Fietsvakantie standplaats Umbrië, 8 dagen – Midden Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: € 1.075

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie tot niveau fietsvakantie

Perugia en de Valle Umbra – DeLuxe

Umbrië wordt ook wel het Groene Hart van Italië genoemd. Tijdens deze standplaats fietsvakantie brengt u een bezoek aan de cultuurstad Perugia en maakt u prachtige fietstochten langs authentieke middeleeuwse heuvelplaatsjes. U overnacht in een 13e eeuws kasteel en een riante villa.

Ook bij deze fietsvakantie standplaats Umbrië zijn GPS bestanden beschikbaar.

Prijzen 2023  Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. 3 x Logies Ontbijt, 4 x Half Pension  € 1.075,-
Toeslag eenpersoonskamer  Prijs op aanvraag
Huurfiets € 120,-
Elektrische fiets € 200,-


Bovenstaande prijzen gelden voor alle ontvangen boekingen t/m 30 november 2022.

programma


Dag 1

Begin van uw fietsvakantie standplaats Umbrië

Aankomst in Perugia waar u overnacht in een kasteel. Deze is gelegen aan de rand van Perugia. Daarnaast beschikt het over onder andere een restaurant, zwembad en een sauna. Kortom een heerlijk begin van uw fietsvakantie!


Dag 2

Rondrit Perugia, 25, 35 of 61 km

Uw ochtend begint eerst met een tocht door de heuvelachtige omgeving van Perugia. Vanaf Ponte Pattoli kunt u kiezen voor een extra rondrit. Vervolgens krijgt u te maken met zo nu en dan pittige stukken. Deze rit leidt u eerst door het Parco Naturale di Monte Tezio. Vervolgens fietst u via de Porta Sant’Angelo de oude stad binnen. Perugia beschikt over een rijke cultuurhistorische erfenis. Daardoor behoort het tot de belangrijkste kunststeden van Umbrië. Het middeleeuwse aanzien is er namelijk prima bewaard gebleven. De gezellige binnenstad heeft bovendien een relaxte sfeer. Vanaf de Giardini Carducci heeft u daarnaast een mooi uitzicht over de Valle Umbra. Tenslotte fietst weer terug naar uw kasteel.

Dag 3

Perugia – San Luca, 59 km

Vandaag begint de dag met een rit langs de sculpturen van Brufa. Vervolgens krijgt u van verre Assisi al in het vizier. Een pittig klimmetje brengt u naar deze belangrijke religieuze plaats.  De nagedachtenis aan de heilige Franciscus wordt er namelijk zorgvuldig in ere gehouden. In het bijzonder trekt de Basilica di S.Francesco jaarlijks duizenden pelgrims. De middeleeuwse sfeer in Assisi is bovendien erg goed bewaard gebleven. Daarna fietst u over het beroemde Olijfpad. Langs vele olijfbomen en met een mooi uitzicht op het dal. Vervolgens bezoekt u het pittoreske Spello met haar bloemrijke straatjes. Ook komt u door het geheel ommuurde Bevagna. Tot slot fietst u verder richting het gehucht San Luca. Hier overnacht u in een villa. Deze heeft niet alleen  een eigen restaurant, maar ook een heerlijk zwembad.

Dag 4

Rondrit Trevi, 43 km

Deze fietsdag begint met een bezoek aan Foligno. Als één van de weinige steden in Umbrië ligt deze plaats in een vlakte. Brede winkelstraten leiden u naar het sfeervolle middelpunt van de stad, de Piazza della Repubblica en de Piazza del Duomo. Vervolgens over een heuvelrand, langs vele olijfbomen en wijngaarden. Uiteindelijk komt u aan in het charmante stadje Trevi. Ook vanuit deze plaats heeft u een prachtig uitzicht op de Valle Umbra. Trevi staat bovendien in heel Italië bekend om de hoge kwaliteit van zijn olijfolie, en daarnaast ook om zijn heerlijke Trebbiano wijn. Bij het verlaten van dit middeleeuwse plaatsje ziet u dat het als een slakkenhuis tegen de heuvel is aangebouwd. Tevens is Trevi met twee dikke muren omsloten.

