Fietsvakantie Umbrië, 8 dagen – trektocht – Midden Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: € 1.025

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie tot niveau fietsvakantie

Fietsen door het Groene Hart – DeLuxe
Umbrië wordt ook wel het Groene Hart van Italië genoemd. Tijdens deze fietsvakantie brengt u een bezoek aan de cultuurstad Perugia en maakt u prachtige routes door authentieke middeleeuwse heuvelplaatsjes. U overnacht o.a. in een 13e eeuws kasteel en een riante villa. In Spello en Montefalco verblijft u in het historische centrum.

Ook bij deze fietsvakantie Umbrië trektocht zijn GPS bestanden beschikbaar.

Prijzen 2023  Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. 5 x Logies Ontbijt, 2 x Half Pension  € 1.025,-
Toeslag eenpersoonskamer  zie Bijz.
Huurfiets € 120,-
Elektrische fiets € 200,-

Bovenstaande prijzen gelden voor alle ontvangen boekingen t/m 30 november 2022.

programma


Dag 1

Begin van uw fietsvakantie Umbrië trektocht

Aankomst in Perugia waar u overnacht in een kasteel. Deze is gelegen aan de rand van Perugia. Daarnaast beschikt het over onder andere een restaurant, zwembad en een sauna. Kortom een heerlijk begin van uw fietsvakantie!


Dag 2

Rondrit Perugia, 25, 35 of 61 km

Uw ochtend begint eerst met een tocht door de heuvelachtige omgeving van Perugia. Vanaf Ponte Pattoli kunt u kiezen voor een extra rondrit. Vervolgens krijgt u te maken met zo nu en dan pittige stukken. Deze rit leidt u eerst door het Parco Naturale di Monte Tezio. Vervolgens fietst u via de Porta Sant’Angelo de oude stad binnen. Perugia beschikt over een rijke cultuurhistorische erfenis. Daardoor behoort het tot de belangrijkste kunststeden van Umbrië. Het middeleeuwse aanzien is er namelijk prima bewaard gebleven. De gezellige binnenstad heeft bovendien een relaxte sfeer. Vanaf de Giardini Carducci heeft u daarnaast een mooi uitzicht over de Valle Umbra. Tenslotte fietst weer terug naar uw kasteel.

Dag 3

Perugia – Spello, 34 of 52 km

Uw dag begint met een bezoek aan verschillende prachtige borghi: kleine authentieke dorpjes – vaak in de vorm van een vesting, gelegen op een heuvel. Na Bastia Umbra krijgt u van verre Assisi al in het vizier. Een pittig klimmetje brengt u naar deze belangrijke religieuze plaats.  De nagedachtenis aan de heilige Franciscus wordt er namelijk zorgvuldig in ere gehouden. In het bijzonder trekt de Basilica di S.Francesco jaarlijks duizenden pelgrims. De middeleeuwse sfeer in Assisi is bovendien erg goed bewaard gebleven. Daarna fietst u over het beroemde Olijfpad. Langs vele olijfbomen en met een mooi uitzicht op het dal. Vervolgens fietst u naar het pittoreske Spello met haar bloemrijke straatjes.

Dag 4

Spello – San Luca, 51 km

Uw derde fietsdag begint met een bezoek aan Foligno. Als één van de weinige steden in Umbrië ligt deze plaats in een vlakte. Brede winkelstraten leiden u naar het sfeervolle middelpunt van de stad, de Piazza della Repubblica en de Piazza del Duomo. Vervolgens over een heuvelrand, langs vele olijfbomen en wijngaarden. Uiteindelijk komt u aan in het charmante stadje Trevi. Ook vanuit deze plaats heeft u een prachtig uitzicht op de Valle Umbra. Trevi staat bovendien in heel Italië bekend om de hoge kwaliteit van zijn olijfolie, en daarnaast ook om zijn heerlijke Trebbiano wijn. Bij het verlaten van dit middeleeuwse plaatsje ziet u dat het als een slakkenhuis tegen de heuvel is aangebouwd. Tevens is Trevi met twee dikke muren omsloten.

