Lees hier het laatste nieuws over onze fietsvakanties in Italië op deze pagina. De reiservaringen en vakantiefoto’s die wij ontvangen van reizigers plaatsen wij op onze Facebookpagina. Deze worden hier onder weergegeven.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 dagen geleden

Onderweegs in Italië

Fietsvakantie in 'ons' Twente!

Unieke fietsvakantie door onze achtertuin: Twente! U ontdekt in een week tijd alle mooie plekjes van deze prachtige regio. Onze routes leiden u over rustige weggetjes en vele fietspaden door het mooie Twentse landschap. U fietst ‘terug in de tijd’, met oude watermolens, indrukwekkende landhuizen, nostalgische dorpjes, dichte bossen en uitgestrekte heidevelden.

Heeft u een voucher ontvangen voor een geannuleerde reis? Deze is ook te gebruiken voor de Twente reis!

Boek deze verrassende fietsreis hier:
onderweegsinitalie.nl/tour/fietsvakantie-twente-8-dagen/
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook 286896414684282_4121564451217440

Jee wat duur zeg. 895 euro. En dan nog andere kosten. Sla wel over. Pp

Prachtig

Goed bezig!!

Is dat jouw fiets Haaije Slagman?

Gedeeld in regio Noord limburg.

Vergeet de krentenwegge niet

Vorig weekend wel heel druk op de smalle fietspaden!!!

Schitterend

View more comments

2 weken geleden

Onderweegs in Italië

Onderweegs in Twente!

Het Toscane van Nederland😉

Binnenkort een prachtige 8-daagse fietsreis door 'onze' achtertuin! Alle hoogtepunten van Twente in een week tijd. Dagelijks keuze uit meerdere dagafstanden, met vertrouwde Onderweegs routes.

Houd onze website de komende tijd in de gaten!
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook 286896414684282_4057434150963804

Lijkt me super,ons mooie" Italiaanse" Twentelandschap erg benieuwd

Is het al bekend wanneer er meer informatie komt, wij zijn namelijk geïnteresseerd.

Klinkt super! Wij zijn zeer geïnteresseerd nu we niet naar Italië kunnen, vooral als het met de mountainbike kan! We kunnen niet wachten op meer informatie.

Geen Italië maar Twente 😍is ook zo prachtig, als het weer tijdens het fietsen ook maar meezit.🍀

Ziet er mooi uit. En leuk bedacht. Twente is ook mooi.

Leuk, hopelijk ook voor Belgen 😉

Leuk, ben benieuwd!

Super!!

Heel benieuwd!

Zeker geïnteresseerd!!!

Heerlijk lijkt me dit

Henry Winter

Leuk, vanaf wanneer?

André van der Giessen

Winni misschien idee....???🌿

Dit lijkt me leuk Olaf Heurman!

Ook mooi om wandelend te doen lijkt me 😊toch Margot Sniederen Olaf Heurman

View more comments

2 weken geleden

Onderweegs in Italië

ANVR adviseert: geen buitenlandse vakantiereizen tot en met 18 juni a.s.

De ANVR adviseert haar leden tot en met 18 juni geen buitenlandse vakantiereizen aan te bieden. Reeds geboekte reizen tot die datum zouden moeten worden geannuleerd. Gezien alle nationale en internationale beperkende maatregelen is het niet goed mogelijk tot en met tenminste 18 juni a.s. buitenlandse vakanties uit te voeren.

Op dit moment kunnen we nog met onvoldoende zekerheid zeggen of reizen met vertrekdatum vanaf 19 juni 2020 kunnen worden uitgevoerd. We raden reisorganisaties zo nodig aan contact op te nemen met hun klanten om te bekijken wat de beste oplossing is in hun specifieke situatie.