Dag 5

Rondrit Spoleto, 48 km

U fietst aanvankelijk door een vlak gebied, over rustige wegen en fietspaden. U bezoekt eerst deels ommuurde borghi, zoals het 14e-eeuwse Castello San Giovanni en San Giacomo. Vervolgens richting de gezellige stad Spoleto met haar schilderachtige straten en pleinen. Het is één van de oudste nederzettingen van Umbrië. Bovendien heeft Spoleto een rijke historie. Het stadsbeeld wordt onder andere bepaald door 12e-eeuwse Duomo, maar ook zijn er een aantal interessante Romaanse kerken te bewonderen. Indrukwekkend is tevens de Ponte dei Torri. Dit is een reusachtige brug/aquaduct van 80 meter hoog en 230 meter breed. Na Spoleto fietst u verder door een heuvelachtig gebied. U brengt onder meer een bezoek aan het pittoreske Castel Ritardi.

Dag 6

Rondrit Montefalco, 26, 52 of 61 km

Eerst brengt u een bezoek de Madonna della Stella. Vervolgens fietst u door mooi en rustig heuvellandschap. U bezoekt charmante boeren gehuchtjes waar het leven lijkt stil te staan. Daarna fietst u via een mooie klim richting Gualdo Cattaneo. Dit authentieke plaatsje beschikt bovendien over een driehoekig fort met een centrale toren, La Rocca. Later richting Montefalco, hoog gelegen boven de wijngaarden. Deze plaats wordt ook wel het Balkon van Umbrië genoemd vanwege zijn fantastische ligging. Aan de Piazza del Comune staan een aantal middeleeuwse gebouwen. Bijvoorbeeld het Palazzo Comunale uit de 13e eeuw. Bovendien kunt u er het interessante Museo Civico di San Francesco bezoeken. Dit museum bevindt zich in een voormalige kerk, en bevat een schat aan schilderijen en fresco’s.

Dag 7

 San Luca – Perugia, 59 of 66 km

Een licht heuvelachtige weg leidt u op deze laatste fietsdag ten eerste naar Bevagna. Dit kleine stadje ademt ook nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen. Dit is onder andere te zien aan de ommuring uit die periode. Maar ook de Piazza Silvestri, het middelpunt van deze plaats, wordt omgeven door middeleeuwse gebouwen. Bevagna heeft zes stadspoorten en er zijn ook nog restanten te zien van een Romeinse tempel. De lange route leidt u daarna, middels een klim, naar het fraai gelegen Bettona. Deze kleine gemeenschap was ooit de enige Etruskische vestiging ten oosten van de Tiber. De originele stadswallen maar ook de Etruskische tombe getuigen hier ook nog van.

Dag 8

Einde van uw fietsvakantie in Umbrië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Wanneer u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze fietsvakantie standplaats Umbrië kan iedere dag worden gestart in de periode van 1 maart t/m 31 oktober.

Inbegrepen
 • 7 x overnachting o.b.v. een standaard tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • 4 x diner in San Luca: primo, secondo, contorno, dessert, acqua
 • Bagagevervoer: 1 grote reistas of koffer per persoon
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie

 

Niet inbegrepen

 

Bijzonderheden
 • De prijs voor deze fietsvakantie is berekend o.b.v. 2 personen en verblijf op een tweepersoonskamer
 • Gratis parkeren bij het eerste overnachtingsadres
 • Verlenging iedere dag mogelijk
 • Comfort: overnachting op een standaard tweepersoonskamer. 7 nachten in 4-sterren locaties inclusief zwembad en restaurant. De adressen beschikken over draadloos internet
 • Meestal zijn de wegen en fietspaden geasfalteerd. Af en toe over een verharde grind- of landweg (Strade Bianche)
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in Perugia is geopend vanaf 1 – 15 mei afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in San Luca is geopend vanaf 15 – 31 mei afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Toeslag eenpersoonskamer; prijs is op aanvraag. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Ook bij deze fietsvakantie in Umbrië zijn de routes beschikbaar voor uw fietsnavigatie. De fietsroutes worden, op aanvraag, als GPX-track naar u verzonden per e-mail
 • Tevens de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië. Dit in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

 

kaart


Fietsvakantie Umbrië - kaart
Standplaats vakantie umbrie fietsvakantie

 

 

niveau

Tijdens deze fietsvakantie standplaats Umbrië is een goede fietsconditie en ervaring met klimmen gewenst. Met name de lange rondrit vanuit Perugia op dag 2 bevat pittige stukken.

