Fietsvakantie Umbrië, 9 dagen – Land van de Etrusken – Midden Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 9 dagen
 • Prijs: € 895

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie

Fietsen door het land van de Etrusken – DeLuxe

Umbrië wordt ook wel het Groene Hart van Italië genoemd. Tijdens deze fietsvakantie brengt u een bezoek aan de cultuurstad Perugia en maakt u prachtige fietstochten door authentieke middeleeuwse heuvelplaatsjes. U maakt uitgebreid kennis met het land van de Etrusken en haar prachtige natuurschoon.

Ook bij deze fietsvakantie in Umbrië zijn GPS bestanden beschikbaar.

Prijzen 2020  Prijzen zijn per persoon
8 nachten o.b.v. 7 x Logies Ontbijt, 1 x Half Pension  € 895,-
Toeslag eenpersoonskamer  zie Bijz.
Huurfiets € 125,-
Elektrische fiets € 200,-

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie in Umbrië

Aankomst in Perugia waar u overnacht in een kasteel. Het kasteel is gelegen aan de rand van Perugia. Daarnaast beschikt het over onder andere een restaurant, zwembad en een sauna. Kortom een heerlijk begin van uw fietsvakantie!

Dag 2

Perugia – San Luca, 59 of 65 km

Vandaag begint de dag met een tocht langs de sculpturen van Brufa. Vervolgens krijgt u van verre Assisi al in het vizier. Een pittig klimmetje brengt u naar dit belangrijke religieuze plaatsje, waar de nagedachtenis aan de heilige Franciscus dan ook zorgvuldig in ere wordt gehouden. In het bijzonder trekt de Basilica di S.Francesco jaarlijks duizenden pelgrims. De middeleeuwse sfeer in Assisi is bovendien erg goed bewaard gebleven. De smalle hoofdstraten worden met elkaar verbonden door de vele trapsteegjes. Daarna fietst u over een rustige weg, langs vele olijfbomen en een mooi uitzicht op het dal, richting het pittoreske Spello. De laatste 20 km fietst u door een relatief vlak gebied, deels over een fietspad, met daarnaast een mooi zicht op de omringende heuvels. Tot slot fiets u verder richting San Luca, waar u overnacht in een villa met onder andere een eigen restaurant en een zwembad.

Dag 3

San Luca – Todi, 52 km

Na eerst een bezoek te hebben gebracht aan de Madonna della Stella, fietst u richting Montefalco. Dit pittoreske plaatsje is hoog gelegen boven de wijngaarden en heeft een authentiek middeleeuws uiterlijk. Ook kunt u hier het Museo Civico di San Francesco bezoeken. Een museum in een voormalige kerk met een schat aan onder andere schilderijen en fresco’s. Vervolgens fietst u door oude gehuchten waar het leven lijkt stil te staan. Een pittige klim brengt u uiteindelijk naar de van oorsprong Etruskische stad Todi. Een prettig bergstadje. Hoog gelegen boven de rivier de Tevere, waar ook de middeleeuwse sfeer nog aanwezig is.

U overnacht in een sfeervol 17e eeuwse Residenza.

Dag 4

Todi – Orvieto, 59 km

Nadat u bent afgedaald uit de hooggelegen stad komt u vandaag al gauw in een rustig gebied. Door eenzame dorpjes en soms bosrijke gebieden met zo nu en dan een pittige klim. Vanaf Civitella heeft u vervolgens een prachtig uitzicht over het meer van Corbara. De laatste klim gaat daarna richting de levendige stad Orvieto, prachtig gelegen op een gigantische blok tufsteen. Beroemd om zijn witte Classico wijn maar ook om de gigantische Dom met zijn rijk bewerkte voorgevel.

Overnachting in een B&B in het oude centrum.