Onderweegs in Italië neemt dit advies over en informeert alle reizigers op wie dit betrekking heeft.
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook 286896414684282_4054034061303813

Het is jammer en ik verwac dat wij in juli ook niet kunnen vertrekken. Fietsen wil wel, maar geen terrasjes en restaurants open maakt het moeilijk en bijna onmogelijk om iets te eten en drinken onderweg en ook ‘s avonds.

En ook mogen we nog niet reizen in o.a. Duitsland waar we wel doorheen moeten. We wachten nog even af.

3 weken geleden

Onderweegs in Italië

Hij die Italië naar Onderweegs bracht, of was het andersom?

Olindo kwam in 1961 alleen naar Nederland, om te werken in de Geldermanfabriek te Oldenzaal. In de jaren vijftig / zestig kwamen veel Italiaanse mannen naar Twente om te werken in de bloeiende textielindustrie.

Bij de familie Onderweegs, ouders van Laurens, verbleven meerdere Italiaanse kostgangers, waaronder Olindo. Sterker nog, hij woonde meer dan 30 jaar bij hen in huis! Laurens, en zijn broers en zus, weten niet anders dan dat hij onderdeel is geworden van het gezin.

Vanaf Laurens zijn 4e levensjaar gingen ze al mee op vakantie naar Olindo’s familiehuis in Zuid Italië. In Campanië, in de streek boven Napels.

Hier ontstond de passie voor het échte Italië; de gastvrijheid, het eten, de prachtige landschappen en al het moois dat het land biedt.

Nu vele jaren later woont Olindo nog steeds in Oldenzaal, in verzorgingshuis Mariahof. Hij is inmiddels 96 jaar oud, maar is nog steeds erg vitaal.

Bijgevoegd een aantal prachtige zwart-wit foto’s van Olindo en de familie Onderweegs.

Gisteren mochten Laurens en zijn gezin Olindo even kort bezoeken, op veilige afstand natuurlijk.

#Mariahof #zorgfederatieoldenzaal #Onderweegs #Olindo #Italie Zorgfederatie Oldenzaal StadOldenzaal
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook 286896414684282_4036018043105415

Wat een prachtig verhaal Laurens over je familie en Olindo. Wat bijzonder en mooi om hem te bezoeken op afstand.

Ik kan hem nog herinneren van vroeger toen wij met onze ouders Besselink is de achternaam bij jullie ouders op visite gingen. Wat fijn dat jullie er nog voor hem zijn op die leeftijd, vooral in deze zware tijden.

Schitterend! Olindo kwam regelmatig bij mijn vader en moeder op bezoek! Wat leuk om hem te zien!

Ontegenzeggelijk het eerste Laurenzo. Mooi stukje man!

Wat een prachtig verhaal!

Misschien een leidend onderwerp voor uw eerste roman ? Mooi verhaal

Mooi

Wat prachtig!

Mooi!! 👌

Prachtige foto's!

Mooi om te zien hoor!

Prachtig❤

Heel mooi Laurens en familie❤

Jeannette

View more comments

3 weken geleden

Onderweegs in Italië

'Brieven uit Italië' (6)

De komende periode laten wij onze partners in Italië aan het woord. We hebben ze gevraagd om een persoonlijk bericht, foto's of een video in te sturen. De kans is groot dat u eigenaren van een B&B of een agriturismo kent uit uw eerdere reizen.

Vandaag ontvingen wij uit Ripabottoni deze mooie bijdrage van Karin. Zij is de eigenaresse van (Art B&B) het begin en tevens eindadres van onze Molise tocht. Hopelijk kunnen onze gasten weer snel in haar prachtige tuin ontbijten.

Molise is de kleinste en onbekendste regio van Italië, waar je uren kunt fietsen zonder auto tegen te komen!

Keep safe and thanks again, Karin!

#brievenuitItalië #Molise #Italy #fietsvakantie
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook 4031643593542860

André van der Giessen

Non ho capito in quale città si trova il vostro B&B ..

