Fietsvakantie Italie fietsreizen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over onze fietsvakanties

Is Onderweegs in Italië lid van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, en hoe kunnen wij dit controleren?

Ja, wij zijn lid van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Onderweegs in Italië is aangesloten bij de ANVR onder lidnummer 05444.

Je kunt dit controleren www.anvr.nl.

Onderweegs in Italië is aangesloten bij de SGR onder lidnummer 3476.

Je kunt dit controleren via www.sgr.nl.

Onderweegs in Italië is aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Je kunt dit controleren via www.calamiteitenfonds.nl.

Hoeveel bagage mogen we meenemen per persoon?

De omvang van je bagage wordt beperkt tot maximaal 1 koffer of reistas per persoon. Voor de bagage geldt een maximum van 20 kg per persoon.

Is het mogelijk een reis- en/of annuleringsverzekering via jullie af te sluiten?

Bij het invullen van het boekingsformulier heb je de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten. Wij werken samen met a.s.r. Hier hebben wij al jaren prima ervaringen mee. Voor meer informatie over deze verzekeringen; zie het tabblad ‘Verzekeringen”.

Zijn huurfietsen verzekerd tijdens de fietsvakantie?

Het is voor Onderweegs in Italië niet mogelijk de fietsen te verzekeren die wij in Italië verhuren. De verantwoordelijkheid ligt daarom bij de klant zelf. Wij bieden een reisverzekering aan waarmee de huurfiets verzekerd kan worden. Zie tabblad ‘verzekeringen’ wat de mogelijkheden zijn om onze huurfietsen toch te verzekeren.

Kunnen wij onze eigen fietsen meenemen in het vliegtuig?

Ja, dit is over het algemeen geen probleem. Informatie hierover vind je op de website van je vliegmaatschappij.

Kan ik ook voor 1 persoon een fietsvakantie boeken?

De fietsreizen zijn op meerdere personen berekend. Indien je alleen wenst te reizen, betaal je naast de toeslag voor de eenpersoonskamer tevens een extra toeslag voor het vervoer van je bagage. Neem contact met ons op voor de hoogte van deze extra toeslag.

Jullie bieden de mogelijkheid om een wegenkaart (1:200000) van de regio’s aan te schaffen. Is deze wegenkaart nodig om de fietsroutes af te leggen?

Nee, je ontvangt in de reisbescheiden ook kaartmateriaal met de uitgetekende fietsroutes. Deze wegenkaart bied je een extra overzicht van de regio. Het zijn officiële wegenkaarten van Touring Club Italiano.

Wanneer ontvang ik de reisbescheiden?

De reisbescheiden ontvang je circa 10 dagen voor je aankomstdatum. Deze worden naar je verstuurd per Post NL. Indien je de reisbescheiden eerder wenst te ontvangen, dien je dit tijdig aan ons door te geven.

Waar bestaan de reisbescheiden uit?

De reisbescheiden bestaan uit de algemene informatie, overnachtingsadressenlijst, vouchers, fietsinformatie en gedetailleerde routebeschrijvingen (dit is incl. ingetekend kaartmateriaal). Je ontvangt per boeking één map met reisbescheiden. Per 2 personen ontvang je één setje routebeschrijving. Een extra setje routebeschrijving kost € 10,-

Is de toeristenbelasting inbegrepen bij de reissom?

Nee, de lokale toeristenbelastingen zijn niet inbegrepen in de reissom. Deze dien je ter plaatse te betalen aan de eigenaar van het overnachtingsadres. De kosten variëren van € 0,50 tot € 2,00 p.p.p.n. Prijzen onder voorbehoud. Je hoeft niet bij elk overnachtingsadres toeristenbelasting te betalen. Dit is per regio/gemeente verschillend en afhankelijk van het type overnachtingsadres. Bij sommige adressen kun je de toeristenbelasting uitsluitend cash afrekenen. Zorg er dus voor dat je wat contant geld bij je hebt.

Jullie bieden ook GPX bestanden aan. Hoe werkt dit?

Wij gaan ervan uit dat de klant zelf een navigatiesysteem heeft voor de fiets. Wij hebben de routes beschikbaar als ‘GPS tracks’ die wij per e-mail versturen. Je kunt deze inladen in je navigatiesysteem. Je dient via een e-mail aan ons door te geven dat je deze GPS tracks wenst te ontvangen. Dit is niet standaard inbegrepen.

Zijn alle aangeboden reizen door jullie zelf gemaakt?

