Fietsvakantie Twente, 8 dagen

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie tot niveau fietsvakantie

Verrassend mooi Twente

Unieke fietsvakantie door onze achtertuin: Twente! U ontdekt in een week tijd alle mooie plekjes van deze prachtige regio. Onze routes leiden u over rustige weggetjes en vele fietspaden door het mooie Twentse landschap. U fietst ‘terug in de tijd’, met oude watermolens, indrukwekkende landhuizen, nostalgische dorpjes, dichte bossen en uitgestrekte heidevelden.

Ook bij deze fietsvakantie in Twente zijn GPS bestanden beschikbaar. Wij adviseren u deze te gebruiken.

Reisdata: 8 juni t/m 31 oktober

Prijzen 2020 Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. 7 x Half Pension € 895,-
Toeslag eenpersoonskamer € 190,-
Huurfiets € 80,-
Elektrische huurfiets € 150,-
Fietsvakantie in Twente
Gratis bij elke boeking

Wij geven bij elke boeking 1 ingetekende fietskaart mee.

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie Twente

Aankomst in het buitengebied van Oldenzaal waar u allereerst overnacht in een landelijk gelegen hotel.

Dag 2

Oldenzaal – Ootmarsum: 52 of 65 km

Oldenzaal wordt ook wel Glimlach van Twente genoemd, mede vanwege haar prachtige omgeving. Hier begint u bij de indrukwekkende 12e eeuwse Plechelmusbasiliek. Eerst voert de tocht naar het hoogste punt van Twente, de Tankenberg. Vervolgens fietst u over de Paasberg en de Hakenberg, richting het landgoed Singraven. Hier staat aan de rivier de Dinkel een mooie Havezathe en tevens een oude watermolen. Daarna fietst u een stukje over de grens met Duitsland, en bezoekt u het verstilde buurtschap Breklenkamp. U komt onder andere langs vennen, uitgestrekte heidevelden en door heerlijke bossen. De lange tocht brengt u naar het Duitse plaatsje Lage. Tot slot fiets u verder richting het oude Ootmarsum. In dit kunststadje ervaart u de echte Twentse sfeer, met haar vele historische panden.

Dag 3

Ootmarsum – Almelo: 53 of 63 km

De omgeving van Ootmarsum is lieflijk en kleinschalig. Hier liggen in de bossen tientallen grafheuvels uit de oude Steentijd. U fietst door de prachtige natuurgebieden Het Springendal en de Hazelbekke. Bij de oude watermolen van Bels kunt u vervolgens even genieten van een heerlijk kopje koffie. Of u kiest voor een heerlijke Twentse beschuit met aardbeien bij de Manderveense Aardbei. Verder langs slingerende beekjes en door oude boeren gehuchten. U fietst bovendien naar één van de oudste bomen van Nederland, de Kroezeboom. Hierna bezoekt u de idyllisch gelegen Havezate Herinckhave en de Fleringer Watermolen. Na het sprookjesachtige ‘t Stift fietst u verder in westelijke richting. Om uiteindelijk in het oude stadshart van Almelo aan te komen, ooit het bloeiende centrum van de Twentse textielindustrie. Hier zijn nog talloze panden bewaard gebleven die herinneren aan de oude tijd van weleer.

Dag 4

Almelo – Hellendoorn: 53, 63 of 70 km

Na Huize Almelo fietst u eerst langs het water de Loolee en vervolgens de stad uit. Daarna richting ‘Vjenne’, het langgerekte dorp Vriezenveen, waarbij de boerderijen met haar karakteristieke gevels in een kwartslag naast elkaar staan. Via het boerendorp Daarle fietst u verder naar Den Ham. Hier kunt u even uitrusten op het eeuwenoude plein de Brink, met haar muziektent en de 16e eeuwse kerk. U fietst over het prachtige landgoed Eerde, met haar statige kasteel, brede lanen en karakteristieke boerenerven. De langste tocht brengt u naar het oude stadje Ommen, gelegen aan de rivier de Vecht. U bezoekt Huize het Laer en u fietst langs de Regge, een rivier met mooie grote lussen. Door een groene omgeving komt u ten slotte in Hellendoorn aan.

Dag 5

Hellendoorn – Delden: 53 of 65 km

U begint de dag met een rit door de natuurgebieden De Sallandse Heuvelrug en De Sprengenberg. Middels fietspaden langs schaapskooien, weidse uitzichten over heidevelden en door bossen. Over de Holterberg, richting Holten, waar u even een gezellig terrasje kunt pakken. In het fraaie natuurgebied De Borkeld graast een kudde heideschapen – gehoed door een herder, om zo het natuurgebied te onderhouden. U komt vervolgens door Markelo, één van de oudste dorpen van Twente, met opvallend glooiende essen en vijf heuvels. Daarna bezoekt u het agrarische buurtschap Stokkum, waarvan een groot deel een beschermd dorpsgezicht heeft. Verder over de Herikerberg, door een mooi boeren landschap. Voordat u het historische stadje Delden binnen fietst, eerst even een bezoek aan het Landgoed Twickel, met haar oude kasteel en historische boerderijen.

