Lees hier het laatste nieuws over onze fietsvakanties in Italië op deze pagina. De reiservaringen en vakantiefoto’s die wij ontvangen van reizigers plaatsen wij op onze Facebookpagina. Deze worden hier onder weergegeven.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

3 uren geleden

Onderweegs in Italië

Geen 'officiële' corona update, maar een kort bedankje.

Ondanks dat we, met pijn in ons hart, tientallen boekingen hebben moeten annuleren, krijgen we veel hartverwarmende reacties. Bijna alle vaste klanten hebben onze corona-voucher geaccepteerd.

Bedankt voor jullie steun en blijf gezond!

Laurens, Dennis, Lara en Anouk.
... Lees meerVerberg tekst

1 week geleden

Onderweegs in Italië

Corona update 25 maart 2020

ANVR adviseert: geen vakantiereizen tot eind april

De ANVR adviseert haar leden tot eind april geen vakantiereizen aan te bieden. Reeds geboekte reizen tot die datum zouden moeten worden geannuleerd. Mede gezien de nieuwe beperkende maatregelen die door de Nederlandse overheid zijn opgelegd op maandag 23 maart jl. is het niet goed mogelijk tot tenminste 30 april a.s. vakanties uit te voeren.

Onderweegs in Italië neemt dit advies per direct over

Onderweegs in Italië heeft alle fietsreizen die in april plaatsvinden in kaart gebracht. De reizigers zijn per e-mail bericht dat de reis geannuleerd zal worden i.v.m. het corona virus. Wij bieden hierbij de optie aan om de betaalde bedragen om te zetten in een 'corona-voucher'. Hierdoor is je geld gedekt door de SGR en kan het gebruikt worden voor een nieuw te kiezen reisdatum in bijv. het najaar. Dit conform het advies van de ANVR.

Hoe zit het met reizen vanaf 1 mei?

Op dit moment kunnen we nog met onvoldoende zekerheid zeggen of reizen met vertrekdatum vanaf 1 mei 2020 kunnen worden uitgevoerd. Voorlopig gaan wij er van uit dat deze reizen gewoon uitvoerbaar zijn. Zodra er iets verandert in de situatie zullen wij hierover communiceren via onze nieuwsbrief of website.

Wat is een Corona-voucher?

Dit is een voucher die aan klanten kan worden uitgereikt als een reis waarop de garantieregeling van SGR van toepassing is wegens het corona virus geannuleerd moet worden. Met de voucher kan de klant dan op een later moment een nieuwe reis boeken. De klant hoeft dan niet terugbetaald te worden voor de geannuleerde reis. Op een Corona-voucher is SGR Garantie van toepassing.

Team Onderweegs
... Lees meerVerberg tekst

2 weken geleden

Onderweegs in Italië

Beste reis- en Italië liefhebber,

Onzekere tijden voor u en voor ons. Bedankt voor het medeleven dat wij ontvangen. Wij redden ons gelukkig prima, maar het corona virus houdt nu ook Nederland en België in z’n greep.

In ons geliefde Italië is de situatie voor de meeste accommodaties, restaurants, taxichauffeurs en fietsverhuurders dramatisch. Het virus zorgt al een maand voor ongekende problemen en onzekerheid. Wij werken met veel van hen al meer dan 10 jaar intensief samen. Sommige B&B zijn grotendeels afhankelijk van onze gasten. Wij hopen voor hen dat de situatie snel weer de oude is, en veel van de geboekte reizen toch kunnen plaatsvinden.

Wij hebben, naast veel Nederlandse, ook een grote groep (circa 25%) Belgische reizigers. Voor zowel de Nederlandse als de Belgische reizigers gelden de ANVR en SGR voorwaarden. De Nederlandse wet- en regelgeving en het Nederlandse reisadvies van buitenlandse zaken is hier op van toepassing.

Welke opties heeft u als de fietsreis niet kan doorgaan door het corona virus?

Wij bieden 3 opties op het moment dat uw reis niet door kan gaan bij een negatief reisadvies:

1. ANVR: kosteloos annuleren oftewel 100% van uw betaalde bedragen terug. De termijn die wij aanhouden is 7 dagen voor aankomstdatum. Tenzij er maatregelen komen waardoor dit eerder bekend is.

2. SGR: Een corona voucher met een waarde dat gelijk staat aan het door u betaalde bedrag op het moment van uitgifte. De huidige reis wordt dan geannuleerd. Vervolgens kunt u met deze voucher, binnen een jaar, deze of een andere fietsreis vastleggen. De SGR staat garant. De voucher is 1 jaar geldig. De voucher kan pas afgegeven worden bij annulering. De termijn die wij aanhouden is 7 dagen voor aankomstdatum. Tenzij er maatregelen komen waardoor dit eerder bekend is.