De meeste plaatsjes liggen op een heuvel, waarbij er geklommen moet worden om ze te bereiken. Bijna dagelijks krijgt u te maken met een doorgaans korte, maar ook steile klim.

korte route lange route
afstand niveau afstand niveau
Dag 2 25 km 2,5 35 / 61 km 3
Dag 3 63 km 2
Dag 4 43 km 2
Dag 5 48 km 2
Dag 6 27 km 2 52 / 61 km 2,5 / 3
Dag 7 58 km 2 65 km 2,5

 

Lees meer over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Auto

Afstand Utrecht – Perugia: 1487 km
Afstand Brussel – Perugia: 1336 km
Meer informatie op: www.google.nl/maps


Trein

www.nsinternational.nl
www.bahn.de
www.trenitalia.it


Vliegtuig

www.google.com/flights


Rechtstreekse vluchten naar Perugia (PEG) (= dichtstbijzijnde luchthaven), vanaf:

Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens per taxi naar het beginadres afreizen. De afstand is circa 9 km.

huurfietsen


Lichtgewicht trekking huurfiets heren

Heren huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Camaleonte (zie foto). Deze unisex fiets is geschikt voor heren met een lichaamslengte tussen de 160 cm en 195 cm.

Basisprijs: € 120,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Achtertas (Ortlieb)
 • Stuurtas met kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Plaksetje

Een helm kan gehuurd worden à € 5,00 per stuk. Graag aangeven bij het invullen van het boekingsformulier. De fietsen worden niet voorzien van een bidonhouder/bidon.

 


 

Lichtgewicht trekking huurfiets dames

Dames huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Spillo. Deze is geschikt voor dames met een lichaamslengte tussen de 155 cm en 175 cm. Dames met een lengte van boven de 175 cm huren een herenfiets.

Basisprijs: € 120,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Achtertas (Ortlieb)
 • Stuurtas met kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Plaksetje

Een helm kan gehuurd worden à € 5,00 per stuk. Graag aangeven bij het invullen van het boekingsformulier. De fietsen worden niet voorzien van een bidonhouder/bidon.

 


 

Elektrische huurfiets

Basisprijs: € 200,- per fiets/per 6 fietsdagen. Verlenging: € 30,- per fiets/per dag.

De elektrische fiets is van het merk Cannondale type Mavaro Headshok. Maat: 50 cm (Lengte circa 160 cm t/m 185 cm). De elektrische fiets wordt gebracht en opgehaald door de verhuurder. De geleverde elektrische fiets kan afwijken van de foto qua merk / type.

Inclusief:

 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Achtertas (Ortlieb
 • Stuurtas met kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Plaksetje
 • Bosch motor +36V/400wh

Een helm kan gehuurd worden à € 5,00 per stuk. Graag aangeven bij het invullen van het boekingsformulier. De fietsen worden niet voorzien van een bidonhouder/bidon.

 

reiservaringen

Fietsvakantie standplaats Umbrië – juli 2022

Wat hebben we genoten van de fietsvakantie. Echt top. Suuuuper mooie locaties om te overnachten. Heel leuke fietstochten. Soms zeer pittig, zeker bij deze hete temperaturen.

Klein puntje van kritiek, de papieren wegbeschrijving was niet altijd even duidelijk, best wat fout gereden. Maar dat zijn we al wat vergeten.

We genieten na van een geweldige vakantie. Dank voor alles!

Met vriendelijke groeten,

Leen


Fietsvakantie standplaats Umbrië – juli/augustus 2021

Beste Dennis, Laurens en Lara,

Wij hebben erg genoten van de reis en alles was prima geregeld.

Ook de locaties waren top.


Fietsvakantie standplaats Umbrië – juli 2020

Beste team van Onderweegs,

De reis was geweldig. Fietsen waren top. Prachtige locaties, (sprookjesachtig).

Af en toe was het wel pittig klimmen en een beetje spannend met de afdalingen met een temperatuur van 35 graden.

Kortom we hebben genoten van deze vakantie.

Bedankt voor het aanbieden van deze reis!

Met vriendelijke groet

Mieke


Fietsvakantie standplaats Umbrië – september 2018

We hebben er ten volle van genoten. Een goede organisatie, proficiat aan jullie en bedankt. Hopelijk tot volgend jaar 👍👍

Jacques, Elaine, Marnix en Marleen


Fietsvakantie standplaats Umbrië – augustus 2018

Beste mensen van Onderweegs in Italië,

We wilden jullie laten weten dat de eerste week fietsvakantie achter de rug is. We hebben een week gefietst in Umbrië. Wat een prachtige week! De eerste dag hebben we alleen maar regen en onweer gehad tijdens het fietsen. Ook dan is Umbrië erg mooi. En op een gegeven moment bij vriendelijke, gastvrije mensen geschuild toen de bliksem wel erg dichtbij kwam.
Daarna mooi, zonnig weer gehad en einde van de dag steeds onweer en regen. Maar steeds op tijd binnen!