Overnachting in een prachtige villa met onder andere een eigen restaurant en een zwembad.

Dag 5

Rondrit Spoleto, 48 km

U fietst aanvankelijk door een vlak gebied, over rustige wegen en fietspaden. U bezoekt eerst deels ommuurde borghi, zoals het 14e-eeuwse Castello San Giovanni en San Giacomo. Vervolgens richting de gezellige stad Spoleto met haar schilderachtige straten en pleinen. Het is één van de oudste nederzettingen van Umbrië. Bovendien heeft Spoleto een rijke historie. Het stadsbeeld wordt onder andere bepaald door 12e-eeuwse Duomo, maar ook zijn er een aantal interessante Romaanse kerken te bewonderen. Indrukwekkend is tevens de Ponte dei Torri. Dit is een reusachtige brug/aquaduct van 80 meter hoog en 230 meter breed. Na Spoleto fietst u verder door een heuvelachtig gebied. U brengt onder meer een bezoek aan het pittoreske Castel Ritardi.

Dag 6

San Luca – Montefalco, 46 of 55 km

Eerst brengt u een bezoek aan de Madonna della Stella. Vervolgens fietst u door een mooi en rustig heuvellandschap. U bezoekt charmante boeren gehuchtjes waar het leven lijkt stil te staan. Daarna fietst u via een mooie klim richting Gualdo Cattaneo. Dit authentieke plaatsje beschikt bovendien over een driehoekig fort met een centrale toren, La Rocca. Later richting Montefalco, hoog gelegen boven de wijngaarden. Deze plaats wordt ook wel het Balkon van Umbrië genoemd vanwege zijn fantastische ligging. Aan de Piazza del Comune staan een aantal middeleeuwse gebouwen. Bijvoorbeeld het Palazzo Comunale uit de 13e eeuw. Bovendien kunt u er het interessante Museo Civico di San Francesco bezoeken. Dit museum bevindt zich in een voormalige kerk, en bevat een schat aan schilderijen en fresco’s.

Dag 7

 Montefalco – Perugia, 53 of 69 km

Een licht heuvelachtige weg leidt u op deze laatste fietsdag ten eerste naar Bevagna. Dit kleine stadje ademt ook nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen. Dit is onder andere te zien aan de ommuring uit die periode. Maar ook de Piazza Silvestri, het middelpunt van deze plaats, wordt omgeven door middeleeuwse gebouwen. Bevagna heeft zes stadspoorten en er zijn ook nog restanten te zien van een Romeinse tempel. De lange route leidt u daarna, middels een klim, naar het fraai gelegen Bettona. Deze kleine gemeenschap was ooit de enige Etruskische vestiging ten oosten van de Tiber. De originele stadswallen maar ook de Etruskische tombe getuigen hier ook nog van.

Dag 8

Einde van uw fietsvakantie in Umbrië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Wanneer u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

De fietsvakantie Umbrië trektocht kan iedere dag worden gestart in de periode van 1 maart t/m 31 oktober.

Inbegrepen
 • 7 x overnachting o.b.v. een standaard tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • 2 x diner in San Luca: primo, secondo, contorno, dessert, acqua
 • Bagagevervoer: 1 grote reistas of koffer per persoon
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie

 

Niet inbegrepen

 

Bijzonderheden
 • De prijs voor deze fietsvakantie is berekend o.b.v. 2 personen en verblijf op een tweepersoonskamer
 • Gratis parkeren bij het eerste overnachtingsadres
 • Verlenging iedere dag mogelijk
 • Comfort: overnachting op een standaard tweepersoonskamer. 5 nachten in 4-sterren locaties inclusief zwembad en restaurant. 2 nachten in sfeervolle hotelletjes, in het historische centrum van Montefalco en Spello
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in Perugia is geopend vanaf 1 – 15 mei afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in San Luca is geopend vanaf 15 – 31 mei afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Toeslag eenpersoonskamer: neemt u hiervoor contact met ons op
 • U fietst voornamelijk over asfaltwegen, maar zo nu en dan ook over een grindweg. Wij raden u daarom aan om uw fiets te voorzien van anti-lek banden
 • Ook bij deze fietsvakantie in Umbrië zijn de routes beschikbaar voor uw fietsnavigatie. De fietsroutes worden, op aanvraag, als GPX-track naar u verzonden per e-mail
 • Tevens de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië. Dit in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