3. Kosteloos uw reis omboeken naar een andere datum in 2020.

Met deze opties heeft u 100% zekerheid dat u op een andere datum de reis kan doen of dat u uw geld volledig terugkrijgt. Daarom verzoeken wij u vriendelijk de betaaltermijnen aan te houden.

Wij werken in de lijn met de RIVM maatregelen vanuit huis. E-mails worden van 9.00 t/m 17.00 gelezen en beantwoord. De telefoon is doorgeschakeld, dus u kunt voor vragen gewoon blijven bellen naar 0541-296861.

Blijf goed naar elkaar omkijken en blijf bovenal gezond!

Team Onderweegs
Laurens, Dennis, Lara en Anouk
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook

Sterkte ook voor jullie en blijf gezond. Ik hoop dat er gauw betere tijden aanbreken zodat ook alle mensen weer kunnen doen wat ze willen. En ik hoop dat jullie adresjes in Italië ook blijven bestaan. Ik leef met jullie en met de mensen in Italië mee. Ik wens iedereen het allerbeste.

Hopend samen met jullie op een spoedige terugkeer naar een gezonde omgeving in deze wereld.

Heel veel sterkte in deze tijd.🍀❤

Forza❤

Sterkte in deze vreemde tijden.

💪🙏🍀

🙏🙏🙏🙏🙏🙏🕯🕯🕯🕯🕯🕯🕯🕯🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Sterkte

Sterkte

Lidwien Kuiphuis

View more comments

3 weken geleden

Onderweegs in Italië

Wat zijn de financiële zekerheden met betrekking tot uw boeking bij Onderweegs in Italië?

De reisadviezen i.v.m het corona virus veranderen bijna elke dag. Wij waren van plan om regelmatig onze klanten te informeren. Maar door de snel veranderende situatie in Italië, evenals in Nederland en de rest van de wereld, is dit heel lastig.

De meest gestelde vraag op dit moment is: Kunnen wij met een gerust hart de aanbetaling / restbetaling overmaken?

Hier kunnen wij een duidelijk en geruststellend antwoord op geven. Indien wij een reis niet kunnen uitvoeren, door een negatief reisadvies (code rood), dan krijgt u uw (betaalde) reissom terug. Wij zijn lid van de ANVR, waardoor u in dat geval kosteloos kunt annuleren. Mocht de reisorganisatie in de problemen komen, door het terugbetalen van reissommen, dan staat de SGR garant.

Met de zekerheden van de ANVR en SGR kunt u de openstaande betalingen gewoon overmaken.

Met vriendelijke groet,

Laurens Onderweegs - 13 maart 2020
... Lees meerVerberg tekst

3 weken geleden

Onderweegs in Italië

Transavia vliegt van Rotterdam naar Perugia

Vanaf 1 april kan je met Transavia vliegen naar de Italiaanse stad Perugia in de regio Umbrië. De maatschappij vliegt vanaf Rotterdam twee keer per week naar deze prachtige stad, op woensdag en zaterdag.

Bekijk hier een van de prachtige fietstochten door Umbrië, bijvoorbeeld de 9-daagse fietstocht:

onderweegsinitalie.nl/tour/fietsvakantie-midden-italie-umbrie-9-dagen-land-van-de-etrusken/
... Lees meerVerberg tekst

Transavia vliegt van Rotterdam naar Perugia

Vanaf 1 april kan je met Transavia vliegen naar de Italiaanse stad Perugia in de regio Umbrië. De maatschappij vliegt vanaf Rotterdam twee keer per week naar deze prachtige stad, op woensdag en zaterdag.

Bekijk hier een van de prachtige fietstochten door Umbrië, bijvoorbeeld de 9-daagse fietstocht:

https://onderweegsinitalie.nl/tour/fietsvakantie-midden-italie-umbrie-9-dagen-land-van-de-etrusken/Image attachmentImage attachment

Reacties op Facebook

Zeker de moeite waard! Prachtig! Alsook de organisatie Onderweegs is TOP. Goed georganiseerde fietstochten en verrassende overnachtingsadressen.

Wij hebben geboekt. Nu maar hopen dat we ook echt kunnen😷

Het is een prachtige omgeving om doorheen te fietsen. Wij hebben enkele jaren geleden een prachtige Onderweegs fietstour daar gemaakt. Een echte aanrader.

Prachtige reis!!

