberoemde oliën en wijnen geproduceerd.

Dag 3

Alghero – Bosa, 45 of 52 km

Vandaag kunt u kiezen om tijdens het eerste deel van dag langs de kust te fietsen of door het hoge binnenland. Geniet op deze dag van de prachtige uitzichten op de zee. U maakt kennis met de roze, rode en grijze kliffen van Cape Marargiu. U overnacht in Bosa, een middeleeuwse stadje gedomineerd door het kasteel van Malaspina en bekend om zijn fijne borduurwerk en goud filigraan werken.

Dag 4

Bosa – Santu Lussurgiu, 51 of 53 km

De tocht leidt u door het binnenland, en u fietst door de plaatsjes Flussio en Tinnura waar, zoals in lang vervlogen tijden, de vrouwen nog steeds hun rieten manden weven. Geniet van de kleurrijke muurschilderingen die u in de dorpjes tegenkomt. Na Sagama heeft u de keuze om een bezoek te brengen aan de verfrissende bronnen van San Leonardo, een perfecte plek om even op krachten te komen. Eindig de dag met een rustige schilderachtige weg die leidt naar het dorp Santu Lussurgiu, beroemd om de beste paardenzadels van Sardinië.

Dag 5

Santu Lussurgiu – Cabras, 41 of 66 km

Tijdens de route van vandaag volgt u een panoramische afdaling naar de vlakke kustvlakten van de Sinis wetlands. Door verstilde dorpjes met oude kerkjes. De lange fietstocht brengt u langs de kolonies van de roze flamingo’s en uiteindelijk bereikt u één van de mooiste plekjes van het eiland: het witte kwarts strand van Is Arutas.

Dag 6

Cabras – Arborea, 38 of 68 km

Vandaag kunt u eerst kiezen voor een rondrit over het schiereiland Sinis. Deze brengt u naar fascinerende zoutmeren waar u kolonies van roze flamingo’s zult zien. U bezoekt één van de mooiste plekjes van het eiland: het witte kwarts strand van Is Arutas en de Fenicische ruïnes van Tharros. U fietst door het middeleeuwse historische centrum van Oristano, en uiteindelijk arriveert u in Arborea.

Dag 7

Arborea – Arbus, 48 of 58 km

U fietst door de natuurlijke schoonheid van de Costa Verde, één van de meest woeste landschappen op het eiland. Naar het strand van Piscinas met zand duinen van meer dan 50 meter hoog – de hoogste in Europa. Indrukwekkend zijn de verlaten mijnstadjes, waarbij u zich in een surrealistische film waant.

Dag 8

Arbus – Gonnesa, 49 km 

Deze tocht brengt u terug in het oude mijnverleden van Sardinië. U passeert de fascinerende verlaten mijnen van Ingortosu en Planusartu, en fietst door het gebied van de Costa Verde. Richting het gouden strand van Portixeddu en de bijzondere Pan di Zucchero klif, bewondert u de oude erts wasserij van Nebida: genesteld in de verschillende kleuren van de Middellandse Zee. Na een mooie afdaling naar Fontanamare, bereikt u het stadje Gonnesa.

Dag 9

Gonnesa – Calasetta, 37 km

Vergeet ‘s ochtends uw zwemkleding niet mee te nemen voor de vele strandjes onderweg. Eerst richting Portoscuso. Daar neemt u de veerboot naar Carloforte, waar de lokale bevolking nog steeds vist op de rode tonijn. Op dit eiland fietst u een rondrit, waarbij u het natuurlijke monument Le Colonne bezoekt en het ernaast gelegen La Bobba strand. Daarna gaat u per boot verder naar het eiland Sant’Antioco. Hier komt u aan in het mooie havenstadje Calasetta. De fietstocht leidt u verder langs de kust naar uw volgende overnachtingsadres.

Dag 10

Calasetta – Sant’Anna Arresi, 40 km

Vandaag fietst u door de weidse velden van het Sant’Antioco, groen in de lente en goudgeel in de zomer. Na een bezoek aan de gelijknamige stad, fietst u weer naar het vaste land. In het oude Tratalias Vecchia brengt u een bezoek aan het heiligdom van Pisa, één van de belangrijkste monumenten uit de Sardijnse Romaanse periode. Genieten u van de rust van de glooiende vlakten van de streek Sulcis, waar de oudste sporen van menselijke aanwezigheid dateren uit het Mesolithicum (9000 v.Chr.).