3 weken geleden

Onderweegs in Italië

Corona update 4 mei 2020

De geboekte fietsvakanties met aankomstdatum tot en met 15 juni zijn vandaag geannuleerd. Wij hebben hiertoe besloten, omdat het nu onmogelijk is deze reizen uit te voeren.

In Duitsland is het negatieve reisadvies voor de rest van de wereld (voor de inwoners) verlengd tot 14 juni. Vanuit Nederland of België mag nu alleen met dwingende reden Duitsland bezocht worden. Toerisme geldt niet als dwingende reden. Dit zal ook tot half juni dus niet mogelijk zijn. België heeft de grenzen tot en met 8 juni gesloten voor niet-noodzakelijk verkeer. Het internationale vliegverkeer ligt volkomen stil.

Daarnaast is het voor ons onmogelijk om de fietsreizen tot half juni organisatorisch te regelen. Onze pakketreizen zijn dermate complex en vaak op maat aangepast voor u. Deze bestaan uit overnachtingen, bagagevervoer, fietshuur, eigen fietsroutes en transfers. Wij verzenden normaal gesproken de reisbescheiden 14 dagen voor vertrek per post. Dit, en nog een aantal zaken, is praktisch onmogelijk te realiseren tot half juni.

Mijn reis is geannuleerd. Hoe nu verder?

De reizigers krijgen per e-mail bericht dat de reis geannuleerd is vanwege het corona virus. Wij bieden hierbij de optie aan om de betaalde bedragen om te zetten in een 'corona-voucher'. Hierdoor is het betaalde bedrag 100% gedekt door de SGR.

Met deze Reisvoucher kan de klant een nieuwe reis of vakantie boeken binnen 12 maanden na het verstrekken van de voucher. De vertrekdatum van de nieuwe reis of vakantie mag verder in de toekomst liggen.

Hoe zit het met reizen vanaf 16 juni?

Op dit moment kunnen wij nog met onvoldoende zekerheid zeggen of reizen met vertrekdatum vanaf 16 juni 2020 niet kunnen worden uitgevoerd. Voorlopig moeten wij er van uit gaan dat deze reizen uitvoerbaar zijn. Zodra er iets verandert in de situatie zullen wij hierover communiceren via onze nieuwsbrief, Facebookpagina en website.

Reizen kunnen alleen kosteloos geannuleerd worden door de reisorganisatie

Dit betekent dat alleen door Onderweegs in Italië een reis geannuleerd kan worden i.v.m. het corona-virus. Wanneer u als reiziger zelf uw reis annuleert, is dat niet kosteloos! Wij kunnen namelijk geen corona-vouchers afgeven voor uw reis als deze in juli, augustus, september of oktober plaatsvindt. Hiervoor kunnen wij niets anders doen dan wachten op eventuele verlenging van de overheidsmaatregelen en adviezen vanuit de ANVR.

Andere vragen over uw vakantie?

Op dit moment krijgen wij diverse vragen over de reizen die na 1 juni plaatsvinden. Graag ontvangen wij die per e-mail. Wij proberen altijd samen met u een passende oplossing te vinden.
... Lees meerVerberg tekst

4 weken geleden

Onderweegs in Italië

'Brieven uit Italië' (5)

De komende periode laten wij onze partners in Italië aan het woord. We hebben ze gevraagd om een persoonlijk bericht, foto's of een video in te sturen. De kans is groot dat u eigenaren van een B&B of een agriturismo kent uit uw eerdere reizen.

Vandaag een bericht van Daniele en Manila van het sfeervolle B&B Arnolfo in Colle di Val d'Elsa. Al bijna 9 jaar een fantastisch begin en tevens eindadres van onze Toscane Classico reis. De eigenaren zijn fantastisch en erg behulpzaam. Probleem met de fiets op 10 km afstand? Bagage vervoeren voor onze gasten? Een telefoontje en het is geregeld. Sterkte en hopelijk tot snel! ❤️

"Dear Laurens, Dennis and Lara,

Nice to hear from you. Hope you are ok as we are. The situation is really difficult from the sanitary and economic point of view; since the 8th of march we were forced to close the B&B and stay at home. We are allowed to get out only to go to the supermarket or chemist, waste the garbage or take a walk within a small range from our house.

