Fietsvakantie Zuid West Sardinië, 8 dagen – Zuid Italië

  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Prijs: € 690

Niveau fietsreis: fietsvakantie tot fietsvakantie

Een schat aan herinneringen

Maak tijdens deze fietsvakantie op Sardinië kennis met de wilde en romantische schoonheid van het zuidwesten van Sardinië, te midden van een gevarieerde natuur en lege stranden. Fiets deze individuele fietstocht in alle vrijheid, in uw eigen tempo. Geniet van de mooiste plekken van dit bijzondere eiland.

Voor deze fietsvakantie op Sardinië zijn GPS tracks beschikbaar.

Prijzen 2019  Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. Logies Ontbijt met start op zaterdag € 690,-
Toeslag bij start op overige dagen € 60,-
Toeslag hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 23 juni t/m 6 sept.) € 160,-
Toeslag eenpersoonskamer  € 150,-
Huurfiets € 90,-
Elektrische fiets € 190,-

 

Dit is geen Onderweegs in Italië reis. Wij werken in Sardinië samen met een lokale organisatie die deze fietsvakantie uitvoert. Bij hulp of problemen onderweg kunt u zich tot deze organisatie of tot Onderweegs in Italië wenden. In samenwerking met onze partner streven wij naar kwalitatief goede accommodaties en mooie fietsroutes.

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie op Sardinië

Aankomst op het vliegveld van Alghero of Cagliari. Transfer of individuele aankomst en overnachting in San Salvatore Sinis.

Dag 2

Cabras – Arborea, 68 km

Deze rondrit brengt u naar de fascinerende Sinis zoutmeren waar u kolonies van roze flamingo’s zult zien. U bezoekt één van de mooiste plekjes van het eiland: het witte kwarts strand van Is Arutas en de Fenicische ruïnes van Tharros. U fietst door het middeleeuwse historische centrum van Oristano en uiteindelijk arriveert u in Arborea.

Dag 3

Arborea – Arbus, 46 of 54 km

U fietst door de natuurlijke schoonheid van de Costa Verde, één van de meest woeste landschappen op het eiland. Naar het strand van Piscinas met zand duinen van meer dan 50 meter hoog – de hoogste in Europa. Overnachting in Arbus.

Dag 4

Arbus – Nebida, 41 km 

Deze tocht brengt u terug in het oude mijnverleden van Sardinië. U passeert de fascinerende verlaten mijnen van Ingortosu en Planusartu, en fietst door het gebied van de Costa Verde. Richting het gouden strand van Portixeddu en de bijzondere Pan di Zucchero klif, bewondert u de oude erts wasserij van Nebida: genesteld in de verschillende kleuren van de Middellandse Zee.

Dag 5

Nebida – Calasetta, 43 km

Na een mooie afdaling naar Fontanamare, bereikt u Portoscuso. U neemt de veerboot naar Carloforte, waar de lokale bevolking nog steeds vist op de rode tonijn. Van Carloforte, verder richting het eiland Sant’Antioco. Aankomst en overnachting in Calasetta.

Dag 6

Calasetta – Sant’Anna Arresi, 40 km

Vandaag fietst u door de weidse velden van Sant’Antioco, groen in de lente en goudgeel in de zomer. In het oude centrum van Tratalias, brengt u een bezoek aan het heiligdom van Pisa, één van de belangrijkste monumenten uit de Sardijnse Romaanse periode. Fietsend langs het meer van Monte Pranu, genietend van de rust van de glooiende vlakten van Sulcis.

Dag 7

Sant’Anna Arresi – Pula, 57 km

Deze laatste tocht voert u langs de prachtige Costa del Sud met zijn glanzende witte stranden, ongerepte natuur en indrukwekkende kliffen: Cape Malfatano met zijn 16e eeuwse toren en Cape Spartivento. In Nora bezoekt u de oude Fenicische nederzetting.

Dag 8

Einde van uw fietsvakantie op Sardinië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Indien u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze fietsvakantie op Sardinië kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag van € 60,- per persoon. Gedurende het hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 23 juni t/m 6 september 2019) geldt er een toeslag van € 160,- per persoon.