 

kaart


Fietsvakantie Umbrië - kaart
Fietsen in Umbrië - trektocht 8 dagen

 

 

niveau

Tijdens de fietsvakantie Umbrië trektocht dient u over een goede fietsconditie te beschikken. Ervaring met klimmen is ook gewenst. Met name de lange rondrit vanuit Perugia (dag 2) bevat pittige stukken.

De meeste plaatsjes liggen bovendien op een heuvel, waarbij er dus geklommen moet worden om deze te bereiken. Ook krijgt u bijna dagelijks te maken met een doorgaans korte, maar steile klim.

korte route lange route
afstand niveau afstand niveau
Dag 2 25 km 2,5 35 / 61 km 3
Dag 3 34 km 2 52 2,5
Dag 4 51 km 2
Dag 5 48 km 2
Dag 6 46 km 2,5 55 km 3
Dag 7 53 km 2 69 km 2,5

 

Lees meer over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Auto

Afstand Utrecht – Perugia: 1487 km
Afstand Brussel – Perugia: 1336 km
Meer informatie op: www.google.nl/maps


Trein

www.nsinternational.nl
www.bahn.de
www.trenitalia.it


Vliegtuig

www.google.com/flights


Rechtstreekse vluchten naar Perugia (PEG) (= dichtstbijzijnde luchthaven), vanaf:

Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens per taxi naar het beginadres afreizen. De afstand is circa 9 km.

huurfietsen


Lichtgewicht trekking huurfiets heren

Heren huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Camaleonte (zie foto). Deze unisex fiets is geschikt voor heren met een lichaamslengte tussen de 160 cm en 195 cm.

Basisprijs: € 120,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Achtertas (Ortlieb)
 • Stuurtas met kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Plaksetje

Een helm kan gehuurd worden à € 5,00 per stuk. Graag aangeven bij het invullen van het boekingsformulier. De fietsen worden niet voorzien van een bidonhouder/bidon.


 

Lichtgewicht trekking huurfiets dames

Dames huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Spillo. Deze is geschikt voor dames met een lichaamslengte tussen de 155 cm en 175 cm. Dames met een lengte van boven de 175 cm huren een herenfiets.

Basisprijs: € 120,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Achtertas (Ortlieb)
 • Stuurtas met kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Plaksetje

Een helm kan gehuurd worden à € 5,00 per stuk. Graag aangeven bij het invullen van het boekingsformulier. De fietsen worden niet voorzien van een bidonhouder/bidon.

 


 

Elektrische huurfiets

Basisprijs: € 200,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 30,- per fiets/per dag.

De elektrische fiets is van het merk Cannondale type Mavaro Headshok. Maat: 50 cm (Lengte circa 160 cm t/m 185 cm). De elektrische fiets wordt gebracht en opgehaald door de verhuurder. De geleverde elektrische fiets kan afwijken van de foto qua merk / type.

Inclusief:

 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Achtertas (Ortlieb
 • Stuurtas met kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Plaksetje
 • Bosch motor +36V/400wh

Een helm kan gehuurd worden à € 5,00 per stuk. Graag aangeven bij het invullen van het boekingsformulier. De fietsen worden niet voorzien van een bidonhouder/bidon.

 

reiservaringen

Fietsvakantie Umbrië trektocht – september 2022

In één woord: genoten van alles!