Dag 5

Rondrit Orvieto, 58 km

De rondrit begint allereerst met een bezoek aan Bagnoregio, gelegen in de regio Lazio. Van hieruit heeft u bovendien een prachtig zicht op Civita. Het is tevens gelegen op een plateau van tufsteen, waarvan de buitenste delen op de rand van de afgrond staan. Daarna verder naar het kratermeer van Bolsena. Een heerlijk stadje, met mooie terrassen in het centrum maar ook aan het water. Een mooie route brengt u tot slot terug naar Orvieto. Onderweg werpt u een onvergetelijke blik op deze bijzondere stad.

Dag 6

Orvieto – Faiolo, 60 km

Vandaag fietst u Orvieto uit en fietst u vervolgens over rustige wegen richting het noorden. Omhoog naar Allerona, een mooi eenzaam dorp waar slechts één maal per dag een bus komt. Een bijzondere plek voor een lunch in het lokale restaurantje. Daarnaast heeft u vanaf het terras een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Later fietst u verder door een bosrijk gebied met uitgestrekte picknickplekken. Daarna door een open landschap richting Fabro. Hier aangekomen kunt u er uiteindelijk voor kiezen om via een stijl weggetje een bezoek te brengen aan het kasteelplaatsje Canaiolo.

U overnacht in een heerlijk agriturismo met zwembad.

Dag 7

rondrit Faiolo, 45 of 66 km

Tijdens deze rondrit bezoekt u eerst enkele sfeervolle heuvelplaatsjes als Montegabbione en Piegaro. In Moiano kunt u vervolgens kiezen voor een extra rondrit. Deze leidt u langs twee van de mooiste Borghi van Italië, Paciano en Panicale. Onderweg kunt u bovendien genieten van een mooi zicht op het Lago Trasimeno. Een pittige klim brengt u later naar Città della Pieve. Een stadje van rode baksteen welke gelegen is op een heuvelrug met ook een prachtig weids uitzicht.

Dag 8

Faiolo – Perugia, 46 of 76 km

Tijdens de ochtend fietst u door een bosrijk gebied, soms pittig en dan weer heerlijk afdalend. Onderweg passeert u daarna enkele verstilde gehuchtjes. Een 8 km lange afdaling brengt u vervolgens naar Marsciano. Voor de korte tocht pakt u hier de boemeltrein naar Perugia. De lange route brengt u verder naar Deruta, hét keramiekstadje bij uitstek. Hier vindt u een heerlijk oud centrum waar u ook lekker even tot rust kunt komen. Ten slotte fiets u weer terug richting Perugia waar u weer zult verblijven in het prachtige kasteel.

Dag 9

Einde van uw fietsvakantie in Umbrië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Wanneer u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze fietsvakantie in Umbrië kan iedere dag worden gestart in de periode van maart t/m november.

Inbegrepen
 • 8 x overnachting o.b.v. een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 8 x ontbijt
 • 1 x diner in San Luca: primo, secondo, contorno, dessert, acqua
 • Bagagevervoer: 1 grote reistas of koffer per persoon
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, overige diners en dranken
 • Fietshuur: lichtgewicht trekking huurfiets € 125,- of elektrische huurfiets € 200,-. Zie tabblad ‘huurfietsen
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 15,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

 

Bijzonderheden
 • De prijs voor deze fietsvakantie is berekend o.b.v. 2 personen en verblijf op een tweepersoonskamer
 • Gratis parkeren bij het eerste overnachtingsadres
 • Verlenging iedere dag mogelijk
 • Comfort: Kasteelovernachting in Perugia, overnachting in een villa in San Luca, verblijf in B&B’s gelegen in de historische centra van Todi en Orvieto, en tot slot een agriturismo met zwembad.
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in Perugia is geopend vanaf 1 – 15 mei afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in San Luca is geopend vanaf 15 – 31 mei afhankelijk van de weersomstandigheden
 • U fietst voornamelijk over asfaltwegen, maar zo nu en dan ook over grindwegen. Wij raden u daarom aan om uw fiets te voorzien van anti-lek banden
 • Toeslag eenpersoonskamer: neemt u hiervoor contact met ons op
 • Ook bij deze fietsvakantie in Umbrië zijn de routes beschikbaar voor uw fietsnavigatie. De fietsroutes worden, op aanvraag, als GPX-track naar u verzonden per e-mail
 • Tevens de mogelijkheid om ook een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië, in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

