Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
icons
Duur
8 dagen, 7 nachten
icons
Vakantie type
Fietsvakantie
Fietsvakantie-racefiets-koersfiets-sardinie-zuid

Fietsvakantie Zuid Sardinië, 8 dagen

 

 

Ontdek de geheimen van de Blue Zone

 

Een rondrit door het zuiden van Sardinië, met een goede verdeling van adembenemende kustgebieden en verrassende binnenlanden. Maak kennis met de oude Sardijnse tradities en geniet van haar rijke cultuur. Fietsvakantie voor met de race / koersfiets.

 • Cagliari
 • Langs stranden en door heuvels
 • Nuraghische nederzettingen

fietsvakantie in Italië tot fietsvakantie in Italië

Boek deze vakantie
Prijzen 2024  Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. Logies Ontbijt met start op zaterdag € 945,-
Toeslag bij start op overige dagen € 80,-
Toeslag hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 6 juli t/m 6 september 2024) € 160,-
Toeslag eenpersoonskamer  € 225,-
Huurfiets – racefiets / koersfiets € 220,-
Elektrische fiets – racefiets / koersfiets € 370,-

Wij werken in Sardinië samen met een lokale organisatie die deze fietsvakantie uitvoert. Bij hulp of problemen onderweg kun je zich wenden tot deze organisatie of tot Onderweegs in Italië.

 

Zuid Sardinië fietsvakantie Italië

Begin van de fietsvakantie Zuid Sardinië

Aankomst op de luchthaven van Cagliari. Je kunt met een transfer, maar ook met het openbaar vervoer naar het centrum van Cagliari reizen. Na aankomst kun je vervolgens rustig bijkomen aan het strand of op het terras met uitzicht op zee van het eerste overnachtingsadres.

Cagliari - Muravera, 81 km

Vandaag begint de fietsvakantie op Sardinië. In de ochtend fiets je allereerst langs het witte Poetto strand van Cagliari, welke zeer geliefd is bij de lokale bevolking. Vervolgens fiets je over een schilderachtige kustweg richting Villasimius, ook wel bekend van de Giro D’Italia. De dag eindigt ten slotte in Muravera. Dit is een kleine stad omringd door boomgaarden met onder andere vele citrusvruchten, zoals sinaasappels, mandarijnen en citroenen. Tot slot vind je in de omgeving van Muravera enkele karakteristieke Prehistorische Nuraghische nederzettingen.

Muravera - Orroli, 75 km

Je verlaat vandaag het kustgebied en fietst vervolgens het binnenland van Sardinië in. Je fietst daarna door het heuvelachtige landschap van Gerrei, richting het meer Lago di Mulargia. Later kom je aan in Orroli. Deze plaats bevindt zich in de Sardijnse Blue Zone, een plek waar de mensen veel ouder worden dan gemiddeld. Enigszins afgesloten van de buitenwereld, houdt de bevolking zich in het bijzonder vast aan oude tradities en gewoontes.

Je overnacht hier in een sfeervol B&B.

Orroli - Villanovaforru, 83 km 

Vanaf Orroli fiets je ten eerste westwaarts richting de Marmilla-heuvels, waar ook het Giara plateau is gelegen. Verder over rustige wegen met nauwelijks verkeer, richting Barumini waar je ook de historische plaats Su Nuraxi kunt bezoeken. Dit is een goed bewaard gebleven Nuraghe uit 2000 v.C. , en tevens cultureel erfgoed van de UNESCO. De dag eindigt tot slot in Villanovaforru, waar je een interessant archeologisch museum kunt bezoeken.

Overnachting in een B&B.

Villanovaforru - Buggeru, 71 km

Vandaag westwaarts terug richting de kust door onder andere de velden van Campidano. Voordat je de gouden kust van Portixeddu bereikt volgt er een prachtige afdaling van 7 km. Vervolgens langs de kust, richting Buggeru. Dit was ooit een belangrijk mijnstadje. Het oude mijnverleden van Sardinië wordt tevens tentoongesteld in het Museo del Minatore. Buggeru beschikt bovendien over een strand en heerlijke visrestaurantjes.

Buggeru - Sant'Antioco, 67 / 84 km

‘s Morgens fiets je eerst langs de bijzondere Pan di Zucchero klif. Daarnaast bewonder je de oude erts wasserij van Nebida, genesteld in de verschillende kleuren van de Middellandse Zee. Na een mooie afdaling fiets je vervolgens richting Fontanamare en bereik je Portoscuso. Hier neem je de veerboot naar Carloforte, waar de lokale bevolking nog steeds vist op de rode tonijn. Op dit eiland fiets je een rondrit, waarbij je onder andere het natuurlijke monument Le Colonne bezoekt en het ernaast gelegen La Bobba strand. Daarna ga je per boot verder naar het eiland Sant’Antioco. Hier kom je aan in het mooie havenstadje Calasetta. De fietstocht leid je ten slotte verder langs de kust naar het overnachtingsadres in het levendige stadje Sant’Antioco.