Culinair, cultuur, het landschap, af en toe afzien (echt lekker hoor), de hotels, de routebeschrijvingen en met name ook de routes die jullie hebben uitgestippeld. Wat ons betreft hebben jullie er voor ons een onvergetelijke trip van gemaakt! We kunnen niet wachten om een volgende route bij jullie uit te kiezen!

Heel veel dank!

Grote groet,

Yvonne en Peter


Fietsvakantie Umbrië trektocht – september 2022

Beste team Onderweegs,

Gisteren thuis gekomen na een geweldige fietsvakantie in Italië. Complimenten voor de mooie routes en geweldige hotels. Wij hebben alle lange routes verreden wat overigens erg goed te doen was met onze e-bike. Wel een aantal kantje boord qua afstand en hoogtemeter combinatie maar 2 km over op de batterij bij aankomst is ook voldoende.

De koffer service is op alle locaties erg goed verlopen. De routes in Umbrië zouden best iets uitgebreider mogen mede door de vele vlakke stukken. Prettig dat jullie de keus geven om lange of minder lange routes te rijden. Wellicht aan te raden om voor de dag van aankomst nog een kleine vrijblijvende omgevingsroute bij te voegen. Wij hebben op deze dagen op de fiets zelf nog wat oriënterende routes gereden. Wellicht ook mogelijk wat wijn en olijfolie proeflocaties toe te voegen.

Voor ons een ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.

Bedankt voor de mooie herinnering,

Groet Sonja en Gerard


Fietsvakantie Umbrië trektocht – juni 2022

Het was een van de mooiste routes die we tot nu toe gefietst hebben.

 • Super goede hotels.
 • Prachtige dorpjes en steden waar je doorheen fietst!
 • Duidelijke beschrijving van de routes, prima lengtes ook!
 • De accommodaties waren echt heel goed. Toch vinden wij agricultuur ook prima hoor.
 • Prima fietsen ook trouwens
 • en een gezellig kletsende Paolo

Ria, Peter, Annie en Pieter


Fietsvakantie Umbrië trektocht – juni 2022
Dag 1: Aankomstdag

Geen directe vlucht vanuit Amsterdam naar Perugia, daarom via Barcelona gevlogen. Slimmer om vanuit Rotterdam te vertrekken (wel direct). Na een lange reis keurig opgewacht op het vliegveld van Perugia. In een half uurtje aankomst bij het eerste overnachtingsadres met een prachtig uitzicht op Perugia. Wij hebben al veel vakanties via Onderweegs achter de rug, maar dit hotel staat absoluut in de top 3. Een mooi gebouw, heerlijk zwembad, aardige mensen en een prima restaurant.

Dag 2: Rondrit Perugia

Het wordt meteen duidelijk dat Umbrië niet vlak is. Aan pittige klimmetjes geen gebrek. De uitgezette route gidst je weer over fraaie routes die je zelf nooit zou vinden, o.a. langs de rivier de Tevere. Helaas op de terugweg een fout gemaakt waardoor we aan het einde dezelfde weg hebben teruggefietst als die we in het begin hadden. De les: neem ook altijd een opgeladen telefoon mee voor het geval je van de route af raakt.

Dag 3: Perugia – Assisi – Spello

Een prachtige tocht door mooie dorpjes, die allemaal niet zouden misstaan op de Unesco wereld erfgoed lijst. Wederom een allesbehalve vlakke route, maar goed te doen. Heel bijzonder om door Assisi te fietsen. Wat een prachtige plaats. Daarna via een zeer rustieke route door naar het ook zo fraaie Spello. Overnachten in het centrum van Spello met een prachtig uitzicht vanuit de kamer.

Dag 4: Spello – San Luca

Een relatief vlakke etappe, al zit er best wat venijn in de staart. Maar dat is Umbrië. Foligno is een leuke plaats voor een koffie-stop. Vlak voor het einde een prachtig uitzicht op het tegen de berg geplakte Trevi. De eindbestemming is een goede reden om flink door te trappen. Heerlijke kamers en een verrukkelijk zwembad. Weer zo’n top overnachtingsadres! Ontzettend aardig personeel.