De meeste fietsreizen maken we zelf. Alle reizen in Noord en Midden-Italië zijn door ons zelf bedacht, gefietst en in elkaar gezet. Dit geldt ook voor de reizen in de Zuid Italiaanse regio’s Molise en Basilicata (Carlo Levi en Vergeten Land). De overige fietsreizen in Zuid Italië – vallend onder Puglia, Puglia Basilicata, Sicilië en Sardinië – zijn in handen van Italiaanse partners, waar we nauw mee samenwerken.

Hoe groot is de kans dat er nog plek is?

Omdat wij veelal samenwerken met kleinschalige accommodaties (met een beperkt aantal kamers), bestaat de kans dat bepaalde overnachtingsadressen reeds volgeboekt zijn. Tevens zijn voor bepaalde tochten slechts een beperkt aantal fietsen te huur. Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij je daarom aan om zo spoedig mogelijk te reserveren.

Wanneer zijn de zwembaden open?

Normaliter zijn de zwembaden open van medio mei tot medio september. Soms begin juni. Dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wat is de beste periode om te fietsen in Italië?

De beste periodes van het jaar om te fietsen in Italië zijn het voorjaar (april t/m juni) en het najaar (september, oktober). In juli en augustus kan het zeer warm zijn, met temperaturen oplopend tot boven de 35 graden.

Wordt de bagage vervoerd?

Op trekdagen wordt je bagage vervoerd van het ene overnachtingsadres naar het andere. In de regel lever je je bagage af bij de receptie voor 10.00 uur ’s morgens. De bagage staat normaliter om 15.00 uur bij je volgende adres.

Kunnen we ook zelf de bagage meenemen?

Ja, je kunt je eigen bagage meenemen tijdens de trektocht. De prijs wordt uiteraard aangepast.

Kunnen we elke dag verlengen?

Ja, je kunt iedere dag verlengen. Dit vermeld je vooraf, bij de boeking. Prijs van de verlenging is vaak op aanvraag.

Kunnen we ook een dag inkorten?

Indien mogelijk kun je een dag inkorten, bijv. van 8 naar 7 dagen. Je haalt dan een extra rondritdag c.q.rustdag eruit. De prijs wordt voor je aangepast.

Zijn er restaurants in de buurt?

Meestal heeft het overnachtingsadres een eigen restaurant óf er is een restaurant op loopafstand. In enkele gevallen word je per auto naar het restaurant gebracht, en ook weer opgehaald.

Is het mogelijk om kinderfietsen te huren via jullie?

Ja, we hebben kinderfietsen beschikbaar voor onze fietsvakanties in Lombardije/Emilia en Sardinië. Wanneer je een kinderfiets wilt huren kun je contact met ons opnemen i.v.m. de maat.

Is het verplicht om een markeringsbord te plaatsen op onze fietsendrager?

Ja, in Italië is een markeringsbord van 50 x 50 centimeter verplicht. Dit bord mag zowel van kunststof als aluminium zijn, en moet diagonaal gestreept zijn (vijf keer rood en vier keer wit). In het donker heb je rode verlichting nodig. Bovendien mag een lading rechts of links niet uitsteken.

Wat is een agriturismo?

Een agriturismo is een werkende boerderij met een Bed & Breakfast. Deze zijn in uiteenlopende kwaliteitsklassen, van eenvoudig tot luxe. Naast de rust, stilte en natuur hebben veel agriturismo’s een zwembad en een eigen restaurant met lokale keuken en verse producten van de boerderij. Wat alle agriturismo’s gemeen hebben is de persoonlijke sfeer.

Kunnen we per creditcard betalen?

Nee, dit is vanaf 18-02-2019 niet meer mogelijk. Door de nieuwe surcharge-regel vanuit de EU mogen wij geen toeslag rekenen voor de extra kosten. De toeslag die Paypal rekent om de creditcardbetaling tussen de consument en ons tot stand te brengen is 3,4% over het te betalen bedrag. Helaas is het voor ons niet mogelijk deze kosten zelf te gaan dragen.

Kunnen we via Paypal betalen?

Nee, dit is vanaf 18-02-2019 niet meer mogelijk. Door de nieuwe surcharge-regel vanuit de EU mogen wij geen toeslag rekenen voor de extra kosten. De toeslag die Paypal rekent om de creditcardbetaling tussen de consument en ons tot stand te brengen is 3,4% over het te betalen bedrag. Helaas is het voor ons niet mogelijk deze kosten zelf te gaan dragen.

Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.