Fietsvakantie Italie fietsreizen

Verzekeringen

Verzekeringen fietsvakanties in Italië

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van genieten. Daarom bieden wij verschillende verzekeringen aan. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en reisverzekeringen voor dekking van schade.

Onderweegs in Italië heeft gekozen voor a.s.r., dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.


Annuleringsverzekering

Altijd een verzekering op maat. U kunt uw annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. U heeft de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee bent u zowel voor als tijdens uw reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. En kiest u voor onze Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u bovendien zelf bepalen om welke reden u niet op vakantie wilt.

Standaard annuleringsverzekering

Vóór de reis: annuleringskosten

U bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie, zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als u plotseling werkloos wordt.

Tijdens de reis: ongebruikte reisdagen

U bent verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij:

  • vertreksvertraging op de heenreis (minimaal 8 uur): door een onvoorziene vertraging van bijvoorbeeld uw vliegtuig komt u later op uw bestemming
  • ziekenhuisopname: u of uw medeverzekerde wordt onverwacht opgenomen in het ziekenhuis

U bent verzekerd voor eerder terugkeren naar Nederland bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van u of uw familieleden, complicaties tijdens de zwangerschap of bijvoorbeeld bij materiële beschadiging van uw eigendom, huurwoning of het bedrijf waar u werkt, waardoor het noodzakelijk wordt dat u thuis aanwezig bent.


Allrisk Annuleringsverzekering

Wat is verzekerd en wat krijgt u vergoed?

Als u kiest voor Allrisk Annulering, dan bepaalt u zelf of u de reis annuleert of eerder naar huis terugkeert. Doet u dat om een in de polisvoorwaarden genoemde standaard reden? Dan krijgt u 100% vergoed. Doet u dat om een andere reden? Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek is geworden, of als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen? Dan krijgt u 75% van de annuleringskosten of afbrekingsvergoeding uitgekeerd.

U heeft geen recht op een uitkering als u de reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken omdat:

  • u geen zin meer heeft;
  • de weersomstandigheden niet goed zijn. Bijvoorbeeld te veel regen of te weinig zon;
  • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
  • er zich een calamiteit voordoet die het Calamiteitenfonds vergoedt.

Uitbreiding: Waarnemer

Een waarnemer is een persoon die niet meereist en uw vervanger of (zaak)waarnemer is als u afwezig bent. Bijvoorbeeld uw zakenpartner of de oppas van uw kinderen. U kunt deze waarnemer meeverzekeren. Dat betekent dat wij de kosten vergoeden als er iets met de waarnemer gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, een ongeval of overlijden.

Een voorbeeld: als de waarnemer overlijdt of onverwacht naar het ziekenhuis moet, en u daardoor eerder van uw reis moet terugkeren, vergoeden wij de kosten.

De naam van de waarnemer moet aan ons zijn doorgegeven en u heeft voor deze dekking extra premie betaald. Wij vergoeden alleen de kosten als de waarnemer uitvalt door een verzekerde gebeurtenis en u geen vervangende waarnemer kunt regelen.

Voor uitgebreide informatie over de annuleringsverzekeringen kunt u terecht op de website van a.s.r.:

https://www.asr.nl/verzekeringen/annuleringsverzekering/ikkieszelf

Aflopende Annuleringsverzekering

Om de premie te berekenen klik hier. LET OP: dit is alleen om de premie te berekenen. Sluit de verzekering niet af via deze pagina. Neem gerust contact met ons op indien u hierover vragen heeft.


Reisverzekering

Iedereen die op vakantie gaat wil eigenlijk maar één ding: honderd procent vakantieplezier. Dat kan met de reisverzekering van de a.s.r.. Een verzekering op maat, waarbij u bij pech, ongeval of calamiteit altijd kunt rekenen op snelle, professionele hulp van de a.s.r. Hulplijn, wereldwijd.

Er zijn 3 verschillende reisverzekeringen:

Basis: de belangrijkste risico’s verzekerd

Met de Basis reisverzekering bent u goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens uw reis. Zo heeft u recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als u per ongeluk iets stukmaakt in uw hotelkamer of vakantiehuis. Of als u plotseling extra reis- of telefoonkosten heeft.

Comfort: meer dan ruime vergoedingen

De Comfort reisverzekering van de a.s.r. biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijgt u ruimere vergoedingen voor de dekkingen die u kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage.

Optimaal: alles perfect geregeld

Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal reisverzekering van de a.s.r. perfect voor u. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzekering samengesteld, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor uw bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico!