Dag 6

Delden – Enschede: 53, 63 of 71 km

Deze tocht leidt u eerst door een typisch Twents coulissen landschap met onder andere houtwallen en heidevelden, langs de Bolscherbeek en het Twente Kanaal. Gelegen in een natuurrijke omgeving komt u vervolgens langs indrukwekkende kastelen, zoals Weldam, Nijenhuis en Warmelo. Huis Diepenheim is een Havezathe vlak bij het gelijknamige dorp en is bovendien de oudste havezate van de omgeving. Diepenheim zelf is het kleinste stadje van Twente. Dit ‘Stedeke’ ligt lieflijk aan de Regge en is tevens een centrum voor beeldende kunst. U fietst verder richting het oosten en bezoekt de prachtige natuurgebieden Haaksbergerveen en het Witte Veen. Even de grens over, naar de Haarmuhle, om uit te rusten in de Biergarten. Ten slotte noordwaarts, naar de levendige stad Enschede.

Dag 7

Enschede – Oldenzaal: 51, 63 of 70 km

U fietst eerst door Roombeek, de wijk die zo zwaar werd getroffen door de vuurwerkramp. In Twekkelo, het groene gebied tussen Enschede en Hengelo, komt u daarna langs vele zouthuisjes. Ook bezoekt u de Lonneker Molen, en fietst u door het idyllische dal van de rivier de Dinkel. Na een bezoekje aan het oude centrum van Losser fietst u door het beboste gebied De Duivelshof. U komt langs het historisch Arboretum Poort Bulten waar u meer dan 2500 bomen en struiken kunt bewonderen. Verder richting natuurgebied Het Lutterzand. Hier slingert de Dinkel prachtig door het landschap, met zijn steile oevers, omgevallen bomen en mooie heides. Via De Lutte uiteindelijk weer richting Oldenzaal, om tot slot op de Groote Markt nog even na te genieten van deze prachtige fietsreis!

Dag 8

Einde van uw fietsvakantie in Twente

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Wanneer u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze fietsvakantie in Twente kan iedere dag worden gestart in de periode van 8 juni t/m 31 oktober.

Inbegrepen
 • 7 x overnachting o.b.v. een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • 7 x diner: op dag 3 en 6 reserveren wij een restaurant op loopafstand
 • 6 x lunchpakket (elke fietsdag)
 • bagagevervoer: 1 grote reistas of koffer per persoon
 • Nederlandstalige routebeschrijving, ingetekende fietskaart en achtergrondinformatie
 • Reisbescheiden liggen voor u klaar bij het beginadres te Oldenzaal

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches en dranken
 • Overige transfers
 • Huurfiets € 80,- of elektrische huurfiets € 150,-. Zie tabblad ‘huurfietsen
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 15,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

 

Bijzonderheden
 • De prijs van deze fietsvakantie is gebaseerd o.b.v. 2 personen en verblijf op een 2-persoonskamer
 • Gratis parkeren bij het eerste overnachtingsadres
 • Verlenging iedere dag mogelijk; onder meer vanuit de adressen in Oldenzaal en Ootmarsum zijn mooie wandeltochten mogelijk
 • Comfort: overnachting in eenvoudige en goede hotels. In Almelo en Enschede is het diner niet bij het adres zelf, maar reserveren wij een restaurant voor u
 • Let op: onze tochten wijken regelmatig af van de bestaande knooppunten. Daarom kunt u de tocht niet uitsluitend via knooppunten volgen. U krijgt van ons een uitgebreide routebeschrijving en een beknopte routebeschrijving mee. Ook ontvangt u achtergrondinformatie en een ingetekende fietskaart
 • Op aanvraag kunt u van ons de GPX-tracks per e-mail ontvangen. Deze zijn te gebruiken op uw fietsnavigatie of app op uw telefoon (waarbij u uw telefoon op het stuur van uw fiets plaatst)
 • Wij raden niet aan om deze tocht te doen op een racefiets / koersfiets
 • U heeft de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië. Dit in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

 

kaart

Nederland - fietsvakantie twente

Fietsvakantie Twente

 

niveau

U fietst door een vlak en licht heuvelachtig gebied.

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

huurfietsen

Tijdens de fietsvakantie door Twente kunt u een normale fiets huren en een E-bike. De huurfietsen zijn geschikt voor dames/heren met een lengte tussen de 160 cm en 195 cm.

De normale fietsen huren wij voor u in. De E-bikes zijn eigendom van Onderweegs in Italië. U dient zelf het stuur en de zadel in de gewenste stand te zetten.


Huurfiets

Basisprijs: € 80,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Ortlieb achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Fietssleutelsetje
 • Plaksetje

Elektrische huurfiets

Basisprijs: € 150,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 25,- per fiets/per dag.

Deze elektrische fiets is van Duitse makelij. Maat: 50 / 55 cm (Lengte circa 160 cm t/m 190 cm). Er zijn maximaal 6 elektrische fietsen (model met lage instap) te huur bij deze fietsvakantie.

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Ortlieb achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Fietssleutelsetje
 • Plaksetje
 • Bosch Performance motor /500wh

 

reiservaringen

Fietsvakantie Twente – Dirk en Kristine juni 2020

Prachtige foto’s van tijdens en na het fietsen ontvangen van Dirk en Kristine uit België.

‘Bij ons wordt er geen honing langs de straat verkocht, noch eieren of confituur…’ 🙂

Fietsvakantie in Twente gemaakt door Laurens Onderweegs tijdens het uitzetten van deze fietstocht – mei 2020