To keep in good shape we arranged a sort of small gym in our home's garage. We go up to the bed&breakfast one or two times per week for maintenance and general control reasons. Take into account that we have to face many expenses even now that we can not make any business but we do not intend to give up.

We really hope to be able to be free to move again from May and gradually and carefully to reopen the B&B after doing whatever it takes to keep our and our clients safety (sanification of rooms and so on).

The situation in Tuscany is not as bad as in the northern part of Italy or in other countrys. We are aware that this year will be difficult to travel but we hope and think that in late spring early summer with hot temperature this damned virus like the others of the same family will slow down and the science will continue to progress, we try to stay healty and ready to welcome again our friends and clients.

Kind Regards

Daniele and Manila"

#Toscane #Arnolfo #Fietsvakantie #brievenuitItalië
... Lees meerVerberg tekst

Brieven uit Italië (5)

De komende periode laten wij onze partners in Italië aan het woord. We hebben ze gevraagd om een persoonlijk bericht, fotos of een video in te sturen. De kans is groot dat u eigenaren van een B&B of een agriturismo kent uit uw eerdere reizen.

Vandaag een bericht van Daniele en Manila van het sfeervolle B&B Arnolfo in Colle di Val dElsa. Al bijna 9 jaar een fantastisch begin en tevens eindadres van onze Toscane Classico reis. De eigenaren zijn fantastisch en erg behulpzaam. Probleem met de fiets op 10 km afstand? Bagage vervoeren voor onze gasten? Een telefoontje en het is geregeld. Sterkte en hopelijk tot snel! ❤️

Dear Laurens, Dennis and Lara,

Nice to hear from you. Hope you are ok as we are. The situation is really difficult from the sanitary and economic point of view; since the 8th of march we were forced to close the B&B and stay at home. We are allowed to get out only to go to the supermarket or chemist, waste the garbage or take a walk within a small range from our house.

To keep in good shape we arranged a sort of small gym in our homes garage. We go up to the bed&breakfast one or two times per week for maintenance and general control reasons. Take into account that we have to face many expenses even now that we can not make any business but we do not intend to give up. 

We really hope to be able to be free to move again from May and gradually and carefully to reopen the B&B after doing whatever it takes to keep our and our clients safety (sanification of rooms and so on). 

The situation in Tuscany is not as bad as in the northern part of Italy or in other countrys. We are aware that this year will be difficult to travel but we hope and think that in late spring early summer with hot temperature this damned virus like the others of the same family will slow down and the science will continue to progress, we try to stay healty and ready to welcome again our friends and clients.

Kind Regards

Daniele and Manila

#Toscane #Arnolfo #Fietsvakantie #brievenuitItaliëImage attachment

Reacties op Facebook 286896414684282_4017201008320452

Grazie Daniele e Manila, really enjoyed our stay in your B&B. Wish you strength in these difficult times when our thoughts are with you all, amici a BELLA ITALIA ...

Fantastische locatie! Rustig gelegen, ontbijt in de tuin.

Eets makkelijk

🌼🌼

4 weken geleden

Onderweegs in Italië

'Brieven uit Italië' (4)

De komende periode laten wij onze partners in Italië aan het woord. We hebben ze gevraagd om een persoonlijk bericht, foto's of een video in te sturen. De kans is groot dat u eigenaren van een B&B of een agriturismo kent uit uw eerdere reizen.

Vandaag een bericht van Giulia uit Piombino Dese (Veneto). Zij runt hier samen met haar familie het prachtige agriturismo Ca' de Memi welke op dit moment ook gesloten is. Zij kunnen niet wachten om onze gasten weer te ontvangen waarvoor zij heerlijke streekgerechten mogen bereiden!

