Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Licht, gemiddeld of zwaar?

Niveau van de fietsvakanties

Fietsen in Italie - vector

Het is niet eenvoudig om een juiste inschatting te geven van het niveau. De zwaarte is afhankelijk van een aantal factoren ter plaatse. De lengte van een klim, het gemiddelde stijgingspercentage, de af te leggen hoogtemeters per dag, de dagafstand, de gesteldheid van het wegdek en de weersomstandigheden. Ook is de zwaarte afhankelijk van de persoonlijke (fiets)conditie en getraindheid.

 

Onderstaand is slechts een indicatie. Bij de meeste reizen wordt aanvullend een nadere toelichting gegeven over het niveau in het desbetreffende gebied. 

 

Fietsvakantie Italië Niveau: Licht – dagtochten in een voornamelijk vlak gebied. Geschikt voor iedereen met enige fietservaring.

 

 

Fietsvakantie Italië Niveau: Licht – dagtochten in een vlak en glooiend gebied. Geschikt voor iedereen met fietservaring en enige basisconditie (100 tot 250 hoogtemeters).

 

Fietsvakantie Italië Niveau : Tot aan gemiddeld – dagtochten in een heuvelachtig gebied met kleine af te leggen hoogteverschillen, afgewisseld met enkele pittige routes. Voor deelnemers met een redelijke basisconditie (250 tot 500 hoogtemeters).

 

: Gemiddeld – dagtochten in een heuvelachtig gebied met korte, zo nu en dan pittige hellingen en/of dagtochten met lange hellingen maar niet al te steil. Voor deelnemers met een goede basisconditie (500 tot 1000 hoogtemeters).

 

Fietsvakantie Italië Niveau : Meer dan gemiddeld – dagtochten in een voornamelijk heuvelachtig, soms bergachtig gebied. De hoogteverschillen zijn hoger en de hellingen zijn langer dan in de vorige categorie. Voor deelnemers met een goede fietsconditie.

 

Fietsvakantie Italië Niveau : Zwaar – lange dagtochten in een heuvelachtig en bergachtig gebied met grote hoogteverschillen. Voor geoefende fietsers. 

 

Fietsvakantie Italië Niveau : Buitencategorie – lange dagtochten in een bergachtig gebied met flinke hoogteverschillen. Voor geoefende fietsers.

Niveau van de wandelvakanties

Het is niet eenvoudig om een juiste inschatting te geven van het niveau. De zwaarte is afhankelijk van een aantal factoren ter plaatse. Ten eerste je eigen wandelconditie en ten tweede of je een (zware) rugzak meeneemt. Verder zijn ook de steilte van een klim of afdaling, de kwaliteit van de paden, de af te leggen hoogtemeters per dag, de dag afstand en de weersomstandigheden van invloed.

 

Onderstaand is slechts een indicatie. Bij de meeste reizen wordt aanvullend een nadere toelichting gegeven over het niveau in het desbetreffende gebied.

 

Wandelvakantie Italië Niveau: Lichtste niveau. Wandelingen over goede paden, meestal over vlak en soms glooiend terrein. Deze wandeltocht is voor iedereen goed te doen.

 

Wandelvakantie Italië Niveau : Licht niveau. Door meest heuvelachtig terrein of vlak terrein met lange afstanden. Hiervoor heb je een basisconditie nodig. Er kunnen enkele pittige dagtochten tussen zitten. Doorgaans over goed begaanbare wegen en paden.

 

Wandelvakantie Italië Niveau : Tot aan gemiddeld niveau. Tochten over goed begaanbare maar ook slecht begaanbare paden. Dit vereist stevige wandelschoenen. Heuvelachtig tot bergachtig terrein. Een goede wandelconditie is vereist.

 

Wandelvakantie Italië Niveau : Pittig niveau. Lange wandeltochten in bergachtig gebied met flinke hoogteverschillen. Een uitstekende wandelconditie is vereist. Paden kunnen moeilijk begaanbaar zijn. Meestal met bagagevervoer. Een uitstekende conditie is vereist.

 

Wandelvakantie Italië Niveau : Uitdagend niveau. Door ruig en uitdagend terrein, vaak in hooggebergte. Je neemt zelf je bagage mee. Alleen geschikt voor wandelaars met een uitstekende conditie.

Weet je niet zeker of het niveau geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.