Dag 11

Sant’Anna Arresi – Pula, 57 km

Deze laatste tocht voert u langs de prachtige Costa del Sud met zijn glanzende witte stranden, ongerepte natuur en indrukwekkende kliffen: Cape Malfatano met zijn 16e eeuwse toren en Cape Spartivento. In Nora bezoekt u de oude Fenicische nederzetting. Tot slot fietst u richting Pula.

Dag 12

Einde van uw fietsvakantie Zuid West Sardinië – 12 dagen

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Wanneer u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

De fietsvakantie Zuid West Sardinië – 12 dagen kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag van € 60,- per persoon. Gedurende het hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 september 2021) geldt er een toeslag van € 250,- per persoon.

Inbegrepen
 • 11 x overnachting o.b.v. een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 11 x ontbijt
 • Welkomstbriefing
 • Transfer einde van dag 7 (optioneel)
 • Bagagetransport: 1 grote reistas of koffer per persoon
 • Engelstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie
 • Technische ondersteuning en telefonische hulp

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, overige diners en dranken
 • Transfers (prijzen o.b.v. minimaal 2 personen per rit)
  – Luchthaven Alghero – hotel Alghero: € 20,- per persoon
  – Luchthaven Olbia – Alghero: € 90,- per persoon
  – Pula – luchthaven Cagliari: € 40,- per persoon
  – Pula – luchthaven Alghero: € 180,- per persoon
 • Wanneer u een transfer boekt ontvangt u vanaf de 3de persoon 50% korting op de kosten voor deze transfer.
  Neemt u hiervoor alstublieft contact met ons op voor meer informatie. 
 • Indien u eigen fietsen meebrengt wordt er een toeslag berekend voor de transfers. Prijs € 10,- per fiets.
 • Fietshuur: zie tabblad ‘huurfietsen
 • Tickets voor de ferry naar Carloforte en Calasetta
 • Entreegelden voor museums en archeologische plaatsen inclusief lokale gids
 • Eventuele toeristenbelasting. Van € 0,50 tot € 2,50,- p.p.p.n. Ter plekke te betalen.
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR € 5,- p.p. per boeking. Zie ook tabblad ‘algemene info
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering

 

Bijzonderheden
 • De prijs voor deze fietsvakantie is berekend o.b.v. 2 personen en verblijf op een tweepersoonskamer.
 • In 2021 ontvangt u de door ons vertaalde routebeschrijving in het Nederlands. Daarnaast ontvangt u van ons uw reisbescheiden, met onder andere een hotellijst en aanvullende reisinformatie. De vouchers en originele Engelstalige routebeschrijving met kaarten ontvangt u ter plaatse van onze lokale partner.
 • Comfort: 11 overnachtingen in 3-sterrenhotels / accommodaties – bekijk hier onze comfort tour met luxere accommodaties.
 • De routes die u fietst zijn ook uitgezet door onze Italiaanse partner.
 • Verlenging iedere dag mogelijk.
 • Deze fietsvakantie op Sardinië kan het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag voor het bagagevervoer van € 60,- per persoon. Een toeslag voor het bagagevervoer betaalt u ook indien u één of meerdere dagen verlengt of inkort tijdens de fietsvakantie
 • Gedurende het hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 september 2021) geldt er een toeslag van € 250,- per persoon.
 • Ook bij deze fietsvakantie op Sardinië zijn de routes beschikbaar voor uw fietsnavigatie. De fietsroutes worden, op aanvraag, als GPX-track naar u verzonden per e-mail.
 • U heeft de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië, in samenwerking met Europeesche Verzekeringen.