''Dear friends near and far,

We want to update you on how we are. Many of you have written to us and asked how it goes, how life and work at Ca' de Memi are going on, how we spend the days, what advice we have for those who now spend a lot of time at home, in the kitchen. Thank you all!

Thanks also to those who, with great regret, had cancelled their trip: everyone had nice words and good thoughts for us, we will be waiting for you here as soon as the world starts to travel again!

We are all fine, Michela, Otto and Francesca are in Ca 'de Memi and continue with everyday activities. Giulia, Fabio and the children are at home, Wilma and Paolo too, in their home in Castelfranco, Elena is in Barcelona and Luca is in London. All strictly at home, distant but united, just like many other families in the world right now. We speak daily on the phone, via Skype, WhatsApp, HouseParty, FaceTime, Zoom ... we have never phoned each other so much 😅.

Hens continue to lay eggs every day, Michela dedicates herself to jams and the vegetable in the new garden boxes, Otto is pruning the trees, planting new vegetables in the vegetable garden, and grandmother Francesca prepares dumplings and does gym by watching TV.

In recent weeks we have started to make our rooms more welcoming: we have repainted the walls, changed the curtains, and changed some furniture. We also hung paintings, plates and prints in the corridors. The renovation is not finished! We will resume as soon as we can move again and finish our purchases at the second-hand and antiques markets, where we have found many interesting frames and objects, waiting for a new life.

We also dedicated ourselves to disposing of a little bureaucracy.
We are working on new recipes (fried egg!) and we are watching Spring coming. Follow Ca 'de Memi on Instagram to see photos and stories.

The other members of Ca 'de Memi team are safe, each with their family, at home. Unfortunately it is not the right time to travel, to eat together, and to organise parties but our staff knows that as soon as it will be possible again, there will be a great enthusiasm to be together with our customers. We will be ready, with even more care and attention than before, to welcome everyone.

Ciao!

Giulia''

#BrievenuitItalie #Veneto #fietsvakantie #Italië #agriturismo
... Lees meerVerberg tekst

Brieven uit Italië (4)

De komende periode laten wij onze partners in Italië aan het woord. We hebben ze gevraagd om een persoonlijk bericht, fotos of een video in te sturen. De kans is groot dat u eigenaren van een B&B of een agriturismo kent uit uw eerdere reizen.

Vandaag een bericht van Giulia uit Piombino Dese (Veneto). Zij runt hier samen met haar familie het prachtige agriturismo Ca de Memi welke op dit moment ook gesloten is. Zij kunnen niet wachten om onze gasten weer te ontvangen waarvoor zij heerlijke streekgerechten mogen bereiden!

Dear friends near and far,

We want to update you on how we are. Many of you have written to us and asked how it goes, how life and work at Ca de Memi are going on, how we spend the days, what advice we have for those who now spend a lot of time at home, in the kitchen. Thank you all!

Thanks also to those who, with great regret, had cancelled their trip: everyone had nice words and good thoughts for us, we will be waiting for you here as soon as the world starts to travel again!

We are all fine, Michela, Otto and Francesca are in Ca de Memi and continue with everyday activities. Giulia, Fabio and the children are at home, Wilma and Paolo too, in their home in Castelfranco, Elena is in Barcelona and Luca is in London. All strictly at home, distant but united, just like many other families in the world right now. We speak daily on the phone, via Skype, WhatsApp, HouseParty, FaceTime, Zoom ... we have never phoned each other so much 😅.

Hens continue to lay eggs every day, Michela dedicates herself to jams and the vegetable in the new garden boxes, Otto is pruning the trees, planting new vegetables in the vegetable garden, and grandmother Francesca prepares dumplings and does gym by watching TV.