Inbegrepen
  • 7 x overnachting op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
  • 7 x ontbijt
  • Welkomstbriefing
  • Transfer einde van dag 3 (optioneel, om een hoogte van 400mt te overbruggen)
  • Bagagetransport
  • Engelstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie
  • Technische ondersteuning en telefonische hulp
Niet inbegrepen
  • Heen- en terugreis
  • Lunches, overige diners en dranken
  • Transfers
    – vliegveld Cagliari – San Salvatore Sinis: € 65,- per persoon. Ook goed te doen via openbaar vervoer; zie Bijzonderheden
    – 
    vliegveld Alghero – San Salvatore Sinis: € 90,- per persoon
    – Oristano – San Salvatore Sinis: € 20,- per persoon
    – Pula – vliegveld Cagliari: € 40,- per persoon
    – Pula – San Salvatore Sinis: € 85,- per persoon
  • Wanneer u een transfer boekt ontvangt u vanaf de 3de persoon 50% korting op de kosten voor deze transfer.
    Neemt u hiervoor alstublieft contact met ons op voor meer informatie. 
  • Indien u eigen fietsen meebrengt wordt er een toeslag berekend voor de transfers van € 10,- per fiets.
  • Verlenging in Cagliari centrum, overnachting in 3-sterrenhotel o.b.v. LO: € 60,- per persoon, toeslag 1-persoonskamer € 40,-
  • Fietshuur
  • Helm: € 15,-
  • Tickets voor de ferry naar Carloforte en Calasetta
  • Entreegelden voor museums en archeologische plaatsen inclusief lokale gids
  • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
  • Reserveringskosten € 15,-
  • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
  • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen; circa € 10,-)
Bijzonderheden
  • Minimumdeelname 2 personen
  • Vooraf ontvangt u van ons uw reisbescheiden, met o.a. de adressenlijst en overige aanvullende informatie. De vouchers en Engelstalige routebeschrijving met kaarten ontvangt u van onze agent ter plaatse
  • Comfort: overnachting in 3-sterren hotels, B&B’s en / of agriturismo
  • De routes zijn beschikbaar op GPS
  • Deze fietsvakantie op Sardinië kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag voor het bagagevervoer van € 60,- per persoon. Een toeslag voor het bagagevervoer betaalt u ook indien u één of meerdere dagen verlengt of inkort tijdens de fietsvakantie
  • Toeslag hoogseizoen: € 160,- per persoon (bij aankomst in de periode van 23 juni t/m 6 september 2019)
  • Verlenging iedere dag mogelijk. Tip verlenging: in Nebida, met zwembad en uitstekend restaurant. Hier ook prima mogelijkheden om te wandelen, met fantastische uitzichten
  • Vanaf vliegveld Cagliari kunt u de trein nemen – vanaf Cagliari Elmas – naar Oristano (duur ca. 1.20 uur). Vervolgens neemt u een taxi naar u eerste adres (kost ca. €25,-, onder voorbehoud). Kijk voor tijden en prijzen van het treinvervoer op www.trenitalia.com
  • Vanaf vliegveld Cagliari kunt u de trein nemen naar Cagliari centrum; duur 10 minuten
  • Deze tocht wordt tevens aangeboden als GROEPSREIS, voor eigen samengestelde groepen: € 1190,- p.p. (toeslag 1-p.kamer € 180,-). Inbegrepen: 7 x overnachting, 7 x ontbijt, 7 x diner (dranken niet inbegrepen), een Engels sprekende meefietsende gids, op dag 3 en 4 een begeleidende minibus, tickets voor de ferry naar Carloforte en Calasetta, entreegelden voor museums en archeologische plaatsen inclusief lokale gids, bagagetransport, briefing, routebeschrijvingen, technische ondersteuning en telefonische hulp. Data: 25 mei en 7 september 2019. Gegarandeerd vertrek
  • U heeft de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië, in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

kaart

Fietsvakantie Sardinië - kaart
Fietsvakantie Sardinië

 

niveau

U fiets door een heuvellandschap met korte, zo nu en dan pittige hellingen. Voor deze tocht dient u te beschikken over klimervaring en een goede fietsconditie. Op dag 3 kunt u kiezen voor een optionele transfer om een hoogte van 400mt te overbruggen over een afstand van in totaal 8km.

Route
afstand hoogtemeters niveau
Dag 2 68 km 185 fietsvakantie niveau
Dag 3 46/54 km 600/1000 fietsvakantie niveau
Dag 4 41 km 820 fietsvakantie niveau
Dag 5 43 km 235 fietsvakantie niveau
Dag 6 40 km 150 fietsvakantie niveau
Dag 7 57 km 530 fietsvakantie niveau

 

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Vliegtuig

www.skyscanner.nl


Rechtstreekse vluchten naar Alghero (AHO), vanaf o.a.:

Rechtstreekse vluchten naar Cagliari (CAG), vanaf o.a.:

Van vliegveld Cagliari naar San Salvatore / Cabras

Vanaf vliegveld Cagliari kunt u een transfer nemen naar het eerste adres. De kosten hiervan zijn € 65,- per persoon, bij minimaal 2 personen.