We hebben genoten van de mooie omgeving met alle bezienswaardigheden, maar vooral op de fiets zitten in de mooie stilte van de natuur. De fietstochten waren ook goed uitgezet. Het gebruiken van de combinatie van de beschreven kaarten en de gps kaarten werkten voor ons het beste! De fietstochten zijn mooi en over het algemeen in rustige gebieden, wat voor ons ook heel fijn is.
Sommige stukken waren erg pittig om te klimmen. Om een idee te geven voor ons was het vergelijkbaar met de Cauberg in Valkenburg, maar dan langer;). Maar steeds heel erg de moeite waard om naar boven te gaan! De overnachtingen waren in mooie en bijzondere verblijven!

Dank je wel Onderweegs in Italië voor het organiseren van deze week. Alles was gewoon goed en netjes geregeld waardoor we zorgeloos op vakantie konden.
Op naar week twee van jullie in Lombardije!

Marjolijn en Henri


Fietsvakantie standplaats Umbrië – augustus 2017

In een vorig verslag prees ik al eens het vernuft waarmee Onderweegs zijn logies uitzoekt, maar dit sloeg werkelijk alles! Een middeleeuws kasteel én een historische villa!
Het verblijf in Perugia is overweldigend. Het prachtig gerestaureerde kasteel brengt je meteen in een sfeer die amper te beschrijven valt. Van de ene verbazing val je in de andere. Toen ik onze kleinzoontjes vertelde dat een echt harnas onze kamerdeur bewaakte, gingen die meteen door hun dak. Dat kan niet! Jawel! Onderweegs heeft dat gefikst. En als je wat bekomen bent dan krijg je in het restaurant naast heel lekker eten nog een uitzicht op Perugia, dat voor altijd op je netvlies gebrand blijft. We konden bovendien buiten op het terras eten bij valavond. Onvergetelijk!

En als je dan denkt: straffer kan niet meer, dan is er nog San Luca. Een prachtige villa, gebouwd in de 18de eeuw met immense tuin. Op alle verdiepingen geboende plavuizen. Met enige schroom stapten we met onze fietsen naar binnen. Hier hebben velen zich kreupel geboend op hun knieën. Nu is er overal modern comfort maar met behoud van alle kunst-vakwerk van weleer. Ik stond vol bewondering voor de led verlichting die perfect is ingepast in de oude met de hand gemaakte lampenkapjes waar het blazoen van de familie Zuccari is ingelegd. Wauw!

Fotoalbum

Fietsen zeg je? Ah ja! Juist! We hebben ook gefietst! Wij houden van een vakantie met een mix van cultuur, natuur en sport en zo komt deze tocht meteen in onze top 3. Vooral Spoleto heeft indruk gemaakt. We zijn er bijna zeker van dat heel wat Umbrië fietsers deze mooie stad laten voor wat het is. Je komt immers aan op de chaotische Piazza Garibaldi waar nog een agent met fluitje het verkeer vakkundig de soep in draait. En boven je hoofd troont de Duomo en de Rocca.

Dat betekent een forse klim met de fiets of een paar honderd trappen te voet. Nee! Met de ParaVia, een prachtig netwerk van roltrappen, liften en transportbanden kom je in een minimum van tijd aan bij elk monument. Zo achterlijk je als toerist wordt ontvangen en behandeld in Assisi, zo fris en modern is dat in Spoleto. Snel openbaar Wifi netwerk. Gratis apps geven uitleg over wat er te zien is. Een echte verrassing voor ons.

Nog nooit zijn we zo fel toegejuicht als op deze toer. Soms aangrijpend eigenlijk. Bij ons waren dat nu wel allemaal honden, netjes achter hun eigen nadar, maar toch. Het geeft je wel een idee wat het met een Dumoulin of Mollema moet doen op weg naar een etappezege in een grote ronde.