 

kaart

Fietsvakantie Umbrië - kaart
Fietsvakantie Umbrië 9 dagen

 

 

niveau

Tijdens de fietsvakantie in Umbrië dient u over een goede fietsconditie te beschikken. Ervaring met klimmen is ook gewenst. U krijgt bovendien iedere dag te maken met pittige stukken. Vanaf dag 3 zult u tijdens de langste routes ook gemiddeld 1000 meter (in totaal) per dag moeten klimmen.

 

 

korte route lange route
afstand niveau afstand niveau
Dag 2 59 km 2 65 km 2
Dag 3 52 km 3
Dag 4 59 km 3
Dag 5 60 km 3
Dag 6 60 km 3
Dag 7 45 km 2,5 66 km 3
Dag 8 46 km 2,5 76 km 3

 

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Auto

Afstand Utrecht – Perugia: 1487 km
Afstand Brussel – Perugia: 1336 km
Meer informatie op: www.google.nl/maps


Trein

www.nsinternational.nl
www.bahn.de
www.trenitalia.it


Vliegtuig

www.google.com/flights


Rechtstreekse vluchten naar Perugia (PEG) (= dichtstbijzijnde luchthaven), vanaf:

In 2020 is er elke woensdag en zaterdag een retourvlucht vanaf Rotterdam.

Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens per taxi naar het beginadres afreizen. De afstand is circa 9 km.

 

huurfietsen

Lichtgewicht trekking huurfiets heren

Heren huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Camaleonte (zie foto). Deze unisex fiets is geschikt voor heren met een lichaamslengte tussen de 160 cm en 195 cm.

Basisprijs: € 125,- per fiets/per 7 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot

Lichtgewicht trekking huurfiets dames

Dames huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Spillo. Deze is geschikt voor dames met een lichaamslengte tussen de 155 cm en 175 cm. Dames met een lengte van boven de 175 cm huren dan ook een herenfiets.

Basisprijs: € 125,- per fiets/per 7 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot

 


Elektrische huurfiets

Basisprijs: € 200,- per fiets/per 7 fietsdagen. Verlenging: € 25,- per fiets/per dag.

De elektrische fiets is van het merk Cannondale type Mavaro Headshok. Maat: 50 cm (Lengte circa 160 cm t/m 185 cm).

Inclusief:

 • Fietscomputer
 • Achtertas
 • Stuurtas met kaarthouder
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Bosch motor +36V/400wh

 

reiservaringen

Fietsvakantie in Umbrië – juli

Beste Laurens,

We hebben gisteren onze Umbrië fietstocht afgesloten. Het was weer een geweldig mooie tocht met daarnaast superaccommodaties. Het was een meerwaarde dat alle accommodaties een zwembad hadden en het agriturismo in Orvieto kunnen wij jullie dan ook zeker aanbevelen om vast in de reis op te nemen. Ook de service n.a.v. de bandenwissel in Orvieto was weer super geregeld. Kortom, wederom heel erg geslaagd en op naar de volgende fietstocht via jullie organisatie!

Groeten van de familie Arnold / de Jong / vd Broek.


Hieronder staan reisverhalen van de 12-daagse fietsvakantie Grande Umbria. De 12-daagse fietsreis is een uitbreiding van de 9-daagse, waardoor deze reisverhalen ook een goed beeld geven van deze fietsreis.