U kunt uw Basis of Comfort reisverzekering uitbreiden met dekkingen die uw reisverzekering nog beter laten aansluiten op uw reisgedrag. Gaat u bijvoorbeeld op wintersport of wilt u zich in het buitenland verzekeren voor rechtsbijstand of geneeskundige kosten? U kunt de dekking dan naar wens toevoegen.

Voor uitgebreide informatie voor dekkingen en vergoedingen kunt u terecht op de website van a.s.r. Verzekeringen. https://www.asr.nl/verzekeringen/kortlopende-reisverzekering/ikkieszelf

Aflopende Reisverzekering

De huurfiets van ONDERWEEGS IN ITALIË valt deels, of niet onder uw eigen reisverzekering! Vraag dit bij uw verzekeraar na of raadpleeg uw verzekeringspolis.

Om uw premie te berekenen klik hier. LET OP: dit is alleen om de premie te berekenen. Sluit de verzekering niet af via deze pagina.


Fiets verzekeren via een reisverzekering

Het is voor Onderweegs in Italië niet mogelijk de fietsen te verzekeren die wij in Italië verhuren. Bij diefstal van of schade aan uw huurfiets bent u persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan Onderweegs in Italië of de lokale verhuurder.

Wij adviseren u een reisverzekering af te sluiten voor uw huurfiets. Onder de reisverzekering dient u de volgende dekkingen te nemen: Basisdekking + bagage + extra sportuitrusting. 

Voorwaarde bij diefstal: Er moet politieaangifte gedaan worden en een politierapport worden opgestuurd naar de verzekeraar en Onderweegs in Italië. Ook bent u verplicht de normale voorzichtigheid in acht te nemen. Dit betekend bijvoorbeeld: de fiets op slot zetten met een goed slot (wordt bij de fiets geleverd) aan een vast object zoals een paal of in een afgesloten ruimte plaatsen.

Indien u een (elektrische) fiets wilt verzekeren die u van of via Onderweegs in Italië huurt, dan kunt u via ons een reisverzekering (a.s.r.) afsluiten.

De reisverzekering die de huurfiets dekt tot een waarde van € 2.500,- is als volgt opgebouwd:

  • basisdekking
  • aanvullende dekking: bagage + extra sportuitrusting

Het bedrag van € 2.500,- is voldoende voor de (elektrische) fietsen die u bij Onderweegs in Italië huurt. Onderweegs in Italië heeft een aparte afspraak hierover met a.s.r. Verzekeringen.

Rekenvoorbeeld ‘Piemonte, 8 dagen’
Op basis van 2 personen (oftewel 2 huurfietsen) bij een fietsvakantie van 8 dagen (incl. aankomst en vertrekdag) is de premie € 31,82. De totale premie is incl. poliskosten en assurantiebelasting. Deze prijs is een indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Vraag voor uw werkelijke verzekeringskosten eerst hoeveel de premie bedraagt. Wij zullen dan vrijblijvend de verzekeringspremie berekenen.

Prijzen en assurantiebelasting zijn onderhevig aan (wettelijke) wijzigingen

Online bagageschaden melden.

Is er tijdens de vakantie iets gestolen, verloren of beschadigd dan kunt u, als u bij ons een reisverzekering heeft afgesloten, dit online melden. Wat voorheen nog een kwestie was van bonnen en nota’s verzamelen en opsturen naar de verzekeraar, kunt u dit nu razendsnel via het internet regelen.

De voordelen van een online schademelding op een rij:

· Altijd en overal.

Online bagageschaden melden kan 24 uur per dag, waar dan ook ter wereld. Dus meteen op de vakantiebestemming of lekker thuis.

· Snelle verwerking.

Binnen 2 werkdagen na de melding is de schade behandeld.

· Nota’s en bonnetjes slechts 3 maanden bewaren.

Online schade melden is vooral gemakkelijk omdat het niet nodig is de originele stukken, zoals aankoopnota’s, op te sturen. Terwijl dat wel gevraagd wordt bij het schriftelijk indienen van een schade. Controle op de online schademeldingen vindt steekproefsgewijs plaats. Vandaar dat het nodig is de originele stukken 3 maanden te bewaren.

Rechtstreekse link om uw schade te melden:

https://www.asr.nl/service/schade-melden

Doorlopende verzekeringen

Speciaal voor iedereen die er meerdere keren per jaar op uittrekt heeft de a.s.r. de Doorlopende Reis- en de Doorlopende Annuleringsverzekering ontwikkeld. Wel zo makkelijk en ook nog eens voordelig. Uw vakantieplezier is het hele jaar verzekerd, hoe vaak u ook gaat! Neemt u voor het afsluiten van een doorlopende verzekering rechtstreeks contact op met de a.s.r. verzekeringen.

 

website a.s.r.

Prijzen 2024 online!

X