Fietsvakantie Umbrië, 8 dagen – trektocht – Midden Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: € 895

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie tot niveau fietsvakantie

Fietsen door het Groene Hart – DeLuxe
Umbrië wordt ook wel het Groene Hart van Italië genoemd. Tijdens deze fietsvakantie brengt u een bezoek aan de cultuurstad Perugia en maakt u prachtige routes door authentieke middeleeuwse heuvelplaatsjes. U overnacht o.a. in een 13e eeuws kasteel en een riante villa. In Spello en Montefalco verblijft u in het historische centrum.

Ook bij deze fietsvakantie Umbrië trektocht zijn GPS bestanden beschikbaar.

Prijzen 2021  Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. 5 x Logies Ontbijt, 2 x Half Pension  € 895,-
Toeslag eenpersoonskamer  zie Bijz.
Huurfiets € 120,-
Elektrische fiets € 190,-

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie Umbrië trektocht

Aankomst in Perugia waar u overnacht in een kasteel. Het kasteel is gelegen aan de rand van Perugia. Daarnaast beschikt het over onder andere een restaurant, zwembad en een sauna. Kortom een heerlijk begin van uw fietsvakantie!

Dag 2

Bezoek aan Perugia of rondrit van 25 of 37 km

Uw fietsvakantie begint met de rondrit Perugia. Perugia beschikt over een rijke cultuurhistorische erfenis, waardoor het behoort tot de belangrijkste kunststeden van de regio’s Umbrië en Toscane. Het centrum is bovendien prima te bereiken met het openbaar vervoer. Ook heeft het een gezellige binnenstad, waar het middeleeuwse aanzien prima bewaard is gebleven. Wanneer u kiest voor de lange rondrit krijgt u ook te maken met zo nu en dan steile klimmen. Vervolgens leidt deze fietstocht u door het Parco Naturale di Monte Tezio, en u bezoekt het kasteel van Osano.

Dag 3

Perugia – Spello, 37 of 44 km

Vandaag allereerst een tocht langs de sculpturen van Brufa. Vervolgens krijgt u van verre Assisi al in het vizier. Een pittig klimmetje brengt u daarna naar dit belangrijke religieuze plaatsje, waar de nagedachtenis aan de heilige Franciscus zorgvuldig in ere wordt gehouden. In het bijzonder trekt de Basilica di S.Francesco jaarlijks duizenden pelgrims. De middeleeuwse sfeer in Assisi is bovendien erg goed bewaard gebleven. De smalle hoofdstraten worden met elkaar verbonden door de vele trapsteegjes. De lange fietstocht vanaf Assisi is pittig. Over een panoramische weg fietst u later naar Eremo delle Carceri, de hermitage waar Franciscus de afzondering opzocht. Langs vele olijfbomen en een mooi uitzicht op het dal, waarna u uiteindelijk aankomt in het pittoreske Spello.

Dag 4

Spello – San Luca, 50 km

De derde fietsdag fietst u eerst door de vlakke vallei, deels over een fietspad, met bovendien een mooi uitzicht op de omringende heuvels. U brengt een bezoek aan Foligno, dat in het bijzonder als één van de weinige steden in Umbrië niet op een heuvel ligt. Brede winkelstraten leiden u vervolgens naar het sfeervolle middelpunt van de stad, de Piazza della Repubblica en de Piazza del Duomo. Daarna vervolgt u de route tussen olijfgaarden door, om uiteindelijk aan te komen in het heuvelstadje Trevi. U daalt tot slot weer af naar de Valle Umbra.

Overnachting in een prachtige villa met onder andere een eigen restaurant en een zwembad.

Dag 5

Rondrit Spoleto, 48 km

Vandaag fietst u eerst over vlakke wegen en fietspaden, langs pittoreske en deels ommuurde borghi als Castello San Giovanni en San Giacomo. Vervolgens richting de gezellige stad Spoleto met haar schilderachtige straten en pleinen. Het is één van de oudste nederzettingen van Umbrië, en heeft bovendien een rijke historie. Het stadsbeeld wordt onder andere bepaald door onder andere het domplein maar ook een aantal Romaanse kerken. Indrukwekkend is ook de Torri, een reusachtige brug/aquaduct van 80 meter hoog en 230 meter breed. Na Spoleto fietst u daarna door een rustig en heuvelachtig gebied waar u een bezoek brengt aan het pittoreske Castel Ritardi.

