Fietsvakantie Umbrië, 8 dagen – trektocht – Midden Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: € 845

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie tot niveau fietsvakantie

Fietsen door het Groene Hart – DeLuxe
Umbrië wordt ook wel het Groene Hart van Italië genoemd. Tijdens deze fietsvakantie brengt u een bezoek aan de cultuurstad Perugia en maakt u prachtige routes door authentieke middeleeuwse heuvelplaatsjes. U overnacht o.a. in een 13e eeuws kasteel en een riante villa. In Spello en Montefalco verblijft u in het historische centrum.

Voor deze fietsvakantie in Umbrië zijn ook GPS tracks beschikbaar.

Prijzen 2019  Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. 5 x Logies Ontbijt, 2 x Half Pension  € 845,-
Toeslag eenpersoonskamer  zie Bijz.
Huurfiets € 110,-
Elektrische fiets € 175,-

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie in Umbrië

Aankomst bij uw overnachtingsadres, gelegen aan de rand van Perugia. Het kasteel beschikt onder meer over een privé-parkeerplaats, een restaurant, een zwembad en een sauna.

Dag 2

Bezoek aan Perugia of rondrit van 25 of 37 km

Het centrum van Perugia is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Het heeft een gezellige binnenstad, waar het middeleeuwse aanzien prima bewaard is gebleven. Perugia beschikt over een rijke cultuurhistorische erfenis, waardoor het behoort tot de belangrijkste kunststeden van de regio’s Umbrië en Toscane. Met name de lange fietstocht is pittig. U krijgt te maken met zo nu en dan steile klimmen. De route leidt u door het Parco Naturale di Monte Tezio, en u bezoekt het kasteel van Osano.

Dag 3

Perugia – Spello, 37 of 44 km

De dag begint met een tocht langs de sculpturen van Brufa. Van verre krijgt u Assisi al in het vizier. Een pittig klimmetje brengt u naar dit belangrijke religieuze plaatsje, waar de nagedachtenis aan de heilige Franciscus zorgvuldig in ere wordt gehouden. De Basilica di S.Francesco trekt jaarlijks duizenden pelgrims. De middeleeuwse sfeer in Assisi is er goed bewaard gebleven, met zijn smalle hoofdstraten die met elkaar worden verbonden door trapsteegjes. De lange fietstocht is vanaf Assisi pittig; over een panoramische weg fietst u naar Eremo delle Carceri, de hermitage waar Franciscus de afzondering opzocht. Langs vele olijfbomen en een mooi uitzicht op het dal, waarna u uiteindelijk aankomt in het pittoreske Spello.

Dag 4

Spello – San Luca, 50 km

U begint met een fietstocht door de vlakke vallei, deels over een fietspad, met een mooi uitzicht op de omringende heuvels. U bezoekt Foligno, dat als één van de weinige steden in Umbrië niet op een heuvel ligt. Brede winkelstraten leiden naar het sfeervolle middelpunt van de stad, de Piazza della Repubblica en de Piazza del Duomo. U vervolgt uw route tussen olijfgaarden door, om uiteindelijk aan te komen in het heuvelstadje Trevi. U daalt vervolgens weer af naar de Valle Umbra. Hier overnacht u in een villa, met restaurant en een zwembad.

Dag 5

Rondrit Spoleto, 48 km

U fietst over vlakke wegen en fietspaden, langs pittoreske en deels ommuurde borghi als Castello San Giovanni en San Giacomo. Spoleto is een gezellige stad met schilderachtige straten en pleinen. Het is één van de oudste nederzettingen van Umbrië, en heeft een rijke historie. Het stadsbeeld wordt onder meer bepaald door het domplein en een aantal Romaanse kerken. Indrukwekkend is de Torri, een reusachtige brug/aquaduct van 80mt hoog en 230mt breed. Na Spoleto fietst u door een rustig en heuvelachtig gebied. U bezoekt onder meer het pittoreske Castel Ritardi.

