Gezinsfietsvakantie Zuid Sardinië, 8 dagen – voor gezinnen – Zuid Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: € 520

Niveau fietsreis: fietsvakantie tot fietsvakantie

Sardinië voor families

Deze reis is samengesteld voor gezinnen, rekening houdend met de behoeften van de kleintjes. De tocht is voorzien van kortere afstanden, accommodatie in familiekamers op aanvraag en tal van accessoires om het fietsen met kinderen gemakkelijker te maken.

Ook voor deze fietsvakantie op Sardinië zijn GPS tracks beschikbaar.

Prijzen 2021  Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. Logies Ontbijt met start op zaterdag  € 520,-
Toeslag bij start op overige dagen € 60,-
Toeslag hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 sept.)  € 160,-
Toeslag eenpersoonskamer  € 150,-
Huurfiets € 110,-
Elektrische fiets € 210,-

 

Wij werken in Sardinië samen met een lokale organisatie die deze fietsvakantie uitvoert. Bij hulp of problemen onderweg kunt u zich wenden tot deze organisatie of tot Onderweegs in Italië.

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie op Sardinië

Aankomst op de luchthaven van Cagliari. Vervolgens kunt u kiezen voor een transfer of individuele aankomst in Sant’Antioco.

Dag 2

Rondrit Carloforte of Sant’Antioco, 24 of 20 km

Vandaag heeft u de keuze uit 2 rondritten. U kunt aan boord gaan van de veerboot richting Carloforte. Een mooi dorp waar de lokale bevolking bovendien nog steeds vist op de rode tonijn. Een korte rondrit brengt u naar een door flamingo bevolkte lagune in Carloforte. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan Maladroxia. Een strand bekend om zijn turquoise gekleurde wateren.

Dag 3

Sant’Antioco – Sant’Anna Arresi, 25 km 

U fietst vandaag eerst door wijn- en olijfgaarden. Geniet van de rust van de glooiende vlakten van Sulcis. Vervolgens heeft u in Tratalias de gelegenheid om het heiligdom van Pisa te bezoeken. Één van de belangrijkste monumenten van de Sardijnse Romaanse periode.

Dag 4

Sant’Anna Arresi – Chia, 36 km

Vandaag een prachtige rit langs de overweldigende Costa del Sud. Onder meer langs glanzende witte stranden, ongerepte natuur en indrukwekkende kliffen. Ook fietst u langs Cape Malfatano met zijn 16e eeuwse toren en Cape Spartivento. Breng tot slot een bezoek aan Chia. Hier vindt u één van de mooiste stranden in het zuiden van Sardinië.

Dag 5

Rondrit Chia / Rustdag, 5 km

Ontdek vandaag de bekende stranden van Chia. Binnen enkele kilometers vindt u prachtige bezienswaardigheden zoals onder andere: Cala Cipolla, Su Giudeu en Campana. Een alternatief voor vandaag is een wandeling langs de oude Romaanse weg. Deze begint vanaf het strand van Sa Colonia en loopt tot aan Cala dei Pini.

Dag 6

Chia – Pula, 23 km 

Vandaag een korte rit richting Pula. Ook de eindbestemming van deze fietsreis. Langs de route bewondert u onder meer het prachtige strand van Santa Margherita.

Dag 7

Rondrit Pula/Nora, 20 km

Vandaag kunt u kiezen uit 2 rondritten. Allereerst een rondrit door het platteland van Pula of een rondrit welke u meteen richting Nora brengt. Hier kunt u tevens de oude Fenicische nederzettingen bewonderen. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan het strand van Nora.

Dag 8

Einde van uw fietsvakantie op Sardinië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Indien u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze fietsvakantie op Sardinië kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag van € 60,- per persoon. Gedurende het hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 september 2021) geldt er een toeslag van € 160,- per persoon.

Inbegrepen
 • 7 x overnachting op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • Welkomstbriefing
 • Bagagevervoer
 • Engelstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie
 • Technische ondersteuning en telefonische hulp
 • Evt. kinderzitje

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, overige diners en dranken
 • Transfers: (prijzen o.b.v. minimaal 2 personen per rit)
 • Cagliari – Sant’Antioco: € 60,- per persoon
 • Pula – Cagliari: € 40,- per persoon
 • Pula – Sant’Antioco: € 70,- per persoon
 • Wanneer u een transfer boekt ontvangt u vanaf de 3de persoon 50% korting op de kosten voor deze transfer.
  Neemt u hiervoor alstublieft contact met ons op voor meer informatie. 
 • Indien u eigen fietsen meebrengt wordt er een toeslag berekend voor de transfers van € 10,- per fiets.
 • Tickets voor de ferry richting Carloforte en Calasetta (dag 2)
 • Entreegelden voor musea en archeologische plaatsen
 • Fietshuur
 • Helm: € 15,-
 • Croozer trailer (1-4 jaar): € 90,-
 • Follow me tandem: € 90,-
 • Eventuele toeristenbelasting. Van € 0,50 tot € 2,50,- p.p.p.n. Ter plekke te betalen.
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR € 5,- p.p. per boeking. Zie ook tabblad ‘algemene info
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering

 