Dag 6

San Luca – Montefalco, 46 of 55 km

Na eerst een bezoek te hebben gebracht aan de Madonna della Stella, fietst u door mooi en rustig heuvellandschap. Daarna bezoekt u charmante boeren gehuchtjes waar het leven lijkt stil te staan. Vervolgens fiets u via een mooie klim richting Gualdo Cattaneo. Dit authentieke plaatsje beschikt bovendien over een driehoekig fort met een centrale toren, La Rocca. Later richting Montefalco, hoog gelegen boven de wijngaarden. Een plaats met een authentiek middeleeuws uiterlijk. Ook kunt u hier het Museo Civico di San Francesco bezoeken. Een museum in een voormalige kerk met een schat aan schilderijen en fresco’s.

Dag 7

 Montefalco – Perugia, 53 of 69 km

Een licht heuvelachtige weg leidt u op deze laatste fietsdag ten eerste naar Bevagna. Dit kleine stadje ademt ook nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen. Dit is onder andere te zien aan de ommuring uit die periode maar ook de Piazza Silvestri, het middelpunt van deze plaats, wordt bovendien omgeven door middeleeuwse gebouwen. Bevagna heeft zes stadspoorten en er zijn ook nog restanten te zien van een Romeins theater. De lange route leidt u daarna, middels een klim, naar het fraai gelegen Bettona. Deze kleine gemeenschap was ooit de enige Etruskische vestiging ten oosten van de Tiber. De originele stadswallen maar ook de Etruskische tombe getuigen hier ook nog van.

Dag 8

Einde van uw fietsvakantie in Umbrië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Wanneer u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

De fietsvakantie Umbrië trektocht kan iedere dag worden gestart in de periode van 1 maart t/m 31 oktober.

Inbegrepen
 • 7 x overnachting o.b.v. een standaard tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • 2 x diner in San Luca: primo, secondo, contorno, dessert, acqua
 • Bagagevervoer: 1 grote reistas of koffer per persoon
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, overige diners en dranken
 • Fietshuur: lichtgewicht trekking huurfiets € 120,- of elektrische huurfiets € 190,-. Zie tabblad ‘huurfietsen
 • Eventuele toeristenbelasting. Ter plekke te betalen.
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR € 5,- p.p. per boeking. Zie ook tabblad ‘algemene info
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering

 

Bijzonderheden
 • De prijs voor deze fietsvakantie is berekend o.b.v. 2 personen en verblijf op een tweepersoonskamer
 • Gratis parkeren bij het eerste overnachtingsadres
 • Verlenging iedere dag mogelijk
 • Comfort: overnachting op een standaard tweepersoonskamer. 5 nachten in 4-sterren locaties inclusief zwembad en restaurant. 2 nachten in sfeervolle hotelletjes, bovendien in het historische centrum van Montefalco en Spello
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in Perugia is geopend vanaf 1 – 15 mei afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in San Luca is geopend vanaf 15 – 31 mei afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Toeslag eenpersoonskamer: neemt u hiervoor contact met ons op
 • U fietst voornamelijk over asfaltwegen, maar zo nu en dan ook over een grindweg. Wij raden u daarom aan om uw fiets te voorzien van anti-lek banden
 • Ook bij deze fietsvakantie in Umbrië zijn de routes beschikbaar voor uw fietsnavigatie. De fietsroutes worden, op aanvraag, als GPX-track naar u verzonden per e-mail
 • Tevens de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië. Dit in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

 

kaart

Fietsvakantie Umbrië - kaart
Fietsen in Umbrië - trektocht 8 dagen

 

 

niveau

Tijdens de fietsvakantie Umbrië trektocht dient u over een goede fietsconditie te beschikken. Ervaring met klimmen is ook gewenst. Met name de lange rondrit vanuit Perugia (dag 2) bevat pittige stukken.

De meeste plaatsjes liggen bovendien op een heuvel, waarbij er dus geklommen moet worden om deze te bereiken. Ook krijgt u bijna dagelijks te maken met een doorgaans korte, maar steile klim.

korte route lange route
afstand niveau afstand niveau
Dag 2 25 km 2,5 37 km 3
Dag 3 37 km 2
Dag 4 50 km 2
Dag 5 48 km 2
Dag 6 46 km 2,5 55 km 3
Dag 7 62 km 2 69 km 2,5

 

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Auto

Afstand Utrecht – Perugia: 1487 km
Afstand Brussel – Perugia: 1336 km
Meer informatie op: www.google.nl/maps


Trein

www.nsinternational.nl
www.bahn.de
www.trenitalia.it


Vliegtuig

www.google.com/flights


Rechtstreekse vluchten naar Perugia (PEG) (= dichtstbijzijnde luchthaven), vanaf:

In 2020 is er elke woensdag en zaterdag een retourvlucht vanaf Rotterdam.

Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens per taxi naar het beginadres afreizen. De afstand is circa 9 km.

 

huurfietsen

Lichtgewicht trekking huurfiets heren

Heren huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Camaleonte (zie foto). Deze unisex fiets is geschikt voor heren met een lichaamslengte tussen de 160 cm en 195 cm.

Basisprijs: € 120,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot

Lichtgewicht trekking huurfiets dames

Dames huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Spillo. Deze is geschikt voor dames met een lichaamslengte tussen de 155 cm en 175 cm. Dames met een lengte van boven de 175 cm huren een herenfiets.

Basisprijs: € 120,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot

 


Elektrische huurfiets

Basisprijs: € 190,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 30,- per fiets/per dag.

De elektrische fiets is van het merk Cannondale type Mavaro Headshok. Maat: 50 cm (Lengte circa 160 cm t/m 185 cm).

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Bosch motor +36V/400wh

 

reiservaringen

Fietsvakantie Umbrië trektocht – juli 2019

Hallo Laurens,

Wat hebben wij weer genoten van de fietstocht vanuit Perugia. Fantastisch, de accommodaties, routes maar ook de vele mooie stadjes onderweg. Alles was tot de puntjes verzorgd, kortom geweldig. Het was bloedheet maar dat kon de pret niet drukken. Gewoon lekker door gaan en bovendien vooral genieten.

Bedankt weer voor het organiseren van deze top vakantie👍🏻👏

Ed en Anita


Fietsvakantie Umbrië trektocht – Ronald en Marian – juli 2019

Fietsvakantie Umbrië trektocht – Nicole en Roger – juni 2019

Beste teamleden van Onderweegs in Italië,

Na onze goede ervaringen met jullie organisatie en onze fietsvakantie in Emilia Romagna zijn wij dit jaar gaan fietsen in Umbrië. Wij waren beide dan ook even toe aan een mooie en goed georganiseerde fietsvakantie. Ook nu weer hebben jullie de verwachtingen weten waar te maken. Al met al was het echt top. Goede reisdocumenten, fietsen, accommodaties en goed uitgezette maar ook gebalanceerde routes.

Ondanks de inspanning in deze heuvel-/bergachtige omgeving, heeft Umbrië in al zijn schoonheid, ons meer dan ontspanning en rust gegeven. Moet toch gek gaan wil je hier niet verliefd op raken.

Wij waren ook weer aangenaam verrast van het positieve rijgedrag van de Italiaanse automobilist. Zij hebben echt respect voor de fietser op de weg, is in Nederland wel iets anders, petje af. Nu een jaartje uitzoeken welk moois Italië nog te bieden heeft.

Groetjes,

Nicole en Roger


Fietsvakantie Umbrië trektocht – Mark en Dorinne – juni 2019

Fietsvakantie Umbrië trektocht – Bert en Diewertje – juni 2017

”Genieten van een prachtige tocht.”

”Assisi, ook prachtig om daar rond te lopen.”

”Weer terug in Perugia. Alles bij elkaar top. Dank.”


Fietsvakantie Umbrië trektocht – juli en augustus 2017

Fantastische fietsvakantie gehad in Umbrië! Het was erg warm, temperaturen tot 40 graden! Maar de e-bikes waren geweldig, 10 versnellingen en een middenmoter.

Het was onze eerste ervaring met een elektrische fiets en in die hitte ook in onze ogen een goede oplossing voor wat frisse wind om de oren.

We hebben het nogmaals fantastisch gehad en ook deze fiets optie houden we erin. We zijn ook erg tevreden over hoe jullie alles geregeld hadden en aangenaam verrast over de verblijf locaties. Deze overtroffen ook onze stoutste verwachtingen. Kortom chapeau!

Hartelijke groeten van Lucie en Rein


Foto’s en filmpjes van de fietsvakantie Umbrie trektocht ontvangen van de familie Dekker