3 weken geleden

Onderweegs in Italië

Foute en verboden souvenirs uit Italië die je niet mag meenemen

De supermarkt is een ideale souvenirwinkel in Italië maar er zijn ook plekken waar je slechts mag kijken en niet kopen. Schilderijen, iconen en andere culturele voorwerpen mogen de grens niet over, dus: handjes op de rug in de kerken en musea.

Wist je bijvoorbeeld dat je op Sardinië geen zand, schelpen of stenen mee mag nemen? Jaarlijks worden hiervan tonnen onderschept bij de douane.

Lees hier het complete artikel:
www.ilgiornale.nl/2020/foute-verboden-souvenirs-uit-italie-die-je-niet-mag-meenemen/
... Lees meerVerberg tekst

4 weken geleden

Onderweegs in Italië

Grande Puglia - 13 dagen

De Grande Puglia is een 13-daagse fietstocht die begint in de Alta Murgia en eindigt in Otranto, de meest oostelijke stad van Italië. U fietst langs wijn- en olijfboomgaarden, witte dorpen en de niet-te-missen trulli.

We laten u kennismaken met de Unesco-sites Castel del Monte, Matera en Alberobello. U rijdt door de Salento streek, met een verlenging in de barokstad Lecce. Onderweg naar het zuidelijkste puntje van de hak kunt u genieten van indrukwekkende kusten en historische plaatsen.

onderweegsinitalie.nl/tour/fietsvakantie-zuid-italie-puglia-13-dagen-grande-puglia/
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook

Een echte aanrader! Prachtige streek!

4 weken geleden

Onderweegs in Italië

Tien verrassende en onbekende Italiaanse musea

Italië is één groot openluchtmuseum. Punt. Daarmee schrijven we niets teveel, maar doen we het land eigenlijk ook tekort. Juist in de winter attenderen we je graag op de meest bijzondere musea, die Italië rijk is; de grootsten en de kleinsten. Laat het een alibi zijn om volgend jaar aan te sluiten in de Uffizi-rij of beter nog: een paar verrassingen te ontdekken.

Denk aan het museo dei Cavatappi in Barolo. Bezoek dit bijzondere museum tijdens de fietsvakantie in Piemonte (Roero, Langhe, Monferato).

onderweegsinitalie.nl/tour/fietsvakantie-noord-italie-piemonte-8-dagen/

Bekijk het complete artikel:
www.ilgiornale.nl/2020/tien-verrassende-italiaanse-musea-italie-onbekend/
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook

Wat een leuke tip, die gaan we zeker bezoeken tijdens onze fietsvakantie in Piemonte!

4 weken geleden

Onderweegs in Italië

Sicilië Barocco

Laat u meenemen langs adembenemende landschappen en proef de onvergetelijke gastronomische specialiteiten. De fietsroutes gaan door gevarieerde landschappen, langs prachtige stranden en door UNESCO werelderfgoed. Ontdek de baroksteden Noto, Palazzolo Acreide, Modica en Scicli. U begint en eindigt in de levendige cultuurstad Siracusa.

onderweegsinitalie.nl/tour/fietsvakantie-sicilie-8-dagen-zuid-italie/
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook

Deze hebben wij gedaan! Echt supermooi😊

1 maand geleden

Onderweegs in Italië

Hoe gaat onderweegs in Italië om met het corona virus?

Wij hebben sinds vorige week telefonisch en per e-mail vragen over het virus gehad. Ook op de fiets en wandelbeurs kwam het onderwerp ter sprake. We volgen het nieuws, en belangrijker nog het advies van Buitenlandse Zaken, het RIVM en de ANVR, op de voet.

Zijn er Onderweegs reizen die met het huidige reisadvies niet kunnen doorgaan?

Nee, op dit moment kunnen wij alle fietsvakanties gewoon uitvoeren.

2 fietsroutes gingen door getroffen gemeentes (reisadvies kaart Buitenlandse zaken – rood/oranje gebieden). 1 fietsdag van de trektocht rond Milaan en 1 fietsdag van de standplaats Veneto. Deze fietsroutes zijn door Laurens Onderweegs aangepast.

ANVR website voor veel gestelde vragen omtrent reizen

Wij zijn aangesloten bij de ANVR (en SGR en het Calamiteitenfonds.) Dit geeft onze klanten duidelijkheid over de rechten en plichten voor hun geboekte, of nog te boeken vakantie. De ANVR houdt ons bijna dagelijks op de hoogte en heeft voor reizigers een website pagina gemaakt met ‘veel gestelde vragen’.

