Fietsvakantie Sicilië – Sicilia Bedda – Zuid Italië

Niveau fietsreis: fietsvakantie tot fietsvakantie sicilië

Sicilia Bedda

U maakt kennis met de ruige en vlakke kustlijnen van West Sicilië. Een landschap met olijfbomen, wijngaarden en geschiedenis in overvloed. U fietst langs de archeologische parken Segesta en Selinunte, met haar Griekse tempels. Vanaf de havenstad Trapani volgt u eerst de kust, langs zoutpannen en talrijke karakteristieke windmolens. U bezoekt daarna het hooggelegen Erice en de kustplaats Marsala, de stad van de wijn én Garibaldi. Ten slotte overnacht u ook in Marzara del Vallo, een stad met sterke Arabische invloeden.

Ook bij deze fietsvakantie op Sicilië zijn GPS bestanden beschikbaar.

Prijzen 2021 – fietsvakantie Sicilië  Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. 7 x Logies Ontbijt  € 730,-
Toeslag hoogseizoen: (voor reisdagen in juli en augustus) € 90,-
Toeslag eenpersoonskamer € 160,-
Huurfiets vanaf € 100,-
Elektrische fiets € 170,-

ACTIE: Boek cadeau

 

Wij geven bij de eerste 5 boekingen van deze fietsvakantie Sicilië het boek “De leeuwen van Sicilië” cadeau! (1 per boeking)

Meer informatie

Dit is geen Onderweegs in Italië reis. Wij werken op Sicilië samen met een lokale organisatie die deze fietsvakantie ook uitvoert. Bij hulp of problemen onderweg kunt u zich in eerste instantie wenden tot deze organisatie en daarnaast ook tot Onderweegs in Italië. In samenwerking met onze partner streven wij naar kwalitatief goede accommodaties en tevens mooie fietsroutes.

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie op Sicilië

Uw fietsvakantie begint met aankomst in Castellammare del Golfo. Een pittoreske havenstadje. Hier gaat in de geschiedenis dan ook terug tot het klassieke antieke tijdperk. Het was bovendien de haven van de steden Segesta en Erice. Één van de belangrijkste monumenten is het Arabisch-Normandische kasteel, waar nu ook het Mediterraans museum in is gehuisvest. Op de dag van aankomst worden ook de huurfietsen en de aanvullende reisinformatie aan u overhandigt door onze lokale partner.

Dag 2

Bezoek aan Scopello, 28 km

Vanaf Castellamare fietst u eerst omhoog naar “Zingaro“. Bovendien één van de mooiste Italiaanse natuurreservaten! U krijgt tevens de kans om deze te voet te verkennen. Wandelend over een golvend voetpad met daarna ook een betoverend uitzicht op de Tyrheense zee met baaien. Ook mogelijkheid om te zwemmen en snorkelen in het heldere water. Daarnaast bezoekt u het authentieke dorpje Scopello. Een mooi en oud gehucht ontstaan rondom een Baglio (afgeleid van het Arabische bahal: binnenplaats), daterend uit de 17e eeuw. Rondom dit kleine plein vindt u ook de meeste huizen en winkels van het dorp.

Dag 3

Castellammare del Golfo – Trapani, 56 km

Uw tweede fietsdag begint met een tocht waarbij u meteen het Siciliaanse achterland leert verkennen. Olijfbomen en wijngaarden zijn er in overvloed. Na 20 kilometer door het afwisselende landschap bereikt u eerst de archeologische vindplaats Segesta. Een oude stad meer dan 2500 jaar geleden gesticht door de Elymiërs. Er is onder andere een Griekse tempel en een Romeins theater te bewonderen. Vervolgens door een desolaat landschap met verstilde dorpjes. Geniet in een bar bijvoorbeeld van een heerlijke Siciliaanse cannolo, of een rijk gevulde arancino. U komt ten slotte aan in de levendige havenplaats Trapani, ook wel bekend in Sicilië als de stad van het zout.

Dag 4

Rondrit Erice, 38 km

Vandaag heeft u de keuze uit 2 zeer aantrekkelijke opties. Ten eerste kunt u per fiets Erice bezoeken. Een oud middeleeuws dorp welke is gelegen op de gelijknamige heuvel, 750 meter boven de zeespiegel. Het dorp kan onder andere worden bereikt per kabelbaan of per fiets. Boven kunt u vervolgens genieten van een prachtig uitzicht dat zich uitstrekt tot aan de Egadische eilanden. Nadat u het dorp bezocht heeft fiets u dan weer bergafwaarts richting uw overnachtingsadres.

Ten tweede kunt u er ook voor kiezen om een dagje door te brengen op het eiland Favignana. Dit is bovendien het grootste eiland van de Egadische eilanden en is bereikbaar per veerboot. Met haar prachtige baaien zal het eiland u dan ook zeker niet teleurstellen! Favignaga kunt u het beste per fiets verkennen.