Sant'Antioco - Pula, 85 km

Vanaf Sant’Antioco fiets je eerst de brug over richting het ‘vaste land’. In het oude Tratalias Vecchia breng je vervolgens een bezoek aan het heiligdom van Pisa, één van de belangrijkste monumenten uit de Sardijnse Romaanse periode. Verder langs de prachtige Costa del Sud met zijn glanzende witte stranden, ongerepte natuur en indrukwekkende kliffen zoals Cape Malfatano met zijn 16e eeuwse toren en Cape Spartivento. Daarna fiets je richting Nora waar je onder andere de oude Fenicische nederzetting bezoekt.

Het laatste overnachtingsadres bevindt zich in het gezellige centrum van Pula.

Einde van de fietsvakantie Zuid Sardinië

Vandaag is de laatste dag van de fietsvakantie Zuid Sardinië. Na het ontbijt eindigt het arrangement. Wanneer je nog vragen hebt over deze fietsreis neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn aangesloten bij de ANVRSGR en het Calamiteitenfonds.

Deze fietsvakantie Zuid Sardinië kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaal je een toeslag van € 80,- per persoon. Gedurende het hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 6 juli t/m 6 september 2024) geldt er een toeslag van € 160,- per persoon.

 • 7 x overnachting o.b.v. een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • Welkomstbriefing
 • Bagagevervoer: Maximaal 1 koffer of reistas (20 kg) per persoon.
 • Routebeschrijving op GPX
 • Technische ondersteuning en telefonische hulp
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en dranken
 • Fietshuur: wielrenfiets/koersfiets € 220,- of elektrische wielrenfiets/koersfiets € 370,- (exclusief fietsverzekering)
 • Huur fietshelm: € 15,-
 • Indien je eigen fietsen meebrengt wordt er een toeslag berekend voor de transfers van € 10,- per fiets
 • Eventuele transfers en/of entreegelden
 • Eventuele toeristenbelasting (van € 0,50 tot € 2,50,- p.p.p.n. ter plekke te betalen)
 • Reserveringskosten € 25,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR € 5,- p.p. per boeking
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Luchthaven Cagliari – overnachtingsadres in Cagliari: € 30,- per persoon. Ook mogelijk per openbaar vervoer
 • Pula – luchthaven Cagliari: € 50,- per persoon

De prijzen zijn o.b.v. een minimum deelname van 2 personen. Wanneer je een transfer boekt ontvang je vanaf de 3e persoon 50% korting op de kosten voor deze transfer. 

 • De prijs voor deze fietsvakantie is berekend o.b.v. 2 personen en verblijf op een tweepersoonskamer
 • Comfort: overnachting in 3-sterren accommodaties op basis van logies ontbijt. De locaties waar je overnacht worden uitgezocht en vastgelegd door onze Italiaanse reispartner
 • De routes die je fietst zijn uitgezet door onze Italiaanse partner
 • Vooraf ontvang je van ons de reisbescheiden. Tijdens de welkomstbriefing ontvang je de aanvullende reisinformatie van onze lokale partner
 • Deze fietsvakantie in Zuid Sardinië kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaal je een toeslag voor het bagagevervoer van € 80,- per persoon. Een toeslag voor het bagagevervoer betaal je ook indien je één of meerdere dagen verlengt of inkort tijdens de fietsvakantie
 • Beste periode: voor- en najaar. Met name in augustus kan het drukker zijn op de wegen
 • Reis je alleen? Houd er dan rekening mee dat er een toeslag geldt voor zowel de 1-persoonskamer (à € 225,-) als voor het bagagevervoer (prijs op aanvraag)
 • Toeslag hoogseizoen: € 160,- per persoon (bij aankomst in de periode van 6 juli t/m 6 september 2024)
 • Verlenging is iedere dag mogelijk
 • Wij adviseren om een fietshelm te dragen. Bij enkele reizen is een fietshelm inbegrepen. Dit staat dan vermeld onder het tabblad huurfietsen van de desbetreffende reis. Een eigen fietshelm meebrengen heeft de voorkeur.
 • Ook bij deze fietsvakantie in Zuid Sardinië zijn de routes beschikbaar voor de fietsnavigatie. De fietsroutes worden als GPX-tracks naar je verzonden per e-mail. Tip: gebruik je de GPX tracks op je mobiele telefoon? Neem dan een powerbank mee!
 • Het is mogelijk een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië. Wij werken samen met a.s.r.
Wielrenfiets / koersfiets

Tijdens de fietsvakantie Zuid Sardinië huur je een wielrenfiets (racefiets / koersfiets) van onze lokale fietsverhuurder. Deze wielrenfiets is van goede kwaliteit en heeft 27 versnellingen. Het type wielrenfiets is Cube Attain GTC Pro 2019. Wanneer deze type fietsen niet meer beschikbaar zijn wordt er een ander type aangeboden met een gelijkwaardig niveau (Shimano 105 / Ultegra).