Bijzonderheden
 • Vooraf ontvangt u van ons uw reisbescheiden, met o.a. de adressenlijst en overige aanvullende informatie. De vouchers en Engelstalige routebeschrijving met kaarten ontvangt u van onze agent ter plaatse.
 • Comfort: overnachting in hotels waarvan 7 overnachtingen in 3-sterren accommodaties op basis van logies ontbijt. De locaties waar u overnacht worden uitgezocht en vastgelegd door onze Italiaanse reispartner.
 • De routes die u fietst zijn uitgezet door onze Italiaanse partner.
 • Verlenging iedere dag mogelijk.
 • Deze fietsvakantie op Sardinië kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag voor het bagagevervoer van € 60,- per persoon. Een toeslag voor het bagagevervoer betaalt u ook indien u één of meerdere dagen verlengt of inkort tijdens de fietsvakantie.
 • Toeslag hoogseizoen: € 160,- per persoon (bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 september 2021).
 • Kinderen van:
  – 0-2 jaar: gratis.
  – 2-6 jaar: 50% korting.
  – 6-12 jaar: 30% korting.
 • Ook bij deze fietsvakantie op Sardinië zijn de routes beschikbaar voor uw fietsnavigatie. De fietsroutes worden, op aanvraag, als GPX-track naar u verzonden per e-mail.
 • U heeft de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië, in samenwerking met Europeesche Verzekeringen.

 

kaart

Fietsvakantie Sardinië - kaart
Fietsvakantie Zuid West Sardinie

 

Niveau

route
afstand hoogtemeters Niveau
Dag 2 24/20 km 160/284 1
Dag 3 25 km 130 1
Dag 4 36 km 476 3
Dag 5 5 km 80
Dag 6 23 km 54 1
Dag 7 20 km 80 1

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Vliegtuig

https://www.google.com/flights?hl=nl


Rechtstreekse vluchten naar Cagliari (CAG), vanaf o.a.:

Van Cagliari Airport naar Sant’Antioco

Vanaf vliegveld Cagliari kunt u een transfer nemen naar het eerste adres. De kosten hiervan zijn € 60,- per persoon, bij minimaal 2 personen.


Openbaar vervoer

Optie 1: u neemt de trein van Cagliari Airport (Cagliari-Elmas) naar Carbonia Serbariu, zie ook op www.trenitalia.com. Reisduur een klein uurtje.

Vervolgens van Carbonia naar Sant’Antioco met de bus: reisduur ca. 35 – 40 minuten. Met buslijn 801 of 802. De bushalte is dicht bij het treinstation. Zie www.arstspa.info/801.pdf en www.arstspa.info/802.pdf

Optie 2: u neemt de trein van Cagliari Airport naar Cagliari centrum.

Vervolgens neemt u de bus naar Sant’Antioco. Zie www.arstspa.info/801.pdf en www.arstspa.info/802.pdf


Van Pula naar Cagliari Airport

Vanaf Pula kunt u een transfer nemen naar Cagliari Airport. De kosten hiervan zijn € 40,- per persoon, bij minimaal 2 personen.

Openbaar vervoer: Van Pula neemt u de ARST bus naar het centrum van Cagliari. Rijdt meerdere malen per dag, duur 50 minuten. Zie de tijden op www.arstspa.info/129.pdf

Vanaf Cagliari centrum neemt u de trein naar Cagliari Airport. Er rijdt elk uur een trein, reisduur 8-10 minuten. Zie ook op www.trenitalia.com

 

huurfietsen

Op Sardinië huurt u een trekking fiets van onze lokale fietsverhuurder. De trekking fiets is van goede kwaliteit, is voorzien van antilekbanden en heeft 27 versnellingen (Shimano Deore/Alivio).

Tevens kunt u kiezen voor een elektrische fiets, zie derde foto.

Elke huurfiets is voorzien van een achtertas, kilometerteller en bidon. Per twee fietsen krijgt u een stuurtas met kaarthouder, combinatieslot en reparatiesetje. Zoals voor alle tochten geld ook hier dat u simpele reparaties zoals het plakken of het verwisselen van een band zelf kunt oplossen. Voor professionele hulp kunt u bellen met de fietsenverhuurder op Sardinië, waarvan u het telefoonnummer meekrijgt. Aan deze hulp zijn kosten verbonden die voor uw eigen rekening zijn, indien het uw eigen fiets betreft. In het geval dat u een fiets huurt, biedt de fietsverhuurder u in uiterste noodzaak deskundige hulp.

Voor de kinderen zijn er kinderfietsen, een kinderzitje achter (gratis, voor 1-4 jaar oud), een Croozer Trailer (1-4 jaar oud; € 90,- per 6 fietsdagen, verlenging € 10,- per dag) en een Follow Me Tandem (€ 90,- per 6 fietsdagen, verlenging € 10,- per dag)

Basisprijs: € 110,- per trekkingfiets/per 6 dagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Basisprijs € 210,- per elektrische fiets/per 6 dagen. Verlenging: € 25,- per fiets/per dag.

Sardinië - hybride huurfiets damesmodel
Sardinië - hybride huurfiets herenmodel

 

Sardinië - elektrische huurfiets

 

reiservaringen