Fietsvakantie Zuid Sardinië, 8 dagen – Zuid Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: € 775

Niveau fietsreis: fietsvakantie tot fietsvakantie

Ontdek de geheimen van de Blue Zone

Een rondrit door het zuiden van Sardinië, met een goede verdeling van adembenemende kustgebieden en verrassende binnenlanden. Maak kennis met de oude Sardijnse tradities en geniet van haar rijke cultuur. Deze fietsvakantie is goed te doen op de wielrenfiets, maar is tevens geschikt voor de geoefende fietser met een trekking fiets.

Ook bij deze fietsvakantie Zuid Sardinië zijn GPS bestanden beschikbaar.

Prijzen 2021  Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. Logies Ontbijt met start op zaterdag € 775,-
Toeslag bij start op overige dagen € 60,-
Toeslag hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 september) € 160,-
Toeslag eenpersoonskamer  € 150,-
Huurfiets – racefiets / koersfiets € 200,-
Huurfiets – trekking fiets € 110,-
Elektrische fiets – racefiets / koersfiets € 240,-
Elektrische fiets – trekking fiets € 210,-

Wij werken in Sardinië samen met een lokale organisatie die deze fietsvakantie uitvoert. Bij hulp of problemen onderweg kunt u zich wenden tot deze organisatie maar ook tot Onderweegs in Italië.

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie Zuid Sardinië

Aankomst op de luchthaven van Cagliari. U kunt met een transfer, maar ook met het openbaar vervoer naar het centrum van Cagliari reizen. Na aankomst kunt u vervolgens rustig bijkomen aan het strand of op het terras met uitzicht op zee van uw eerste overnachtingsadres.

 

 

Dag 2

Cagliari – Muravera, 81 km

Vandaag begint uw fietsvakantie op Sardinië. In de ochtend fietst u allereerst langs het witte Poetto strand van Cagliari, welke zeer geliefd is bij de lokale bevolking. Vervolgens fietst u over een schilderachtige kustweg richting Villasimius, ook wel bekend van de Giro D’Italia. Uw dag eindigt ten slotte in Muravera. Dit is een kleine stad omringd door boomgaarden met onder andere vele citrusvruchten, zoals sinaasappels, mandarijnen en citroenen. Tot slot vindt u in de omgeving van Muravera enkele karakteristieke Prehistorische Nuraghische nederzettingen.

Dag 3

Muravera – Orroli, 75 km 

U verlaat vandaag het kustgebied en fietst vervolgens het binnenland van Sardinië in. U fietst daarna door het heuvelachtige landschap van Gerrei, richting het meer Lago di Mulargia. Later komt u aan in Orroli. Deze plaats bevindt zich in de Sardijnse Blue Zone, een plek waar de mensen veel ouder worden dan gemiddeld. Enigszins afgesloten van de buitenwereld, houdt de bevolking zich in het bijzonder vast aan oude tradities en gewoontes.

U overnacht hier in een sfeervol B&B.

Dag 4

Orroli – Villanovaforru, 83 km 

Vanaf Orroli fietst u ten eerste westwaarts richting de Marmilla-heuvels, waar ook het Giara plateau is gelegen. Verder over rustige wegen met nauwelijks verkeer, richting Barumini waar u ook de historische plaats Su Nuraxi kunt bezoeken. Dit is een goed bewaard gebleven Nuraghe uit 2000 v.C. , en tevens cultureel erfgoed van de UNESCO. Uw dag eindigt tot slot in Villanovaforru, waar u een interessant archeologisch museum kunt bezoeken.

Overnachting in een B&B.

Dag 5

Villanovaforru – Buggeru, 71 km

Vandaag westwaarts terug richting de kust door onder andere de velden van Campidano. Voordat u de gouden kust van Portixeddu bereikt volgt er een prachtige afdaling van 7 km. Vervolgens langs de kust, richting Buggeru. Dit was ooit een belangrijk mijnstadje. Het oude mijnverleden van Sardinië wordt tevens tentoongesteld in het Museo del Minatore. Buggeru beschikt bovendien over een strand en heerlijke visrestaurantjes.

Dag 6

Buggeru – Sant’Antioco, 67 / 84 km

‘s Morgens fietst u eerst langs de bijzondere Pan di Zucchero klif. Daarnaast bewondert u de oude erts wasserij van Nebida, genesteld in de verschillende kleuren van de Middellandse Zee. Na een mooie afdaling fiets u vervolgens richting Fontanamare en bereikt u Portoscuso. Hier neemt u de veerboot naar Carloforte, waar de lokale bevolking nog steeds vist op de rode tonijn. Op dit eiland fietst u een rondrit, waarbij u onder andere het natuurlijke monument Le Colonne bezoekt en het ernaast gelegen La Bobba strand. Daarna gaat u per boot verder naar het eiland Sant’Antioco. Hier komt u aan in het mooie havenstadje Calasetta. De fietstocht leidt u ten slotte verder langs de kust naar uw overnachtingsadres in het levendige stadje Sant’Antioco.