Fotoalbum

Soms vragen vrienden ons: waarom fietsen jullie toch maar weer in Italië ? Tja…
Op zaterdag komen we rond de middag, na een lange klim en prachtig zicht, aan in het onooglijk klein maar pittoresk dorpje Gualdo Cattaneo. De kleine Piazza, in halve maan vorm, telt een piepklein cafeetje waar zo’n 25 dorpelingen voor de deur de voetbal- en andere wereldproblemen bespreken. We veroveren een plaatsje en net dan komt de vrouw van de bakker met een mand vol vers brood en broodjes aandraven. Ook wij doen mee met de vakkundige plundering van al dat lekkers. In een tijdspanne van 5’ komen 2 families thuis van vakantie.

De ene familie was een week in Sardinië, de andere ergens in Duitsland (de Italiaanse vertaling hebben we niet juist verstaan). Die gaan niet naar huis, laten de koffers staan waar de chauffeur ze neer zetten en vallen elkaar in de armen op dat terras alsof ze thuiskomen van een zuidpool expeditie. Kijk, zegt mijn vrouw, hoe blij ze zijn dat ze ook dit jaar de vakantie weer hebben overleefd. Midden in al die opwelling van vreugde komt de waardin een bordje ophangen met: “deze avond: antipasti, spaghetti van het huis, kip, mix van salade voor 6 €. Voor bestelling verplicht” Meteen wordt er geroepen: 8, 3, 2, 5 plaatsen! Om die reden, en nog vele andere, zijn we zo graag Onderweegs in Italië!

Linda en Jef uit Hooglede


Fietsvakantie standplaats Umbrië – juni

Beste Laurens,

Wij zijn gisteren thuis gekomen na een heerlijke fietsweek. Alle zes routes weer prima door jullie uitgestippeld, klopte perfect!

Dat we dan ook op de GPS routes mee hadden was super makkelijk. We waren ook heel blij met 2 oerdegelijke nieuwe huurfietsen.

Minpuntje waren de klassieke fietstassen die niet goed bleven zitten rond het sportieve kader van de fiets.

Groetjes en hopelijk tot een volgende Onderweegs!

Marleen en Eddy

 


Fietsvakantie standplaats Umbrië 

8 t/m 15 juli

Zondag 5 juli zijn we vertrokken voor onze 2e Onderweegs in Italië fietstocht. De reis naar Umbrië hebben we afgelegd met 2 tussenstops. Onze eerste tussenstop was in Zuid Duitsland in de Allgau en de tweede tussenstop was bij Sariano. Deze locatie kenden we van de fietstocht Emilia-Romagna. Evenals twee jaar geleden waren de gastvrouw en gastheer ontzettend vriendelijk. De gastheer is de volgende morgen met ons meegereden naar La cantina Pusterla (bij Castell’Arquato) waar we weer heerlijke wijn gekocht hebben. Vandaar uit zijn we verder gereden naar Perugia. Onze overnachtingen in dit verbouwde kasteel was heerlijk. Zowel het ontbijt als het diner waren voortreffelijk. Vanaf het terras hadden we een heel mooi uitzicht op Perugia.

De volgende dag hebben we een mooie fietstocht gedaan rondom Perugia. Tegen het eind van de trip kwamen we langs een deel van de stadswal. Via een oude stadspoort, fietsend door hele mooie straatjes, uiteindelijk aan in het oude centrum van Perugia. Een erg mooie stad en er heerste een gezellige sfeer. Op een terras hebben we daar iets gedronken en gegeten en daarna de stad verder bekeken.

De volgende morgen, na het afleveren van onze koffers bij de receptie, zijn we op weg gegaan richting Assisi. In het begin een fijne afdaling en aangezien Assisi op een heuvel ligt, hadden we toen een klim. Maar voordat we er aankwamen, zijn we eerst in een dorpje met de fiets bij een fietsenmaker langs gegaan. Gelukkig was het probleem snel verholpen. We hebben een pauze gehouden in Assisi en vele mooie en interessante oudheden bekeken. Het is zeker de moeite waard! Prachtige oude straten die trapsgewijs omhoog gaan.

Spello, San Luca, Trevi, Foligno, Trevi en Spoleto

Spello is ook een prachtig stadje. We zijn er deels door heen gefietst, maar vooral ook veel gelopen. Met een drankje en een hapje op een terras hebben we genoten van de Italiaanse sfeer en gemoedelijkheid. Daarna de laatste kilometers fietsen naar San Luca, waar we 4 dagen verblijven. Al met al was het een fantastische dag, we hadden stralend weer en volop de tijd genomen om Assisi en Spello te bekijken.