Dag 6

San Luca – Montefalco, 46 of 55 km

Na een bezoek te hebben gebracht aan de Madonna della Stella komt u door mooi en rustig heuvellandschap. U bezoekt charmante boeren gehuchtjes waar het leven lijkt stil te staan. Een mooie klim brengt u naar Gualdo Cattaneo. Dit authentieke plaatsje beschikt over een driehoekig fort met een centrale toren, La Rocca. Montefalco ligt hoog boven de wijngaarden en heeft een authentiek middeleeuws uiterlijk. U kunt er het Museo Civico di San Francesco bezoeken, een museum in een voormalige kerk met een schat aan schilderijen en fresco’s.

Dag 7

 Montefalco – Perugia, 53 of 69 km

Een licht heuvellachtige weg leidt u naar Bevagna. Dit kleine stadje ademt nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen. Het bezit de ommuring uit die periode en de Piazza Silvestri, het middelpunt van de plaats, wordt omgeven door middeleeuwse gebouwen. Bevagna heeft zes stadspoorten en er zijn nog restanten te zien van een Romeins theater. De lange fietstocht leidt u middels een klim naar het fraai gelegen Bettona. Deze kleine gemeenschap was ooit de enige Etruskische vestiging ten oosten van de Tiber. De originele stadswallen en een Etruskische tombe getuigen hier nog van.

Dag 8

Einde van uw fietsvakantie in Umbrië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Indien u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze fietsvakantie in Umbrië kan iedere dag worden gestart in de periode van 1 maart t/m 31 oktober.

Inbegrepen
 • 7 x overnachting op een standaard tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • 2 x diner in San Luca; primo, secondo, contorno, dessert, acqua
 • Bagagevervoer
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, overige diners en dranken
 • Fietshuur: hybride fiets € 110,- e-bike € 175,-
 • Verlenging fiets: hybride fiets € 15,- per dag, e-bike € 25,- per dag
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 15,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

 

Bijzonderheden
 • Minimumdeelname 2 personen.
 • Gratis parkeren bij het eerste adres
 • Comfort: overnachting op een standaard tweepersoonskamers; 5 nachten in 4-sterren locaties incl. zwembad en restaurant. 2 nachten in sfeervolle hotelletjes, in het historische centrum van Montefalco en Spello
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in Perugia is geopend vanaf 1 – 15 mei afhankelijk van de weersomstandigheden.
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in San Luca is geopend vanaf 15 – 31 mei afhankelijk van de weersomstandigheden.
 • Verlenging iedere dag mogelijk
 • Toeslag eenpersoonskamer: neemt u hiervoor contact met ons op
 • U fietst voornamelijk over asfaltwegen, maar zo nu en dan ook over een grindweg. Wij raden u aan om uw fiets te voorzien van anti-lekbanden
 • De routes zijn beschikbaar op GPS
 • Tevens de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië. Dit in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

 

kaart

fietsvakantie Umbrie - kaart Umbrie
Fietsen in Umbrië - trektocht 8 dagen

 

 

niveau

Een goede fietsconditie en ervaring met klimmen is gewenst. Met name de lange rondrit vanuit Perugia op dag 2 bevat pittige delen.

De meeste plaatsjes liggen op een heuvel, waarbij er geklommen moet worden om ze te bereiken. Bijna dagelijks krijgt u te maken met een doorgaans korte, maar steile klim.

korte route lange route
afstand niveau afstand niveau
Dag 2 25 km 2,5 37 km 3
Dag 3 37 km 2
Dag 4 50 km 2
Dag 5 48 km 2
Dag 6 46 km 2,5 55 km 3
Dag 7 62 km 2 69 km 2,5

 

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

vervoersopties

Auto

Afstand Utrecht – Perugia: 1487 km
Afstand Brussel – Perugia: 1336 km
Info op www.viamichelin.nl


Trein

www.bahn.de
www.trenitalia.com


Vliegtuig

www.skyscanner.nl


Rechtstreekse vluchten naar Perugia (PEG) (= dichtstbijzijnde vliegveld), vanaf:

Vanaf het vliegveld kunt u per taxi naar het beginadres afreizen. De afstand is circa 9 km.

 

huurfietsen

Heren huren een hybride fiets van het merk Bianchi, type Camaleonte (zie foto). Deze unisex fiets is geschikt voor mensen met een lengte tussen de 1.60mt en 1.95mt. Inclusief bagagedrager.