Dag 7

Sant’Antioco – Pula, 85 km

Vanaf Sant’Antioco fietst u eerst de brug over richting het ‘vaste land’. In het oude Tratalias Vecchia brengt u vervolgens een bezoek aan het heiligdom van Pisa, één van de belangrijkste monumenten uit de Sardijnse Romaanse periode. Verder langs de prachtige Costa del Sud met zijn glanzende witte stranden, ongerepte natuur en indrukwekkende kliffen zoals Cape Malfatano met zijn 16e eeuwse toren en Cape Spartivento. Daarna fietst u richting Nora waar u onder andere de oude Fenicische nederzetting bezoekt.

Uw laatste overnachtingsadres bevindt zich in het gezellige centrum van Pula.

Dag 8

Einde van uw fietsvakantie Zuid Sardinië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Wanneer u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze fietsvakantie Zuid Sardinië kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag van € 60,- per persoon. Gedurende het hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 september 2021) geldt er tevens een toeslag van € 160,- per persoon.

Inbegrepen
 • 7 x overnachting o.b.v. een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • Welkomstbriefing
 • Bagagevervoer: 1 grote reistas of koffer per persoon
 • Engelstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie
 • Technische ondersteuning en telefonische hulp

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en dranken
 • Transfers: (prijzen o.b.v. minimaal 2 personen per rit)
  – Luchthaven Cagliari – overnachtingsadres in Cagliari: € 20,- per persoon. Ook mogelijk per openbaar vervoer
  – Pula – luchthaven Cagliari: € 40,- per persoon
 • Indien u eigen fietsen meebrengt wordt er een toeslag berekend voor de transfers van € 10,- per fiets.
 • Wanneer u een transfer boekt ontvangt u vanaf de 3e persoon 50% korting op de kosten voor deze transfer
 • Fietshuur: zie tabblad ‘huurfietsen
 • Helm: € 15,-
 • Er zijn kosten verbonden aan het gebruik van de wellness, spa en/of massages die hotels bieden
 • Eventuele toeristenbelasting. Van € 0,50 tot € 2,50,- p.p.p.n. Ter plekke te betalen.
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR € 5,- p.p. per boeking. Zie ook tabblad ‘algemene info
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering

 

Bijzonderheden
 • De prijs voor deze fietsvakantie is berekend o.b.v. 2 personen en verblijf op een tweepersoonskamer
 • U ontvangt van ons uw reisbescheiden, met onder andere een hotellijst en aanvullende reisinformatie. De vouchers en originele Engelstalige routebeschrijving met kaarten ontvangt u ter plaatse van onze lokale partner.
 • De routes die u fietst zijn uitgezet door onze Italiaanse partner.
 • Deze fietsvakantie op Sardinië kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag voor het bagagevervoer van € 60,- per persoon. Een toeslag voor het bagagevervoer betaalt u ook indien u één of meerdere dagen verlengt of inkort tijdens de fietsvakantie.
 • Toeslag hoogseizoen: € 160,- per persoon (bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 september 2021).
 • Comfort: overnachting in 3-sterren hotels.
 • Verlenging iedere dag mogelijk.
 • Verlenging in Cagliari centrum. Overnachting in een 3-sterrenhotel o.b.v. LO: € 70,- per persoon, toeslag 1-persoonskamer € 45,-.
 • Ook bij deze fietsvakantie in Sardinië zijn de routes beschikbaar voor uw fietsnavigatie. De fietsroutes worden, op aanvraag, als GPX-track naar u verzonden per e-mail.
 • U heeft de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië, in samenwerking met Europeesche Verzekeringen.

 

kaart

Fietsvakantie Sardinië - kaart
Sardinië fietsvakantie kaart

 

niveau

Een redelijk makkelijke tocht voor wielrenners in het zuiden van Sardinië. U kunt deze tocht ook doen met een trekking fiets. Voor deze tocht dient u te beschikken over klimervaring maar ook een goede fietsconditie.

 

route
afstand hoogtemeters niveau
Dag 2 81 km 800 fietsvakantie niveau
Dag 3 75 km 1400 fietsvakantie niveau
Dag 4 83 km 700 fietsvakantie niveau
Dag 5 71 km 800 fietsvakantie niveau
Dag 6 67/84 km 700/900 fietsvakantie niveau
Dag 7 85 km 650 fietsvakantie niveau

 

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

vervoersopties

Vliegtuig

www.google.com/flights

Rechtstreekse vluchten naar Cagliari (CAG), vanaf o.a.:

Van luchthaven Cagliari naar uw beginadres in Cagliari

Vanaf luchthaven Cagliari kunt u een transfer nemen naar uw beginadres in Cagliari. € 20,- per persoon, bij minimaal 2 personen.