Openbaar vervoer: U kunt tevens de trein nemen – vanaf Cagliari Elmas – naar Oristano (reistijd: van 1 uur tot 1.40 uur). Deze rijdt meerdere malen per dag, vanaf 7.08 uur ‘s morgens. Laatste vertrek richting Oristano is om 20.43 uur. Kijk voor tijden en prijzen van het treinvervoer op www.trenitalia.com

Vanaf Cagliari centrum zijn er verschillende opties:

Shuttle bus Cagliari – Alghero Airport. Deze stopt onderweg tevens in Oristano. Vertrek vanaf de Piazza Matteotti, tegenover het station en het ARST gebouw. Zie voor de actuele tijden op www.logudorotours.it

Van Oristano naar San Salvatore Sinis rijdt er geen openbaar vervoer. U neemt een taxi naar u eerste adres (kost ca. € 25,-, onder voorbehoud).

Van Oristano naar Cabras (alternatief adres, i.p.v. het adres in San Salvatore Sinis): i.p.v. de taxi kunt u ook met de bus van de regionale busmaatschappij ARST, lijn 427


Van vliegveld Alghero naar San Salvatore / Cabras

Vanaf vliegveld Alghero kunt u een transfer nemen naar het eerste adres. De kosten hiervan zijn 90,- per persoon, bij minimaal 2 personen.

Openbaar vervoer: Ryan Air Shuttle bus Alghero Airport – Cagliari. Deze rijdt 2x per dag, en stopt onderweg tevens in Oristano. De bushalte bevindt zich – vanaf de uitgang luchthaven – aan uw rechterhand, na 100mt. Zie voor de actuele tijden op www.logudorotours.it

Van Oristano naar San Salvatore Sinis rijdt er geen openbaar vervoer. U neemt een taxi naar u eerste adres (kost ca. € 25,-, onder voorbehoud).

Van Oristano naar Cabras (alternatief adres, i.p.v. het adres in San Salvatore Sinis): u kunt met de bus van de regionale busmaatschappij ARST, lijn 427


Van Pula naar Cagliari Airport

Vanaf Pula kunt u een transfer nemen naar Cagliari Airport. De kosten hiervan zijn € 35,- per persoon, bij minimaal 2 personen.

Openbaar vervoer: Van Pula neemt u de ARST bus naar het centrum van Cagliari. Rijdt meerdere malen per dag, duur 50 minuten. Zie de tijden op www.arstspa.info/129.pdf

Vanaf Cagliari centrum neemt u de trein naar Cagliari Airport. Er rijdt elk uur een trein, reisduur 8-10 minuten. Zie ook op www.trenitalia.com


Van Pula naar Alghero Airport

Optie 1: Shuttle bus Cagliari – Alghero Airport. Deze stopt onderweg tevens in Oristano. Vertrek vanaf de Piazza Matteotti, tegenover het station en het ARST gebouw. Zie voor de actuele tijden op www.logudorotours.it

Optie 2: middels trein en bus. U neemt de trein van Cagliari naar Sassari. Reisduur van 2.50 tot 3.30 uur. Zie www.trenitalia.com

Vevolgens neemt u de ARST bus van Sassari naar Alghero Airport, lijn 760 (rijdt ca. 9 keer per dag), zie www.arst.sardegna.it ; reisduur 30 minuten.

 

huurfietsen

Op Sardinië huurt u een trekkingfiets van onze lokale fietsverhuurder. De trekkingfiets is van goede kwaliteit, is voorzien van antilekbanden en heeft 27 versnellingen (Shimano Deore/Alivio). U kunt kiezen voor een Trekking Bike Comfort (waarop u wat meer rechtop zit, zie gele fiets hieronder; zowel dames- als herenfiets), en een Trekking Bike Sport (sportievere versie, zie de tweede foto – 1 model). Let op: u dient tijdens uw boeking aan te geven, welke model u wenst.

Tevens kunt u kiezen voor een elektrische fiets, zie derde foto.

Elke huurfiets is voorzien van een achtertas. Per twee fietsen krijgt u een stuurtas met kaarthouder, reparatiesetje, combinatieslot, bidons en een kilometerteller. Een helm kunt u erbij huren voor € 15,-. Zoals voor alle tochten geld ook hier dat u simpele reparaties zoals het plakken of het verwisselen van een band zelf kunt oplossen. Voor professionele hulp kunt u bellen met de fietsenverhuurder op Sardinië, waarvan u het telefoonnummer meekrijgt. Aan deze hulp zijn kosten verbonden die voor uw eigen rekening zijn, indien het uw eigen fiets betreft. In het geval dat u een fiets huurt, biedt de fietsverhuurder u in uiterste noodzaak deskundige hulp.