San Luca is een klein dorpje, maar ons overnachtingsadres was “heel groots”. Een heel goed onderhouden villa dat tot een hotel is omgebouwd met een prachtige tuin en een zwembad en op het terras was het ’s avonds heerlijk genieten van het diner. De volgende morgen zijn we op weg gegaan naar Trevi. Via Foligno, waar we in het centrum een cappuccino hebben gedronken en inkopen hebben gedaan voor onze picknick, zijn we via mooie landwegen verder gefietst naar Trevi. In Foligno zagen we een bord met de afstand naar Rome en een aardige agent heeft toen een foto van ons gemaakt.

Vanaf Trevi was het nog een korte terugreis naar San Luca die bergafwaarts ging. Tijdens de afdaling hebben we ook nog weer even genoten van Trevi, één van de vele mooi plaatsjes liggend op een heuvel. Prachtig!

Zwembad

Elke dag na een fietstocht namen we een verfrissende duik in het mooie zwembad bij ons overnachtingsadres in San Luca. Een fijnere afkoeling kun je je ook bijna niet wensen na elke dag fietsen bij temperaturen van ongeveer 38 graden. Echter die temperatuur merk je niet zo als je fietst. Het is vooral genieten van de natuur en al het moois dat je elke dag onderweg weer tegenkomt.

In Spoleto aangekomen, merkten we meteen dat het zondag was. Veel winkels waren gesloten en er waren weinig mensen in de stad. We hebben even rondgekeken en ergens koffie gedronken en vrij snel onze fietstocht vervolgd. Het was bovendien een prachtig vervolg door glooiend landschap en prachtige natuur. Wat hebben we genoten! Wat is Italië mooi! Onze laatste stop deze zondag was in Castel Ritaldi. Wederom een oude Borgo.

In één van de oude huizen was nog een fresco van Maria met kind zichtbaar. Het laatste stuk van de route naar San Luca ging door mooie natuur afwisselend met zonnebloemen, olijfbomen en andere mooie natuur.

Montefalco, Bevagna, Bettona en terug naar Perugia

Maandag de trip naar Montefalco. We hebben gekozen voor de korte route, want we wilden wijn proeven onderweg en eventueel iets meenemen. Montefalco ligt op een heuvel in een bekend wijngebied en is ook zeker de moeite waard om uitgebreid te bekijken. Een leuk pleintje en we hebben heerlijk gegeten. De tocht ging wederom langs veel olijfboomgaarden en zonnebloemvelden en natuurlijk langs wijngaarden. Af en toe moesten we behoorlijk klimmen, maar we zijn telkens weer al fietsend boven gekomen.

Plein in Montefalco en in één van de vele wijnhandelaren hebben we wijn geproefd en iets meegenomen. Niet veel, want in onze fietstas was weinig ruimte!

Dinsdag alweer de laatste dag. Op weg naar Perugia. Na eerst een heerlijk ontbijt zijn we op weg gegaan naar Bevagna. We hadden van tevoren afgesproken om hier een koffiestop te houden. Ook hebben we hier enkele heerlijke broodjes voor onderweg gekocht. De aankomst van Bevagna is mooi en reden voor ons om ook dit plaatsje nader te bekijken. We zijn er al lopend doorheen gegaan.

Na Bevagna verder gefietst langs en door mooie plaatsjes. Schitterende zonnebloemvelden en na verloop van tijd weer een prachtig uitzicht op Assisi.

Fietspech

Helaas hadden we ongeveer 10 kilometer voor aankomst in Perugia pech. De fietsband van Aukje werd steeds minder hard, even weer opgepompt en na een ijsje gegeten te hebben in Bettona werd de band toch weer leger. We hadden gelezen dat er een fietsenwinkel in Ferriera was en daar is toen de binnenband vervangen. De laatste kilometers naar Perugia waren zwaar en Aukje heeft toch nog zo’n 200 meter gelopen. Maar al met al weer een prachtige fietstocht, heel goed georganiseerd en de overnachtingsadressen waren geweldig.

Tijdens onze terugreis richting Nederland zijn we nog 3 nachten in San Pietro In Cerro geweest. Dit adres hebben we ook aangedaan tijdens de fietsvakantie door Emilia-Romagna. De reizen zijn goed georganiseerd en de overnachtingsadressen zijn ook goed!!

Groetjes,

Henk en Aukje

 

✓ Prijzen 2023 ✓ Elke dag starten ✓ GPX tracks

X