Fietsvakantie Italie fietsreizen

GPX

Routes volgen met GPX

Bij Onderweegs in Italië zijn de routes als ‘GPX’ op te vragen. De standaard routes zijn op papier, maar tegenwoordig zijn ook alle routes digitaal ingetekend.

Wat is een GPX bestand?

GPX is een bestand dat GPS coördinaten bevat. (Global Positioning System). Dit is een universeel bestand dat op elke type/merk fiets- of wandelnavigatie werkt. Ook zijn er veel apps te downloaden voor de smartphone waarmee je de GPX bestanden kunt inladen.

Sporen (tracks) of routes?

Onderweegs in Italië werkt uitsluitend met sporen (tracks) en niet met routes. Dat wil zeggen dat je niet navigeert met de navigatie of app, maar de lijn blijft volgen met door ons ingestelde trackpoints (harde coördinaten).

Wanneer en hoe ontvang ik de GPX Tracks?

GPX bestanden zijn op aanvraag. Dit kun je bij opmerkingen noteren op het boekingsformulier of nadien per mail doorgeven. Het versturen van de bestanden gebeurt circa 10 dagen voor aankomstdatum. Deze GPX bestanden worden dan (digitaal) gelijktijdig verzonden met de reisbescheiden.

Tip van Onderweegs voor smartphone


OsmAnd

Wij hebben zelf goede ervaring met de app ‘OsmAnd‘. (Na tip van onze klanten)

Deze is te downloaden in de (IOS) Apple App Store en in de (Android) Google Play Store. In de app kun je de kaart van de betreffende regio in Italië downloaden (op WIFI). Vervolgens is de app dan volledig offline te gebruiken in het buitenland (geen roamingkosten).

Uitleg op OsmAnd website over het gebruiken van de navigatie.


Andere apps

Er zijn diverse andere apps te downloaden voor de smartphone. Deze werken allemaal op soortgelijke wijze, maar vaak is het persoonlijk welke je fijner vindt navigeren.