In recent weeks we have started to make our rooms more welcoming: we have repainted the walls, changed the curtains, and changed some furniture. We also hung paintings, plates and prints in the corridors. The renovation is not finished! We will resume as soon as we can move again and finish our purchases at the second-hand and antiques markets, where we have found many interesting frames and objects, waiting for a new life.

We also dedicated ourselves to disposing of a little bureaucracy.
We are working on new recipes (fried egg!) and we are watching Spring coming. Follow Ca de Memi on Instagram to see photos and stories.

The other members of Ca de Memi team are safe, each with their family, at home. Unfortunately it is not the right time to travel, to eat together, and to organise parties but our staff knows that as soon as it will be possible again, there will be a great enthusiasm to be together with our customers. We will be ready, with even more care and attention than before, to welcome everyone. 

Ciao!

Giulia

#BrievenuitItalie #Veneto #fietsvakantie #Italië #agriturismo

1 maand geleden

Onderweegs in Italië

'Brieven uit Italië' (3)

De komende periode laten wij onze partners in Italië aan het woord. We hebben ze gevraagd om een persoonlijk bericht, foto's of een video in te sturen. De kans is groot dat u eigenaren van een B&B of een agriturismo kent uit uw eerdere reizen.

Sandro en zijn gezin vermaken zich prima op Sardinië met het maken van Raviolli. Al jaren verzorgen ze de fietsvakanties op Sardinië voor onze gasten. Op dit moment is het natuurlijk wel een klein drama wat zich afspeelt op dit prachtige eiland, waar ze ook de komende jaren grotendeels afhankelijk zijn en blijven van vluchten. Sandro keep up the good work! We look forward sending new bookings to your great Island again!
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook 3987714297935790

Ciao ciao a voi tutti !! Ma manca Camy !!! Vengo anch’io a gustare i ravioli fatti in casa😋😋😋!!! Bacioni a voi 5 😘

Ciao😍!

1 maand geleden

Onderweegs in Italië

'Brieven uit Italië' (2)

De komende periode laten wij onze partners in Italië aan het woord. We hebben ze gevraagd om een persoonlijk bericht, foto's of een video in te sturen. De kans is groot dat u eigenaren van een B&B of een agriturismo kent uit uw eerdere reizen.

Alessandra heeft een heerlijk B&B in Mondovi (Noord Italië), waar ze onze gasten fantastisch ontvangt. Ook staat ze, samen met haar man, altijd klaar om fietsers te te helpen bij pech onderweg. Een heel fijn adres om mee samen te werken, en waar we graag onze gasten onderbrengen tijdens hun fietsvakantie in Piemonte!

"Dear friends, colleagues and guests,

we are fine, we spend this moment of forced isolation in the house dedicating ourselves to ourselves and our families, waiting to be able to return to normal soon (even if it will be a new normal) and reopen the doors of our bed & breakfasts to you travelers!

The lockdown should end on May 4th, so we are currently staying at home safely. Since the second half of March, it is now six weeks, we have reduced movements to the bare minimum (to do the shopping, to go to the pharmacy or to the doctor, to help relatives or friends in difficulty). We take care of ourselves, of our homes, regaining perhaps more awareness of the time we live. Habits and rhythms change, we cook more and we see friends in videochat, we read, we do gymnastics with online instructors ... and we recharge. Perhaps the civilized world really had to suffer a setback, to curb the fast consumerism to which we unfortunately got used to it ... the streets are now full of animals, nature is recapturing its spaces!

The Sant’Agostino B&B remains open to welcome healthcare and hospital staff and those who move for business needs, as currently required by law. We have intensified our already high standards of cleanliness, hygiene and sanctification in order to guarantee a healthy and safe environment for both us and our Guests. We work protected by disposable gloves and masks, we keep the social distance and limit the opportunities for meeting ... but we can't wait to come back to smile and see your smiles, shaking your hands! But for now ... we must be patient.

We have to respect the rules and everything will be fine.