Basisprijs: € 90,- per fiets/per 6 dagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag

Trekking comfort bike
Trekking sport bike

 

Basisprijs: € 190,- per elektrische fiets/per 6 dagen. Verlenging 25,- per fiets/per dag.

E-bike Sardinië

reiservaringen

Fietsvakantie op Sardinië – augustus 2018

Beste mensen van Onderweegs,

Vol verwachting gingen we vrijdag 29 juni op weg naar Schiphol voor onze fietsvakantie. Nog nooit zoiets ook gedaan, dus was spannend. Hoe zouden de fietsen zijn? Hoe hoog de bergen? Zou het te heet zijn om te fietsen.

Na aankomst op Cagliari werden we opgewacht door Alexander voor transfer naar Cabras, onze 1e locatie. Gezellig gepraat en alvast van het landschap daar genieten. Prachtig ook al die Oleanders om te zien.

1e fietsdag

Nadat we alles op ons in hadden laten werken, de fietsen waren overhandigd en de routes doorgenomen, begon de dag erop onze eerste fietsdag. Geweldig, een elektrische fiets (thuis fietsen we nog op ’gewone’ fietsen, meer uit principe omdat we het nog moeten kunnen. Rondje Cabras gedaan, er even inkomen, goed dagje gehad.

2e fietsdag

Dag 2, toen kwamen de bergen, dat was wel pittig en was ik blij met standje tour op mijn fiets. Maar wat een klim partij. Prachtig uitzicht ook! Eenmaal boven heb je een euforisch gevoel, je suist naar beneden met een gangetje van 55 km per uur. Alleen jammer, dat je zo gauw weer beneden bent en weer omhoog moet. We hebben wel heerlijk tussendoor stops gemaakt bij de zandstranden, lekker kunnen zwemmen en relaxen (zie foto‘s ).

3e fietsdag

Dag 3 was ook redelijk klimmen, maar te doen. Wel merk je dat Italianen niet veel fietsers zien, we werden tijdens de klim regelmatig aangemoedigd vanuit de auto‘s, zij zullen wel gedacht hebben, daar gaan weer een paar mafkezen.

De rest van de week meer relaxt fietsen, van de omgeving genieten en bij elk eindpunt eerst een heerlijk flesje lokaal bier! Dan is het zo weer vrijdag. Einde van de tour. De fietsen hebben het prima gehouden, geen materiaal pech gehad. Leuke, luxe accommodaties in die week. Zeker voor herhaling vatbaar, maar dan een andere route natuurlijk!

Wij kijken er met een heel goed gevoel op terug.

Bedankt Onderweegs

Wim en Willeke


Fietsvakantie op Sardinië – 2018 – vakantiefilmpje ingezonden door Rob en Marion
Wij hebben een geweldige fiets-vakantieweek in Sardinië gehad via “Onderweegs in Italië’! Genoten van prachtige landschappen, bergen, verlaten streken, stranden, super-aardige Italianen, heerlijk eten en uitstekende B&B’s en Agriturismo’s. Hierbij een kleine film-impressie!
Groeten, Rob en Marion

Fietsvakantie Zuid West Sardinie – juni 2018
Eerste fietstocht rondrit Sinis, 52 km

Wat fijn om te beginnen met een rondrit! Zo kun je de eerste dag wennen aan de fiets, het GPS-systeem en aan het feit dat je ogen te kort komt…Weidse vergezichten met de kenmerkende hooirollen! Deze zullen we nog vaak tegenkomen. En als je heel goed kijkt zie je in de verte flamingo’s. Het prachtige witte strand en kwartszand van Mari Ermi. Het ongeplaveide ‘pad’ vanaf Mari Ermi langs de kust! Helaas worden we hier overvallen door een fikse regenbui en moten we de muggen van ons afslaan!

Tweede fietstocht Arborea – Arbus, 56 km

Een transfer brengt ons naar Arborea. Tijdens deze rit maken we kennis met de andere deelnemers van deze fietstocht. De brug over de lagune van Marceddi. Pittige klimmetjes naar Marina di Arbus. De beloning: Prachtig uitzicht op de Costa Verde. Bij de hoogste duinen van Europa moeten de schoenen uit en waden wij door de Rio Pischinas. Het water is roodgekleurd en dat duidt op de aanwezigheid van ijzermineralen. Voordat wij met de enorme klim naar Rocce Bianche beginnen, passeren we verlaten mijnen van Igortoso en de oude ertswasserij! Hier is ook het oppikpunt voor het geval je de klim niet aan durft! Maar wij voelen ons stoer genoeg om het zelf te doen.