Voor de meest actuele informatie en veel gestelde vragen kunt u dus terecht op de website van het ANVR.

www.anvr.nl/archief/overzicht.aspx?tag=Corona-virus

onderweegsinitalie.nl/algemene-informatie/#corona-virus
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook

Hopelijk komt alles snel in zijn gewone doen terug want Italie is en blijft het mooiste vakantieland. Wij hebben helaas al andere plannen dit jaar (ook in Italie) maar ik zou er niet aan twijfelen om weer bij Onderweegs te boeken want dit is voor ons het huis van vertrouwen bij uitstek en verzorgde reeds 7 keer feilloos onze fietsvakantie. Dus beste Onderweegs-equipe,...heel veel succes voor 2020. Christine & Danny

1 maand geleden

Onderweegs in Italië

Gezellige en zeer druk bezochte dag op de beurs! Veel vaste klanten gesproken en leuke reisverhalen gehoord. Zelfs nieuwe boekingen😀

Nog niet geweest? Hopelijk tot morgen!

Laurens, Dennis en Lara
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook

Welke beurs ?

Mooie stand met mooi team. Alle routes zijn Top en wij mogen/kunnen dat zeggen. We mochten al 7 keer op Tournee met Onderweegs. Steeds weer verassend mooi. Veel succes

Jullie fietsreizen zijn echte aanraders👍 goed materiaal, goede routebeschrijvingen en veel mooie plekjes👍

En onze boeking voor komende zomer is reeds gedaan. Wij hebben er weer zin in.

1 maand geleden

Onderweegs in Italië

Gezellig druk op de fiets- en wandelbeurs! ... Lees meerVerberg tekst

Gezellig druk op de fiets- en wandelbeurs!Image attachmentImage attachment

1 maand geleden

Onderweegs in Italië

De komende 3 dagen staan we weer op de fiets- en wandelbeurs in Utrecht!

Kom langs voor vragen over onze prachtige fietsvakanties in Italië. We hebben weer heerlijke Italiaanse koekjes, salami en rode wijn mee! Stand 3.C.32.

A presto!

Laurens, Dennis en Lara
... Lees meerVerberg tekst

De komende 3 dagen staan we weer op de fiets- en wandelbeurs in Utrecht!

Kom langs voor vragen over onze prachtige fietsvakanties in Italië. We hebben weer heerlijke Italiaanse koekjes, salami en rode wijn mee! Stand 3.C.32.

A presto!

Laurens, Dennis en Lara

Reacties op Facebook

Ik kan helaas zondag niet, maar hebt u ook iets van de regio de marken?

Tot zondag😄!

1 maand geleden

Onderweegs in Italië

Fiets en wandelbeurs in Utrecht

Op 28 + 29 februari en 1 maart staan wij weer op de beurs voor liefhebbers van fiets- en wandelvakanties. Kom gerust langs bij onze stand voor vragen over 1 van onze fietsvakanties in Italië☀️🇮🇹🚲

A presto!
... Lees meerVerberg tekst

Fiets en wandelbeurs in Utrecht

Op 28 + 29 februari en 1 maart staan wij weer op de beurs voor liefhebbers van fiets- en wandelvakanties. Kom gerust langs bij onze stand voor vragen over 1 van onze fietsvakanties in Italië☀️🇮🇹🚲

A presto!

Reacties op Facebook

Ci vediamo la prossima settimana!

Heel veel plezier en succes, zo hebben wij jullie leren kennen verleden jaar. En we gaan weer fietsen deze zomer, zo'n zin in!.

Succes!

2 maanden geleden

Onderweegs in Italië

NIEUW! Campanië - Cilento, 8 dagen

Vandaag hebben we een nieuwe fietsvakantie online gezet! Een unieke Onderweegs fietsreis in Campanië met eigen gemaakte fietsroutes en zelf uitgezochte overnachtingsadressen.

De Cilento is een onbekend paradijs. U geniet hier van mooie zandstranden en grillige kustlijnen. In de binnenlanden ontdekt u prachtige groene heuvels en indrukwekkende rotsen. In dit Nationale Park staat de tijd nog stil, met oude monumenten zoals de goed bewaarde Griekse tempels van Paestum. Ook in de vele middeleeuwse dorpjes waar u door heen fietst staat u versteld van de authenticiteit. Beleef dit mooie stukje Zuid-Italië, waar de Cilentani u warm ontvangen.

onderweegsinitalie.nl/tour/fietsvakantie-campanie-cilento-8-dagen-zuid-italie/
... Lees meerVerberg tekst

Reacties op Facebook

André van der Giessen

Laad meer nieuwsberichten