Dag 5

Trapani – Marsala, 44 km

De route van vandaag is volledig vlak aangezien u langs de prachtige kustlijn richting Marsala fietst. Windmolens, zoutpannen en hopen van vers geëxtraheerd zout vormen daarnaast de achtergrond voor een niet te evenaren landschap. U heeft onderweg tevens de mogelijkheid om het eiland Mothia te bezoeken. De oude bakermat van de Fenicisch-Punische beschaving. Deze kunt u ook bereiken per motorboot vanaf de lagune. U eindigt vandaag in Marsala, een stad die bovendien niet alleen beroemd is om zijn wijn. Op 11 mei 1860 landde Giuseppe Garibaldi hier namelijk met zijn Duizend Roodhemden op het meest westelijke puntje van Sicilië. Hij wordt dan ook wel de Vader des Vaderlands en grondlegger van de Italiaanse eenwording genoemd.

Dag 6

Marsala – Mazara del Vallo, 30 of 50 km

Vanochtend gaat de fietsreis aanvankelijk langs de betoverende Tyrreense kustlijn. Tijdens de lange tocht volgt er een lus het binnenland in. Hier maakt u ook kennis met de vele wijngaarden. Tenslotte eindigt u in Mazara del Vallo. Wat gelegen is aan de monding van de rivier Mazaro welke daarnaast de stad in tweeën verdeelt. De Arabische invloeden in de Kasbah zijn hier ook duidelijk merkbaar. Zoals keramieken bordjes met spreuken, gezegden en kleurrijke afbeeldingen. Wandel ten slotte door de vele nauwe steegjes en bewonder deze prachtige Arabische wijk.

Dag 7

Mazara del Vallo – Selinunte, 35 of 41 km

Na het verlaten van Mazara fietst u eerst verder langs een weg die parallel loopt aan de kust. Daarna fietst u door het natuurreservaat “Preola-meer en ronde Gorghi”, gelegen in een vallei. Vervolgens over een heuvelachtige weg in de richting van Campobello di Mazara. Ook passeert u Cave di Cusa. Hier werden de kalkstenen gehaald om de tempels van Selinunte te bouwen. Slechts 13 kilometer verderop kunt u deze archeologische vindplaats ook vinden. U heeft bovendien de mogelijkheid om de oude Griekse stad te bezoeken. Deze stad brengt u namelijk enkele duizenden jaren terug in de tijd. Of kies voor ontspanning en ga heerlijk zwemmen op de stranden van Selinunte.

Dag 8

Einde van uw fietsvakantie op Sicilië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement dan ook. Indien u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze fietsreis op Sicilië kan iedere dag worden gestart in de periode van 16 januari t/m 27 november. Deze reis is op aanvraag, dus wacht op onze definitieve bevestiging voordat u vluchten boekt.

Inbegrepen
 • 7 x overnachting op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie
 • Technische ondersteuning en ook telefonische hulp (Engels, Duits)

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, overige diners en dranken
 • Fietshuur: gewone fiets, € 100,-, hybride fiets € 120,-, elektrische fiets € 170,-
 • Verlenging fiets: hybride fiets € 15,- per dag, e-bike € 25,- per dag
 • Helm: € 10,- per stuk
 • Transfer van luchthaven Palermo naar Castellamare del Golfo: € 35,- p.p. per rit. Ter plekke te betalen.
 • Transfer van Selinunte naar luchthaven Palermo: € 50,- p.p. per rit. Ter plekke te betalen.
 • Transfer van luchthaven Trapani naar Castellamare del Golfo: € 40,- p.p. per rit. Ter plekke te betalen.
 • Transfer van Selinunte naar luchthaven Trapani: € 60,- p.p. per rit. Ter plekke te betalen.
 • Overige transfers, eventuele entreegelden
 • Eventuele toeristenbelasting. Van € 0,50 tot € 2,50,- p.p.p.n. Ter plekke te betalen.
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR € 5,- p.p. per boeking. Zie ook tabblad ‘algemene info
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering

 

Bijzonderheden
 • Vooraf ontvangt u van ons uw reisbescheiden. Deze bevatten de hotellijst, vouchers, Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten en overige aanvullende informatie. Een Engelstalige routebeschrijving met kaarten ontvangt u daarnaast van onze lokale partner.
 • Comfort: 7 nachten in 3/4* hotels. In Castellamare del Golfo, Trapani, Marsala en Mazzara del Vallo overnacht u in de stad. In Selinunte overnacht u bij een landelijk gelegen overnachtingsadres.
 • Toeslag hoogseizoen: Aankomst tussen 1 juli en 31 augustus € 90,- p.p. Aankomst in juni: dan is de toeslag afhankelijk van het aantal dagen dat in juli valt. Deze toeslag zullen wij voor u opvragen bij onze lokale partner.
 • Verlenging in alle plaatsen mogelijk. Tips voor verlenging zijn onder andere: Castellamare del Golfo, Trapani en Mazzara del Vallo voor strandbezoek.
 • Voor deze fietsvakantie zijn ook GPX-routes beschikbaar.
 • Tevens de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië. Dit in samenwerking met Europeesche Verzekeringen.

