Fietsvakantie Italie fietsreizen

Fietsverzekering via Onderweegs in Italië

 

Fietsverzekering

Het is voor Onderweegs in Italië niet mogelijk de fietsen te verzekeren die wij in Italië verhuren. Bij diefstal van of schade aan de huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan Onderweegs in Italië of de lokale verhuurder.

Wij adviseren een reisverzekering af te sluiten voor de huurfiets. Ook eigen fietsen zijn te verzekeren. Onder de reisverzekering dien je de volgende dekkingen te nemen: Basisdekking + bagage + extra sportuitrusting. 

Voorwaarde bij diefstal: Er dient politieaangifte gedaan te worden en een politierapport worden opgestuurd naar de verzekeraar en Onderweegs in Italië. Ook ben je verplicht de normale voorzichtigheid in acht te nemen. Bijvoorbeeld: de fiets op slot zetten met een goed slot (wordt bij de fiets geleverd) aan een vast object zoals een paal of in een afgesloten ruimte plaatsen.

Indien je een (elektrische) fiets wilt verzekeren die je van of via Onderweegs in Italië huurt, dan kun je via ons een reisverzekering (a.s.r.) afsluiten.

De reisverzekering die de huurfiets dekt tot een waarde van € 2.500,- is als volgt opgebouwd:

  • basisdekking
  • aanvullende dekking: bagage + extra sportuitrusting

Het bedrag van € 2.500,- is voldoende voor de (elektrische) fietsen die je bij Onderweegs in Italië huurt. Onderweegs in Italië heeft een aparte afspraak hierover met a.s.r. Verzekeringen.

Rekenvoorbeeld ‘Piemonte, 8 dagen’
Op basis van 2 personen (oftewel 2 huurfietsen) bij een fietsvakantie van 8 dagen (incl. aankomst- en vertrekdag) is de premie € 31,82. De totale premie is incl. poliskosten en assurantiebelasting. Deze prijs is een indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Neem voor de daadwerkelijke verzekeringskosten contact met ons op.