Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Antwoord op al je vragen

Veelgestelde vragen over onze fietsvakanties

Fietsen in Italie - vector

Ja, wij zijn lid van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

 

Onderweegs in Italië is aangesloten bij de ANVR onder lidnummer 05444.

Je kunt dit controleren via www.anvr.nl.

 

Onderweegs in Italië is aangesloten bij de SGR onder lidnummer 3476.

Je kunt dit controleren via www.sgr.nl.

 

Onderweegs in Italië is aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Je kunt dit controleren via www.calamiteitenfonds.nl.

De omvang van de bagage wordt beperkt tot maximaal 1 koffer of reistas per persoon. Voor de bagage geldt een maximum van 20 kg per persoon.

Bij het invullen van het boekingsformulier heb je de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten. Wij werken samen met a.s.r. Hier hebben wij goede ervaringen mee. Lees hier meer over onze verzekering.

Het is voor Onderweegs in Italië niet mogelijk de fietsen te verzekeren die wij in Italië verhuren. De verantwoordelijkheid ligt daarom bij de klant zelf. Wij bieden een reisverzekering aan waarmee de huurfiets verzekerd kan worden. Lees hier meer over onze fietsverzekering.

Ja, dit is over het algemeen geen probleem. Informatie hierover vind je op de website van de luchtvaartmaatschappij.

De fietsreizen zijn op basis van meerdere personen berekend. Indien je alleen wenst te reizen, betaal je naast de toeslag voor de eenpersoonskamer tevens een extra toeslag voor het vervoer van de bagage.

Neem contact met ons op voor de hoogte van deze extra toeslag.

Nee, je ontvangt in de reisbescheiden ook kaartmateriaal met de uitgetekende fietsroutes. Deze wegenkaart bied een extra overzicht van de regio. Het zijn officiële wegenkaarten van Touring Club Italiano.

De reisbescheiden ontvang je circa 10 dagen voor de aankomstdatum. Deze worden verstuurd per Post NL.

Indien je de reisbescheiden eerder wenst te ontvangen, dien je dit tijdig aan ons door te geven.

De reisbescheiden bestaan uit de algemene informatie, overnachtingsadressenlijst, vouchers, fietsinformatie en gedetailleerde routebeschrijvingen (dit is inclusief ingetekend kaartmateriaal).

Je ontvangt per boeking één map met reisbescheiden. Per 2 personen ontvang je één setje routebeschrijvingen. Een extra setje routebeschrijvingen bedraagt € 10,00.

Nee, de lokale toeristenbelastingen zijn niet inbegrepen in de reissom.

 

Deze dien je ter plaatse te betalen aan de eigenaar van het overnachtingsadres. De kosten variëren van € 0,50 tot € 2,00 p.p.p.n. Je hoeft niet bij elk overnachtingsadres toeristenbelasting te betalen. Dit is per regio/gemeente verschillend en afhankelijk van het type overnachtingsadres.

 

Bij sommige adressen kun je de toeristenbelasting uitsluitend contant afrekenen. Het is daarom handig om altijd wat contant geld bij je te hebben.

Wij hebben de routes beschikbaar als ‘GPX tracks’ die wij per e-mail versturen. Je kunt deze inladen in het navigatiesysteem of smartphone. Lees hier meer informatie over GPX tracks.

Alle reizen in Noord en Midden-Italië zijn door ons zelf bedacht, gefietst en in elkaar gezet.

Dit geldt ook voor de reizen in de Zuid Italiaanse regio’s en Basilicata (Carlo Levi en Vergeten Land) en Campanië.

De overige fietsreizen in Zuid Italië – vallend onder Puglia, Puglia Basilicata, Sicilië en Sardinië – zijn in handen van Italiaanse partners, waar we nauw mee samenwerken.

Omdat wij veelal samenwerken met kleinschalige accommodaties (met een beperkt aantal kamers), bestaat de kans dat bepaalde overnachtingsadressen snel volgeboekt zijn.

Tevens zijn voor bepaalde tochten slechts een beperkt aantal fietsen te huur. Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij daarom aan om zo spoedig mogelijk te reserveren.

Normaliter zijn de zwembaden open van medio mei tot medio september. Dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

De beste periodes van het jaar om te fietsen in Italië zijn het voorjaar (april t/m juni) en het najaar (september, oktober). In juli en augustus kan het zeer warm zijn, met temperaturen oplopend tot boven de 35 graden.

Op trekdagen word de bagage vervoerd. In de regel lever je je bagage af bij de receptie voor 10.00 uur ’s morgens. De bagage staat normaliter om 15.00 uur bij het volgende overnachtingsadres.

Ja, je kunt ook je eigen bagage vervoeren tijdens de trektocht. De prijs wordt uiteraard aangepast.

Ja, je kunt iedere dag verlengen. Dit vermeld je vooraf, bij de boeking. De prijs van de verlenging is vaak op aanvraag tenzij anders aangegeven in het boekingsformulier.

Indien mogelijk kun je een dag inkorten (bijvoorbeeld van 8 naar 7 dagen). Je laat dan een extra rondrit/rustdag vervallen. De prijs wordt uiteraard aangepast.

Meestal heeft het overnachtingsadres een eigen restaurant óf er is een restaurant op loopafstand. In enkele gevallen word je per auto naar het restaurant gebracht, en ook weer opgehaald.

Ja, wij hebben kinderfietsen beschikbaar voor onze fietsvakanties in Lombardije/Emilia en Sardinië. Wanneer je een kinderfiets wenst te huren kun je contact met ons opnemen i.v.m. de maat.

Ja, in Italië is een markeringsbord van 50 x 50 centimeter verplicht. Dit bord mag zowel van kunststof als aluminium zijn, en moet diagonaal gestreept zijn (vijf keer rood en vier keer wit). In het donker heb je rode verlichting nodig. Bovendien mag een lading rechts of links niet uitsteken.

Een agriturismo is een werkende boerderij met een Bed & Breakfast. Deze zijn in uiteenlopende kwaliteitsklassen, van eenvoudig tot luxe. Naast de rust, stilte en natuur hebben veel agriturismo’s een zwembad en een eigen restaurant met lokale keuken en verse producten van de boerderij. Wat alle agriturismo’s gemeen hebben is de persoonlijke sfeer.

Nee, sinds 18-02-2019 is dit niet meer mogelijk. Door de nieuwe surcharge-regel vanuit de EU mogen wij geen toeslag rekenen voor de extra kosten. De toeslag die Paypal rekent om de creditcardbetaling tussen de consument en ons tot stand te brengen is 3,4% over het te betalen bedrag. Helaas is het voor ons niet mogelijk deze kosten zelf te gaan dragen.

Neem dan contact met ons op.