 

kaart

Fietsvakantie Sicilië - kaart
Fietsvakantie-Sicilië-Palermo-Erice-Trapani-Segesta-italie

niveau

Tijdens deze fietsvakantie Sicilië fietst u de eerste twee dagen door een heuvellandschap. Langs de kust is het landschap daarna vlak tot licht heuvelachtig.

 

korte route lange route
afstand niveau afstand niveau hoogtemeters
Dag 2 29 km 2,5 550
Dag 3 57 km 2 630
Dag 4 27 km 1 39 km 3 40 of 740
Dag 5 43 km 1 150
Dag 6 30 km 1 50 km 1 80 of 220
Dag 7 40 km 1 240

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

vervoersopties

Vliegtuig

www.google.com/flights

Rechtstreekse vluchten naar Palermo (PMO) (= dichtstbijzijnde luchthaven), vanaf o.a.:

Vanaf luchthaven Palermo kunnen wij ook een transfer voor u verzorgen. Zie ook: reisinformatie > bijzonderheden.

 

Openbaar vervoer

Per bus kunt u vanaf de luchthaven Palermo naar Castellamare del Golfo afreizen.

Vanaf de luchthaven Palermo Punta Raisi – Falcone e Borselino. Duur circa 1.15 uur tot 1.30 uur. Zie ook:

https://www.busradar.it/pullman/aeroporto-di-palermo-falcone-e-borsellino-pmo/castellammare-del-golfo/

 

huurfietsen

Tijdens de fietsvakantie Sicilië kunt u kiezen tussen een gewone, hybride fiets maar ook een elektrische fiets.

Huurfietsen fietsvakantie Sicilië (1)

Normale huurfiets – dames en herenmodellen

Basisprijs € 100,- per 6 dagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

 • 24 of 27 versnellingen Shimano Deore
 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Achtertas van Ortlieb
 • Stuurtas van Ortlieb inclusief kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp (1 per stel)
 • Reparatiesetje
 • Kabelslot

Huurfietsen fietsvakantie Sicilië (2)

Hybride huurfiets (sportief) – unisex frame

Basisprijs: € 120,- per 6 dagen. Verlenging € 15,- per fiets/per dag.

 • 24 of 27 versnellingen Shimano Deore
 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Achtertas van Ortlieb
 • Stuurtas van Ortlieb met kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp (1 per stel)
 • Reparatiesetje
 • Kabelslot

Huurfietsen fietsvakantie Sicili

Elektrische huurfiets

Basisprijs: € 170,- per 6 dagen. Verlenging € 25,- per fiets/per dag.

 • Shimano Steps motor
 • Batterij 418 wh
 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Bandenplaksetje
 • Achtertas van Ortlieb
 • Stuurtas van Ortlieb met kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp (1 per stel)
 • Bagagedrager

 

reiservaringen

Fietsvakantie Sicilië Bedda – September 2019

Fietsvakantie Sicilië Bedda – foto’s gemaakt in januari door Laurens Onderweegs

Actie boek

De leeuwen van Sicilië

 

Wanneer in 1799 een aardbeving hun dorp verwoest, besluiten de broers Paolo en Ignazio Florio naar Palermo te verhuizen. Het zal het begin zijn van een ongelooflijke reis waarin de leden van de familie Florio tot de ongekroonde koningen van Palermo uitgroeien. Ze staan vandaag de dag dan ook nog steeds bekend als ‘De leeuwen van Sicilië’. Vanuit een klein handeltje in specerijen lukt het de broers om als tonijnvissers en metaalbewerkers een zakenimperium op te bouwen. Als Paolo’s zoon Vincenzo Florio het geheim van de Marsala wijn weet te ontsluiten, neemt hun macht en rijkdom een nog hogere vlucht.

Duistere geheimen, verraad, liefdesaffaires en ook eerwraak vormen een rode draad door de decennia heen. Stefania Auci weet met een weergaloos oog voor detail de rijke en kleurrijke geschiedenis van Sicilië en daarnaast zijn belangrijkste en beroemdste familie tot leven te brengen.

 

Fietsvakantie Italië boek de leeuwen van Sicilië
Fietsvakantie Sicilië - Stefania Auci
Stefania Auci

 

Auci werd geboren in Trapani en woont en werkt daarnaast in Palermo. Van De leeuwen van Sicilië werden in Italië alleen al meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het betekende dan ook de definitieve doorbraak van de auteur bij het grote publiek. De leeuwen van Sicilië zal bovendien wereldwijd in vertaling verschijnen.

https://www.uitgeverijcargo.nl/boek/de-leeuwen-van-sicilie/