Fietsvakantie in Umbrië – Daniëlle en Ron

Beste Laurens, Dennis en Lara,

Hierbij zenden wij jullie enkele foto’s welke we gemaakt hebben tijdens onze 12 daagse reis in Umbrië. Het was weer een goed uitgezette trip. Mooie authentieke middeleeuwse dorpjes en prachtige steden. De overnachtingslocaties waren perfect. Sommige heel bijzonder met name in Perugia. Wat ook fijn was waren de rustige wegen. We hebben ook dit jaar er weer van genoten.

Met vriendelijke groeten,

Daniëlle en Ron


Fietsvakantie in Umbrië – mei 2018

Hallo team Onderweegs,

Wij waren van 7 tot 18 mei in Umbrië. We fietsten de Grande Umbria.
We hebben genoten van de reis en de fietstochten, wat een prachtig land. Na een nat voorjaar was alles heel groen, het was vaak bewolkt (heel prettig als je fietst), en soms regen.
Wat een uitzichten en leuke stadjes. Zelf waren we dol op Trevi en Spello, al die cipressen, olijfbomen en wijngaarden. Het was heel mooi. De routes leken ons kort van te voren maar namen door de klimmetjes toch veel tijd in beslag. De routes waren heel duidelijk.

Zelf zijn we dol op het platteland, de steden waren natuurlijk mooi, maar landelijk Italië had onze voorkeur.
We hebben 1 dag overgeslagen, de rondrit Orvieto, het was echt heel slecht die dag.

De rondrit Faiolo hebben we ook korter gemaakt, i.v.m. voorspelde regen die middag.
En wat kun je heerlijk eten in Italië, verrassend vonden we het hotel in San Luca. Je waant je in een ander tijdperk, met alle gemakken van tegenwoordig.
Het agriturismo in Faiolo was ook geweldig, er was een kookgroep aanwezig waardoor we mee konden eten met deze groep.
De laatste rit naar Perugia terug was goed te doen, in het begin zwaar en daarna redelijk vlak, op de laatste km na.

Vriendelijke groeten

Johan en Paula


Fietsvakantie in Umbrië – ingezonden foto’s via Whatsapp van Vincent en Judith

Fietsvakantie Umbrië 12 dagen – ontvangen via Whatsapp

Prachtig weer, geweldige sfeervolle adressen, heerlijke maaltijden en ‘weg van de snelweg’. Kortom ‘Onderwe(e)gs’ in Italië. Hartelijke vakantie groet Pietsje en Martin


Fotoverslag Maartje en Björn – fietsvakantie in Umbrië – Grande Umbria – Augustus 

12-daagse fietsvakantie in Umbrië – Mei

Beste Laurens,

Hierbij een korte review van onze 12-daagse fietsvakantie in Umbrië.

Ondanks het wat mindere weer dat we hadden tijdens onze reis maakte de goedverzorgde vakantie door Onderweegs in Italië alles goed. De aangeleverde GPS bestanden maakten het voor ons ook heel makkelijk de routes te volgen. Als we er toch even niet uitkwamen hadden we bovendien nog altijd de ‘uitgeschreven’ versie van de tochten. De accommodaties waren top en wij werden overal dan ook heel hartelijk ontvangen. Alles was keurig verzorgd en wij hebben genoten van de gastvrijheid van de mensen in Umbrië. De wegen zijn niet altijd goed onderhouden en wij zouden de mensen daarom willen adviseren die deze tocht gaan doen dit niet met een racefiets te doen.

Het is comfortabeler als je wat bredere banden hebt op deze wegen. Houd daarmee wel rekening met de zwaarte van de tocht. Over de wegen gesproken. De tochten waren gevarieerd en ook zo uitgezet dat je langs mooie uitkijkplekken kwam. Steeds is er gekozen voor de meest veilige optie. Wat er toe leidde dat er dan ook zo min mogelijk over drukkere wegen werd gereden, alhoewel dit natuurlijk niet altijd te vermijden viel. Grote klasse Laurens, petje af voor de organisatie!

Hartelijke groet,

Johan en Sandra

 

Get 30% off your first purchase

X