Dag 5: Rondrit Spoleto

Aan de ene kant is het verleidelijk om bij het overnachtingsadres de dag door te brengen, maar wij hebben geen spijt van de rondrit langs Spoleto. Wederom een route over wegen die je nooit zelf zou vinden, prachtige vergezichten en ontzettend charmante dorpjes. ’s Middags dan nog alle gelegenheid om te genieten van het overnachtingsadres.

Dag 6: San Luca – Montefalco

Wanneer je de snelste weg zou volgen ben je er binnen een half uur. Wanneer je de uitgestippelde route volgt duurt het iets langer en ga je flink wat omhoog en omlaag. Wel doen, want het is prachtig. Werd het landschap eerst gedomineerd door graanvelden, langzaamaan worden dat zonnebloemvelden en de wijngaarden met de Sagrantino-druif waar Montefalco zo beroemd om is. Mooie wegen en karakteristieke plaatsjes. De overnachtingsplek in Montefalco is wederom uitstekend en ligt letterlijk maximaal centraal. Door ieder steegje dat op het plein uitkomt heb je een prachtig vergezicht op de omgeving. Aan lunch en diner-adressen geen gebrek.

Dag 7: Montefalco – Bonetta – Perugia

Aanvankelijk een flinke afdaling die een stuk sneller gaat dan de laatste klim van een dag ervoor. Wanneer je omkijkt zie je hoe mooi Montefalco ligt. Daarna een heel stuk vlak met aan je rechterkant de machtige Apenijnen. Tussendoor een uitstapje naar het hoog gelegen Bettona. Een prachtig plaatsje en een hele mooie klim, maar met 36 graden wel een uitdaging. Boven aangekomen weet je dat het eindpunt op dezelfde hoogte ligt, alleen moet je eerst wel weer helemaal naar beneden. Na Torgiano ging het mis. Op één of andere manier zijn we van de route afgeraakt. Met de telefoon toen maar zelf een route gezocht. Daarbij bijna op de snelweg beland, maar dat uiteraard niet doorgezet. Bij Ponte San Giovanni pikten we de route weer op. Toen werd ook duidelijk wat het verschil is tussen een “pittige” klim en een …

Groeten,

Erik-Jan en Joyce


Fietsvakantie Umbrië trektocht – mei 2022

Goedenavond Dennis,

Hierbij onze ervaringen in Italië. We hebben heel erg genoten van de mooie fietstochten, die ons brachten bij verschillende gezellige steden, dorpjes en plaatsen met prachtige gebouwen. Ook de hotels waar we overnacht hebben waren erg goed. Het bagagevervoer was ook perfect geregeld. We vonden het soms wel wat lastig om telkens te stoppen om goed te lezen wat er op de routebeschrijving stond. Een enkele keer zijn we verkeerd gefietst omdat we iets niet goed hadden gelezen of verkeerd geïnterpreteerd. Dan was het lastig om de km stand bij te houden. Maar wij hebben ook geen idee hoe het anders zou kunnen. In ieder geval vonden wij het een fantastische tocht. We hadden erg mooi weer, wat wil je nog meer.

Vriendelijke groet,

Bennie en Marijke


Fietsvakantie Umbrië trektocht – oktober 2021

Ha Dennis,

Inmiddels de vijfde fietsreis in Italië! Heerlijke reizen en iedere regio heeft zo zijn charme. Maar de regio Umbrië is wel echt heel erg prachtig. Mooie plaatsen, mooie routes en geweldige hotels. Verblijven in een goed hotel is tijdens het fietsen wel erg fijn, hebben we gemerkt. Alles wat je je voorstelt bij idyllisch Italië, kom je hier tegen. Perugia, Assisi, Spello en Montefalco zijn allemaal even adembenemend. Mooie rustige routes met goede uitzichten. De fietsen (E-bikes zijn altijd goed, maar nu echt super).