We will return to travel gradually. Probably in the first phase of reopening we will be forced not to cross borders, limiting our movements, thus rediscovering the wealth of our lands. But then, slowly, we will be able to fly again and reach the rest of Europe and the World!

Meanwhile, we continue to produce our pasta, breadsticks, cakes and Meliga biscuits in the Michelis pasta factory: my husband and his brothers, together, they still work by respecting the rules, adapting the production, but without ever stopping! Unfortunately, our little restaurants are closed, but we have activated the online shop to allow our customers to continue enjoying our products, shipping everywhere and inventing gourmet boxes!

We are waiting for you then, we will come back to hug you soon!

Best wishes, Alessandra
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook 286896414684282_3983691318338088

Wat leuk dat jullie de partners aan het woord laten.

1 maand geleden

Onderweegs in Italië

Corona update 22 april 2020


ANVR adviseert: geen vakantiereizen tot 29 mei

De ANVR adviseert haar leden tot eind mei geen vakantiereizen aan te bieden. Reeds geboekte reizen tot die datum zouden moeten worden geannuleerd. Mede gezien de nieuwe beperkende maatregelen die door de Nederlandse overheid zijn opgelegd op dinsdag 21 april is het niet mogelijk tot tenminste 29 mei a.s. vakanties uit te voeren.


Onderweegs in Italië neemt dit advies per direct over

Onderweegs in Italië annuleert per direct alle fietsreizen tot en met 31 mei. Dit houdt in dat alle fietsvakanties met aankomstdatum 31 mei of eerder niet uitvoerbaar zijn. De reizigers krijgen per e-mail bericht dat de reis geannuleerd zal worden vanwege het corona virus. Wij bieden hierbij de optie aan om de betaalde bedragen om te zetten in een 'corona-voucher'. Hierdoor is het betaalde bedrag gedekt door de SGR en kan het gebruikt worden voor een nieuw te kiezen reisdatum in bijv. het najaar. Dit conform het advies van de ANVR.


Hoe zit het met reizen vanaf 1 juni?

Op dit moment kunnen wij nog met onvoldoende zekerheid zeggen of reizen met vertrekdatum vanaf 1 juni 2020 niet kunnen worden uitgevoerd. Voorlopig moeten wij er van uit gaan dat deze reizen uitvoerbaar zijn. Zodra er iets verandert in de situatie zullen wij hierover communiceren via onze nieuwsbrief, Facebookpagina en website.


Reizen kunnen alleen kosteloos geannuleerd worden door de reisorganisatie

Dit betekent dat alleen door Onderweegs in Italië een reis geannuleerd kan worden i.v.m. het corona-virus. Wanneer u als reiziger zelf uw reis annuleert, is dat niet kosteloos! Wij kunnen namelijk geen corona-vouchers afgeven voor uw reis als deze in juni, juli, augustus, september of oktober plaatsvindt. Hiervoor kunnen wij niets anders doen dan wachten op eventuele verlenging van de overheidsmaatregelen en adviezen vanuit de ANVR.


Andere vragen over uw vakantie?

Op dit moment krijgen wij diverse vragen over de reizen die na 1 juni plaatsvinden. Graag ontvangen wij die per e-mail. Wij proberen altijd samen met u een passende oplossing te vinden.
... Lees meerVerberg tekst

1 maand geleden

Onderweegs in Italië

'Brieven uit Italië'

De komende periode laten wij onze partners in Italië aan het woord. We hebben ze gevraagd om een persoonlijk bericht, foto's of een video in te sturen. De kans is groot dat u eigenaren van een B&B of een agriturismo kent uit uw eerdere reizen.

We starten vandaag met Michele, onze partner in Matera, waar we mee samenwerken voor reizen in Puglia en Basilicata. Mede-eigenaar van een klein familiebedrijf in Zuid Italië. Hij heeft ook leuke foto's toegevoegd van hem en zijn familie!