 

kaart

Fietsvakantie Sardinië - kaart
Fietsvakantie-Sardinie-12-dagen

 

niveau

Tijdens de fietsvakantie Zuid West Sardinië – 12 dagen fietst u door een heuvellandschap met korte, zo nu en dan pittige hellingen. Voor deze tocht dient u tevens te beschikken over klimervaring en een goede fietsconditie.

route
afstand in km hoogtemeters niveau
Dag 2 57 422 2
Dag 3 45 of 52 915 of 1016 2,5 of 3
Dag 4 51 of 53 1019 of 1118 3
Dag 5 41 of 66 121 of 257 1,5 of 2
Dag 6 32 of 69 59 of 240 1 of 2
Dag 7 48 of 58 555 of 945 2,5
Dag 8 49 723 2,5
Dag 9 37 308 2
Dag 10 44 252 2
Dag 11 55 526 2,5

 

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Vliegtuig

www.google.com/flights


Rechtstreekse vluchten naar Alghero (AHO), vanaf o.a.:

Rechtstreekse vluchten naar Cagliari (CAG), vanaf o.a.:

 

Van Pula naar luchthaven Cagliari 

Vanaf Pula kunt u een transfer nemen naar luchthaven Cagliari. De kosten hiervan zijn € 40,- per persoon, bij minimaal 2 personen.

Openbaar vervoer

Van Pula neemt u de ARST bus naar het centrum van Cagliari. Deze rijdt meerdere malen per dag. Duur circa 50 minuten. Actuele bustijden: www.arstspa.info/129.pdf

Vanaf Cagliari centrum neemt u de trein naar luchthaven Cagliari. Er rijdt elk uur een trein. Duur circa 8 tot 10 minuten. Actuele treintijden: www.trenitalia.com


Van Pula naar luchthaven Alghero 

Eerst naar het centrum van Cagliari middels taxi of openbaar vervoer (zie hierboven).

Optie 1: Shuttle bus Cagliari – luchthaven Alghero. Deze stopt onderweg tevens in Oristano. Vertrek vanaf de Piazza Matteotti, tegenover het station en het ARST gebouw. Actuele bustijden: www.logudorotours.it

Optie 2: middels trein en bus. U neemt de trein van Cagliari naar Sassari. Duur circa 2.50 tot 3.30 uur. Actuele treintijden: www.trenitalia.com

Vevolgens neemt u de ARST bus van Sassari naar Alghero Airport, lijn 760 (rijdt circa 9 keer per dag). Duur circa 30 minuten. Actuele bustijden: www.arst.sardegna.it

 

huurfietsen

Tijdens de fietsvakantie Zuid West Sardinië – 12 dagen huurt u een trekking fiets van onze lokale fietsverhuurder. De trekking fiets is van goede kwaliteit, is voorzien van anti lek banden en heeft 27 versnellingen (Shimano Deore/Alivio).

Tevens kunt u kiezen voor een elektrische fiets, zie derde afbeelding.

Elke huurfiets is voorzien van een achtertas, kilometerteller en bidon. Per twee fietsen krijgt u een stuurtas met kaarthouder, combinatieslot en reparatiesetje. Een helm kunt u erbij huren voor € 15,-. Zoals voor alle tochten geld ook hier dat u simpele reparaties zoals het plakken of het verwisselen van een band zelf kunt oplossen. Voor professionele hulp kunt u bellen met de fietsenverhuurder op Sardinië, waarvan u het telefoonnummer meekrijgt. Aan deze hulp zijn kosten verbonden die voor uw eigen rekening zijn, indien het uw eigen fiets betreft. In het geval dat u een fiets huurt, biedt de fietsverhuurder u in uiterste noodzaak deskundige hulp.

Basisprijs: € 170,- per trekking fiets/per 10 dagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Basisprijs € 320,- per elektrische fiets/per 10 dagen. Verlenging: € 25,- per elektrische fiets/per dag.

Sardinië - hybride huurfiets damesmodel
Sardinië - hybride huurfiets herenmodel

 

Sardinië - elektrische huurfiets

 

reiservaringen

Fietsvakantie Zuid West Sardinië 12 dagen – 27-05-2017 tot en met 07-06-2017

‘Het was een hele mooie tocht, afwisselend kust en binnenland, langs de historische en landschappelijke hoogtepunten van de westkust. Er was duidelijk moeite gedaan om drukke wegen te vermijden. De begeleiding door de Italiaanse reisorganisatie was goed, een technisch probleem met mijn e-bike werd door hen vóór vertrek opgelost.

‘Samengevat: een prachtige, zware tocht op een heel bijzonder eiland. We zijn daarna met de auto het binnenland in gegaan, en hebben genoten van het schitterende berglandschap. Hele goede wegen, maar voor ons niet te fietsen. Een aanrader is een verblijf in een simpele Agriturismo hoog in de bergen, een geweldige ervaring.’

Gerrit en Marijke