Ook de culinaire liefhebber kan hier zijn hart ophalen:

 • Heerlijke cazio e pépé gehad in Bastia Umbra bij Ristorante Bottiglieria Fratelli Bovini, Via Rome 22.
 • In Spello bij la Bastiglia een heerlijk “vorkje” uit de Michelin gids.
 • Ook het restaurant in het kasteel van aankomst en vertrek is echt geweldig.
 • Onderweg en na afloop natuurlijk vele heerlijke Aperols.

Met vriendelijke groet,

Willeke


Fietsvakantie Umbrië trektocht – september 2021

Hallo Laurens,

Hierbij een paar foto’s van onze 8 daagse reis in Umbrië vanuit Perugia. Het was een prachtige tocht met prima accommodaties en duidelijke routebeschrijvingen. Voor sommige hellingen is zeker klimervaring een vereiste!

Met vriendelijke fietsgroeten,

Marijke en Ben


Fietsvakantie Umbrië trektocht – juli 2019

Hallo Laurens,

Wat hebben wij weer genoten van de fietstocht vanuit Perugia. Fantastisch, de accommodaties, routes maar ook de vele mooie stadjes onderweg. Alles was tot de puntjes verzorgd, kortom geweldig. Het was bloedheet maar dat kon de pret niet drukken. Gewoon lekker door gaan en bovendien vooral genieten.

Bedankt weer voor het organiseren van deze top vakantie👍🏻👏

Ed en Anita


Fietsvakantie Umbrië trektocht – Ronald en Marian – juli 2019

Fietsvakantie Umbrië trektocht – Nicole en Roger – juni 2019

Beste teamleden van Onderweegs in Italië,

Na onze goede ervaringen met jullie organisatie en onze fietsvakantie in Emilia Romagna zijn wij dit jaar gaan fietsen in Umbrië. Wij waren beide dan ook even toe aan een mooie en goed georganiseerde fietsvakantie. Ook nu weer hebben jullie de verwachtingen weten waar te maken. Al met al was het echt top. Goede reisdocumenten, fietsen, accommodaties en goed uitgezette maar ook gebalanceerde routes.

Ondanks de inspanning in deze heuvel-/bergachtige omgeving, heeft Umbrië in al zijn schoonheid, ons meer dan ontspanning en rust gegeven. Moet toch gek gaan wil je hier niet verliefd op raken.

Wij waren ook weer aangenaam verrast van het positieve rijgedrag van de Italiaanse automobilist. Zij hebben echt respect voor de fietser op de weg, is in Nederland wel iets anders, petje af. Nu een jaartje uitzoeken welk moois Italië nog te bieden heeft.

Groetjes,

Nicole en Roger


Fietsvakantie Umbrië trektocht – Mark en Dorinne – juni 2019

Fietsvakantie Umbrië trektocht – Bert en Diewertje – juni 2017

”Genieten van een prachtige tocht.”

”Assisi, ook prachtig om daar rond te lopen.”

”Weer terug in Perugia. Alles bij elkaar top. Dank.”


Fietsvakantie Umbrië trektocht – juli en augustus 2017

Fantastische fietsvakantie gehad in Umbrië! Het was erg warm, temperaturen tot 40 graden! Maar de e-bikes waren geweldig, 10 versnellingen en een middenmoter.

Het was onze eerste ervaring met een elektrische fiets en in die hitte ook in onze ogen een goede oplossing voor wat frisse wind om de oren.

We hebben het nogmaals fantastisch gehad en ook deze fiets optie houden we erin. We zijn ook erg tevreden over hoe jullie alles geregeld hadden en aangenaam verrast over de verblijf locaties. Deze overtroffen ook onze stoutste verwachtingen. Kortom chapeau!

Hartelijke groeten van Lucie en Rein


Foto’s en filmpjes van de fietsvakantie Umbrie trektocht ontvangen van de familie Dekker

✓ Prijzen 2023 ✓ Elke dag starten ✓ GPX tracks

X