Elke huurfiets is voorzien van een kilometerteller en een telefoonhouder. Per twee fietsen ontvang je ook een reparatiesetje en een combinatieslot. Zoals voor alle tochten geld ook hier dat je simpele reparaties zoals het plakken of het verwisselen van een band zelf kunt oplossen. Voor hulp onderweg kun je ook bellen met de fietsverhuurder in Sardinië, waarvan je het telefoonnummer meekrijgt. Aan deze hulp zijn kosten verbonden die voor je eigen rekening zijn, indien het je eigen fiets betreft. In het geval dat je een fiets huurt, biedt de fietsverhuurder je in uiterste noodzaak deskundige hulp.

Basisprijs wielrenfiets: € 220,- per fiets/per 6 dagen. Verlenging: € 40,- per fiets/per dag.

Basisprijs elektrische wielrenfiets: € 370,- per fiets/per 6 dagen. Verlenging: € 50,- per fiets/per dag.

Een helm kan op aanvraag worden gehuurd à € 15,- per stuk. Graag aangeven bij het invullen van het boekingsformulier.


De huurfietsen die je via Onderweegs in Italië huurt zijn niet verzekerd tegen schade en/of diefstal. Ook een eigen reisverzekering voorziet vaak niet in de dekking van de huurfietsen. Je bent persoonlijk aansprakelijk voor diefstal en/of beschadigd gehuurd materiaal. 

Wij adviseren om de huurfietsen via Onderweegs in Italië te verzekeren à € 1,77 per fiets, per dag. Daarnaast gelden eenmalige poliskosten à € 3,50. Er wordt dan een reisverzekering afgesloten inclusief basisdekking + extra dekkingen voor bagage en extra sportuitrusting. De fiets is dan tot € 2.500,- gedekt. Er geldt een eigen risico van € 100,-. Wij werken samen met a.s.r. verzekeringen.

Deze reisverzekering t.b.v. de huurfietsen is eenvoudig toe te voegen in het boekingsformulier.

Niveau fietsvakantie Zuid Sardinië 

Een redelijk makkelijke tocht voor wielrenners in het zuiden van Sardinië. Voor deze tocht dien je te beschikken over klimervaring maar ook een goede fietsconditie.

 

route
afstand hoogtemeters niveau
Dag 2 90 km 850 fietsvakantie niveau
Dag 3 78 km 1600 fietsvakantie niveau
Dag 4 87 km 1200 fietsvakantie niveau
Dag 5 86 km 1050 fietsvakantie niveau
Dag 6 85 km 800 fietsvakantie niveau
Dag 7 85 km 700 fietsvakantie niveau

Lees meer over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

Vliegtuig

www.google.com/flights


Rechtstreekse vluchten naar Cagliari (CAG), vanaf o.a.:

 


Van luchthaven Cagliari naar het beginadres in Cagliari

Vanaf luchthaven Cagliari kun je een transfer nemen naar het beginadres in Cagliari. € 30,- per persoon, bij minimaal 2 personen.

 

Openbaar vervoer

Vanaf luchthaven Cagliari kun je ook per trein afreizen naar het centrum van Cagliari. Het treinstation ‘Elmas Aeroporto’ verbindt de luchthaven met het centraal station van Cagliari. Het is circa 5 minuten lopen van de terminal naar het station ‘Elmas Aeroporto’. De treinrit naar Cagliari duurt circa 6 à 8 minuten. Tussen 05.00 uur en 23.00 uur rijdt er iedere 20 minuten een trein van en naar het treinstation van Cagliari. Het centraal station bevindt zich nabij het centrum en kun je ook lopend bereiken. Een treinticket kost € 1,30 per persoon en is verkrijgbaar bij de ticketautomaten in de aankomsthal en ook op de stations.

Actuele treininformatie: dienstregeling trein Cagliari Airport en www.trenitalia.com.


Van Pula naar Cagliari Airport

Vanaf Pula kun je een transfer nemen naar luchthaven Cagliari. € 50,- per persoon, bij minimaal 2 personen.

 

Openbaar vervoer

Van Pula neem je eerst de ARST bus naar het centrum van Cagliari. Deze rijdt meerdere malen per dag, duur circa 50 minuten. Actuele businformatie: www.arstspa.info/129.pdf

Vervolgens neem je vanaf Cagliari de trein naar luchthaven Cagliari. Er rijdt elk uur een trein, duur circa 8-10 minuten. Actuele treininformatie: www.trenitalia.com

 

Fietsvakantie Zuid Sardinië – nieuwe fietsreis – reiservaringen volgen 

  Een vraag over deze vakantie?