"Ciao

We are ok! We play, we study, we plan, we wait...

Southern Italy is ok but we wait tilll May 4 for new rules from our government.

Then we will start walking and cycling again. I can go every morning to my agency and for daily shopping. We are a bit tired but lockdown in Matera and Basilicata was well done.

We will start with local tourists, then tourists from rest of Italy when situation will be better for all. I hope in September they open flights from Europe.

The big problem now is access our bank and apply for a loan to survive. Our economy is close to collapse. Give a word to your government too 😀😉

Ciao
Michele"

#brievenuitItalië #Matera #Basilicata #Fietsvakantie #Italië
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook 286896414684282_3973260119381208

Wat een goed idee. Heel veel sterkte voor alle lieve mensen in Italië. ❤️

Mooi iniatief😍!!

Dit is leuk en heel roerend!

Wij fietsten in 2018 "Grande Puglia" met een 2-daagse stop in Matera in B&B Casa Stella bij Manuela. Een ander topadresje van Onderweegs toen, nabij het centrum van Matera. Absoluut één van de hoogtepunten het mooie en karaktristieke "Matera"

Reacties op Facebook 286896414684282_3937020786338475

Zoals ieder reisorganisatie zal het voor jullie ook moeilijk zíjn . Heel veel sterkte gewenst.

Sterkte voor jullie....🌿

Zeker weer voor een volgend jaar🚲🍀

2 maanden geleden

Onderweegs in Italië

Geen 'officiële' corona update, maar een kort bedankje.

Ondanks dat we, met pijn in ons hart, tientallen boekingen hebben moeten annuleren, krijgen we veel hartverwarmende reacties. Bijna alle vaste klanten hebben onze corona-voucher geaccepteerd.

Bedankt voor jullie steun en blijf gezond!

Laurens, Dennis, Lara en Anouk.
... Lees meerVerberg tekst

2 maanden geleden

Onderweegs in Italië

Corona update 25 maart 2020

ANVR adviseert: geen vakantiereizen tot eind april

De ANVR adviseert haar leden tot eind april geen vakantiereizen aan te bieden. Reeds geboekte reizen tot die datum zouden moeten worden geannuleerd. Mede gezien de nieuwe beperkende maatregelen die door de Nederlandse overheid zijn opgelegd op maandag 23 maart jl. is het niet goed mogelijk tot tenminste 30 april a.s. vakanties uit te voeren.

Onderweegs in Italië neemt dit advies per direct over

Onderweegs in Italië heeft alle fietsreizen die in april plaatsvinden in kaart gebracht. De reizigers zijn per e-mail bericht dat de reis geannuleerd zal worden i.v.m. het corona virus. Wij bieden hierbij de optie aan om de betaalde bedragen om te zetten in een 'corona-voucher'. Hierdoor is je geld gedekt door de SGR en kan het gebruikt worden voor een nieuw te kiezen reisdatum in bijv. het najaar. Dit conform het advies van de ANVR.

Hoe zit het met reizen vanaf 1 mei?

Op dit moment kunnen we nog met onvoldoende zekerheid zeggen of reizen met vertrekdatum vanaf 1 mei 2020 kunnen worden uitgevoerd. Voorlopig gaan wij er van uit dat deze reizen gewoon uitvoerbaar zijn. Zodra er iets verandert in de situatie zullen wij hierover communiceren via onze nieuwsbrief of website.

Wat is een Corona-voucher?

Dit is een voucher die aan klanten kan worden uitgereikt als een reis waarop de garantieregeling van SGR van toepassing is wegens het corona virus geannuleerd moet worden. Met de voucher kan de klant dan op een later moment een nieuwe reis boeken. De klant hoeft dan niet terugbetaald te worden voor de geannuleerde reis. Op een Corona-voucher is SGR Garantie van toepassing.

Team Onderweegs
... Lees meerVerberg tekst

Laad meer nieuwsberichten