Openbaar vervoer

Vanaf luchthaven Cagliari kunt u ook per trein afreizen naar het centrum van Cagliari. Het treinstation ‘Elmas Aeroporto’ verbindt de luchthaven met het centraal station van Cagliari. Het is circa 5 minuten lopen van de terminal naar het station ‘Elmas Aeroporto’. De treinrit naar Cagliari duurt circa 6 à 8 minuten. Tussen 05.00 uur en 23.00 uur rijdt er iedere 20 minuten een trein van en naar het treinstation van Cagliari. Het centraal station bevindt zich nabij het centrum en kunt u ook lopend bereiken. Een treinticket kost € 1,30 per persoon en is verkrijgbaar bij de ticketautomaten in de aankomsthal en ook op de stations.

Actuele treininformatie: dienstregeling trein Cagliari Airport en www.trenitalia.com.


Van Pula naar Cagliari Airport

Vanaf Pula kunt u een transfer nemen naar luchthaven Cagliari. € 40,- per persoon, bij minimaal 2 personen.

Openbaar vervoer

Van Pula neemt u eerst de ARST bus naar het centrum van Cagliari. Deze rijdt meerdere malen per dag, duur circa 50 minuten. Actuele businformatie: www.arstspa.info/129.pdf

Vervolgens neemt u vanaf Cagliari de trein naar luchthaven Cagliari. Er rijdt elk uur een trein, duur circa 8-10 minuten. Actuele treininformatie: www.trenitalia.com

 

huurfietsen

Racefiets / koersfiets

Tijdens de fietsvakantie Zuid Sardinië huurt u een wielrenfiets (racefiets / koersfiets) van onze lokale fietsverhuurder. Deze wielrenfiets is van goede kwaliteit en heeft 27 versnellingen. Het type wielrenfiets is Cube Attain GTC Pro 2019. Wanneer deze type fietsen niet meer beschikbaar zijn wordt er een ander type aangeboden met een gelijkwaardig niveau (Shimano 105 / Ultegra).

Elke huurfiets is voorzien van een kilometerteller. Per twee fietsen krijgt u ook een reparatiesetje en combinatieslot. Zoals voor alle tochten geld ook hier dat u simpele reparaties zoals het plakken of het verwisselen van een band zelf kunt oplossen. Voor hulp onderweg kunt u ook bellen met de fietsverhuurder in Sardinië, waarvan u het telefoonnummer meekrijgt. Aan deze hulp zijn kosten verbonden die voor uw eigen rekening zijn, indien het uw eigen fiets betreft. In het geval dat u een fiets huurt, biedt de fietsverhuurder u in uiterste noodzaak deskundige hulp.

Basisprijs wielrenfiets: € 200,- per fiets/per 6 dagen. Verlenging: € 25,- per fiets/per dag.

Basisprijs elektrische wielrenfiets: € 240,- per fiets/per 6 dagen. Verlenging: € 30,- per fiets/per dag.

 

Trekkingfiets

Tijdens de fietsvakantie Zuid Sardinië huurt u een trekking fiets van onze lokale fietsverhuurder. De trekking fiets is van goede kwaliteit en bovendien voorzien van anti lek banden. Ook beschikt deze over 27 versnellingen (Shimano Deore/Alivio). U kunt kiezen voor een Trekking Bike Comfort (een fiets waarbij u wat meer rechtop zit, zie gele fiets hieronder, zowel dames- als herenfiets), of een Trekking Bike Sport (een sportievere versie, zie de tweede afbeelding – 1 model). Let op: u dient tijdens uw boeking aan te geven, welke model u wenst.

Tevens kunt u kiezen voor een elektrische fiets, zie derde afbeelding.

Elke huurfiets is voorzien van een achtertas. Per twee fietsen krijgt u tevens een stuurtas met kaarthouder, reparatiesetje, combinatieslot, bidons en een kilometerteller. Ook kunt u een helm huren voor € 15,- per helm. Zoals voor alle tochten geld ook hier dat u simpele reparaties zoals het plakken of het verwisselen van een band zelf kunt oplossen. Voor professionele hulp kunt u bellen met de fietsverhuurder in Sardinië, waarvan u het telefoonnummer meekrijgt. Aan deze hulp zijn kosten verbonden die voor uw eigen rekening zijn, indien het uw eigen fiets betreft. In het geval dat u een fiets huurt, biedt de fietsverhuurder u in uiterste noodzaak deskundige hulp.

Basisprijs trekking fiets: € 110,- per fiets/per 6 dagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag

 

Trekking comfort bike
Trekking sport bike

 

Basisprijs elektrische fiets: € 210,- per elektrische fiets/per 6 dagen. Verlenging 25,- per fiets/per dag.

 

E-bike Sardinië

reiservaringen

Fietsvakantie Zuid Sardinië – nieuwe fietsreis 2020 – reiservaringen volgen