Dames huren een fiets van het merk Bianchi, type Spillo. Deze is geschikt voor dames met een lichaamslengte van 1.55mt tot 1.75mt. Dames met een lengte van boven de 1.75mt huren de herenfiets.

Bij de huurfiets zit: een fietscomputer, achtertas, kaarthouder, fietspomp en slot. Basisprijs: € 110,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

fietsreis Umbrie huurfiets onderweegs
Fietsvakantie Umbrie huurfiets dames Bianchi

Het is ook mogelijk om elektrische fietsen te huren in Umbrië.

De elektrische fiets: Basisprijs: € 175,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 25 per fiets/per dag. De elektrische fiets is van het merk Cannondale type Mavaro Headshok. Deze bevat een sterke Bosch motor + 36V/400wh accu. Maat: 50cm (Lengte circa 1,60mt t/m 1,85mt).

Cannondale Mavaro Headstok - Bosch G2 + 400wh

reiservaringen

Fietsvakantie trektocht Umbrië in juli 2019

Hallo Laurens,

Wat hebben wij weer genoten van de fietstocht vanuit Perugia. Fantastisch, de accommodaties, routes en de vele mooie stadjes onderweg. Alles was tot de puntjes verzorgd, geweldig. Het was bloedheet maar dat kon de pret niet drukken, gewoon lekker door gaan en vooral genieten.

Bedankt weer voor het organiseren van deze top vakantie👍🏻👏

Ed en Anita


Fietsvakantie trektocht Umbrië – Ronald en Marian – juli 2019

Fietsvakantie 8-daagse trektocht Umbrië – Juni 2019 – Nicole en Roger

Beste teamleden van Onderweegs in Italië,

Na onze goede ervaringen met jullie organisatie en onze fietsvakantie in Emilia Romagna zijn wij dit jaar gaan fietsen in Umbrië. Wij waren beide even toe aan een mooie en goed georganiseerde fietsvakantie. Ook nu weer hebben jullie de verwachtingen weten waar te maken. Het was echt toppie. Goede reisdocumenten, fietsen, accommodaties en goed uitgezette, gebalanceerde routes. Ondanks de inspanning in deze heuvel-/bergachtige omgeving, heeft Umbrië in al zijn schoonheid, ons meer dan ontspanning en rust gegeven. Moet gek gaan wil je hier niet verliefd op raken.

Wij waren ook weer aangenaam verrast van het positieve rijgedrag van de Italiaanse automobilist. Zij hebben echt respect voor de fietser op de weg, is in NL wel iets anders, petje af. Nu een jaartje uitzoeken welk moois Italië nog te bieden heeft.

Groetjes,

Nicole en Roger


Fietsvakantie 8-daagse trektocht Umbrië – juni 2019 – Mark en Dorinne

Fietsvakantie 8-daagse trektocht Umbrië – juni 2017 – Bert en Diewertje

”Genieten van een prachtige tocht.”

”Assisi, prachtig om daar rond te lopen.”

”Weer terug in Perugia. Alles top in orde. Dank.”


Trektocht Umbrië – juli en augustus 2017

Fantastische fietsvakantie gehad in Umbrië! Het was erg warm, temperaturen tot 40 graden! Maar de e-bikes waren geweldig, 10 versnellingen en een middenmoter.

Het was onze eerste ervaring met een elektrische fiets en in die hitte ook in onze ogen een goede oplossing voor wat frisse wind om de oren.

We hebben het nogmaals fantastisch gehad en deze fiets optie houden we erin. We zijn wel erg tevreden over hoe jullie alles geregeld hadden en aangenaam verrast over de verblijf locaties. Deze overtroffen onze stoutste verwachtingen. Kortom chapeau!

Hartelijke groeten van Lucie en Rein


Foto’s en filmpjes van de fietsvakantie in Umbrie (trektocht) ontvangen van de familie Dekker

 

 


Fotoverslag fietsvakantie van Coby en Frank in Umbrië – juni 2016

Fietsvakantie in Umbrië – mei 2015 (trektocht)

Beste Laurens en Dennis,

Wij zijn vanmiddag terug gekomen uit Perugia en hebben echt een
heerlijke fietsvakantie gehad!

Alles spot on, de fietsen, de hotels, de route… Super! Dank jullie wel!

Groetjes Evert en Willemien