Ook met e-bike is het een hele zware klim, omdat deze erg lang is. 7 km steil omhoog! Als je stopt, is het bijna onmogelijk om weer op te stappen. De batterijen van de fiets zijn inmiddels ook behoorlijk leeg, dus de turbostand kunnen we niet gebruiken! Maar we komen boven en worden hartelijk ontvangen in de agriturismo! Onze reisgenoten hebben we de hele dag niet gezien! Maar ’s avonds sluiten we met elkaar deze dag met een gemeenschappelijke maaltijd af. Unaniem komen we tot de conclusie dat dit een inspannende maar een prachtige fietsdag was!

Derde fietstocht Arbus – Nebida, 52 km

We vertrekken al vroeg op deze prachtige dag! Al snel passeren we het hoogste punt: Passo Bidderdi. Dan volgt een heerlijke lange afdaling naar de kust! We dalen af naar Buggerru voor een gezellige lunch. Dan volgt er weer een enorme klim. Deze lijkt nog erger dan die van gisteren. Gelukkig hebben we in Buggerru de batterijen weer opgeladen. Dat fietst wel wat prettiger! Dan komen we aan in Nebida. Hier zou ons nieuwe onderkomen moeten zijn, maar de inwoners van dit kleine stadje hebben nog nooit van La Pigna gehoord. Dus fietsen we volgens de routebeschrijving verder en suizen de 4 km lange prachtige afdaling naar Fontanamare af!

Vierde fietstocht Nebida – Calasetta, 43 km

In Portocuso varen we over naar Carloforte. Helaas regent het en daarom besluiten we niet langs de zoutmeren te gaan fietsen, maar lekker uitgebreid te gaan lunchen in Carloforte. Daarna komt de boot die ons naar Calasetta brengt en dan is het nog maar een klein stukje fietsen naar Hotel Luci del Faro. ’s Avonds zien we plots de zon die spectaculair ondergaat! Morgen beter weer? Op onze vrije dag giet het van de regen. Toch besluiten we een fietstocht te maken naar Sant’Antioco, een leuke stad met supermarkt en wasserette;) Ongemerkt hebben we 40 km gefietst.

Vijfde fietstocht Calasetta – Porto Pino, 47 km

Een privé weg door de zoutmeren. Het hek zou op zondag gesloten zijn, maar klaarblijkelijk op zaterdag ook! 😉 In de lagune zien we ook weer flamingo’s en…geen sneeuw maar ZOUT! Uitgestrekte landelijkheid, stille paden en bloemenpracht rond Villarios. En de uiteindelijke beloning aan het strand van Porto Pino!

Zesde fietstocht Sant’Anna Arresi – Pula, 52 km

Helaas is het bewolkt als wij langs de prachtige Costa del Sud met de indrukwekkende kliffen rijden. Desondanks blijven de uitzichten indrukwekkend en gelukkig klaart het steeds meer op! We genieten van de inspanning en de geweldige uitzichten! Pula en Hotel Villa Madau geven ons het gevoel van een beloning na deze geweldige fietsvakantie! Onze laatste dag op het strand van Nora!

De volgende dag gaan we met de bus en trein terug naar Cagliari, waar Alitalia op ons wacht! Het strooihoedje zit in de koffer en gaat mee naar huis. Evenals een telefoontje vol foto’s, een hoofd vol prachtige herinneringen, vier stevige fietskuiten en twee badlakens met de vlag van Sardinië er op!

Bedankt alle medewerkers van Onderweegs in Italië voor het organiseren van deze fietstocht!

Elmo en Hennie


Fietsvakantie Sardinie – fotoverslag Jan en Margrieth – juli 2017

Fietsvakantie Sardinie 12 dagen – 27-05-2017 tot en met 07-06-2017

‘Het was een hele mooie tocht, afwisselend kust en binnenland, langs de historische en landschappelijke hoogtepunten van de westkust. Er was duidelijk moeite gedaan om drukke wegen te vermijden. De begeleiding door de Italiaanse reisorganisatie was goed, een technisch probleem met mijn e-bike werd door hen vóór vertrek opgelost.

‘Samengevat: een prachtige, zware tocht op een heel bijzonder eiland. We zijn daarna met de auto het binnenland in gegaan, en hebben genoten van het schitterende berglandschap. Hele goede wegen, maar voor ons niet te fietsen. Een aanrader is een verblijf in een simpele Agriturismo hoog in de bergen, een geweldige ervaring.’

Gerrit en Marijke