Fietsvakantie Umbrië, 9 dagen – Land van de Etrusken – Midden Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 9 dagen
 • Prijs: € 875

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie

Fietsen door het land van de Etrusken – DeLuxe

Umbrië wordt ook wel het Groene Hart van Italië genoemd. Tijdens deze fietsvakantie brengt u een bezoek aan de cultuurstad Perugia en maakt u prachtige fietstochten door authentieke middeleeuwse heuvelplaatsjes. U maakt uitgebreid kennis met het land van de Etrusken en haar prachtige natuurschoon.

Voor deze fietsvakantie in Umbrië zijn ook GPS tracks beschikbaar.

Prijzen 2019  Prijzen zijn per persoon
8 nachten o.b.v. 7 x Logies Ontbijt, 1 x Half Pension  € 875,-
Toeslag eenpersoonskamer  zie Bijz.
Huurfiets € 120,-
Elektrische fiets € 195,-

programma

Dag 1

Begin van uw fietsvakantie in Umbrië

Aankomst bij uw overnachtingsadres, gelegen aan de rand van Perugia. Het kasteel beschikt onder meer over een privé-parkeerplaats, een restaurant, een zwembad en een sauna.

Dag 2

Perugia – San Luca, 59 of 65 km

De dag begint met een tocht langs de sculpturen van Brufa. Van verre krijgt u Assisi al in het vizier. Een pittig klimmetje brengt u naar dit belangrijke religieuze plaatsje, waar de nagedachtenis aan de heilige Franciscus zorgvuldig in ere wordt gehouden. De Basilica di S.Francesco trekt jaarlijks duizenden pelgrims. De middeleeuwse sfeer in Assisi is er goed bewaard gebleven. Met zijn smalle hoofdstraten die met elkaar worden verbonden door trapsteegjes. Over een rustige weg langs vele olijfbomen en een mooi uitzicht op het dal bereikt u het pittoreske Spello. De laatste 20 km fietst u vlak, deels over een fietspad, met een mooi zicht op de omringende heuvels. U overnacht in een villa met restaurant en een zwembad.

Dag 3

San Luca – Todi, 52 km

Na een bezoek te hebben gebracht aan de kerk Madonna della Stella fietst u naar Montefalco. Dit pittoreske plaatsje ligt hoog boven de wijngaarden en heeft een authentiek middeleeuws uiterlijk. U kunt er het Museo Civico di San Francesco bezoeken, een museum in een voormalige kerk met een schat aan schilderijen en fresco’s. U fietst verder door oude gehuchten waar het leven lijkt stil te staan. Een pittige klim brengt u uiteindelijk naar de van oorsprong Etruskische stad Todi. Een prettig bergstadje, hoog gelegen boven de rivier de Tevere, waar de middeleeuwse sfeer nog aanwezig is.

Dag 4

Todi – Orvieto, 59 km

Nadat u bent afgedaald uit de hooggelegen stad komt u al gauw in een rustig gebied. Door eenzame dorpjes, soms bosrijke gebieden en met zo nu en dan een pittige klim. Vanaf Civitella heeft u een prachtig uitzicht over het meer van Corbara. De laatste klim gaat naar de levendige stad Orvieto, prachtig gelegen op een gigantische blok tufsteen. Beroemd om zijn witte Classico wijn en om de gigantische Dom met zijn rijk bewerkte voorgevel. Overnachting in een sfeervol, 17e eeuwse Residenza.

Dag 5

Rondrit Orvieto, 58 km

De tocht begint met een bezoek aan Bagnoregio, gelegen in de regio Lazio. Van hieruit heeft u een prachtig zicht op Civita. Het is gelegen op een plateau van tufsteen, waarvan de buitenste delen op de rand van de afgrond staan. Verder naar het kratermeer van Bolsena. Een heerlijk stadje, met mooie terrassen in het centrum of aan het water. Een mooie route brengt u terug naar Orvieto, met onderweg een onvergetelijke blik op deze bijzondere stad. Overnachting in een B&B in het oude centrum.

Dag 6

Orvieto – Faiolo, 60 km

U laat Orvieto achter zich, fietst over rustige wegen richting het noorden. Omhoog naar Allerona, een mooi eenzaam dorp waar één maal per dag een bus komt. Neemt u daar een maaltijd in het lokale restaurantje, waar u vanaf het terras een prachtig uitzicht heeft op het omringende landschap. Verder door een bosrijk gebied met uitgestrekte picknickplekken. Door een open landschap, naar Fabro. U kunt er voor kiezen om via een stijl weggetje het kasteelplaatsje Canaiolo te bezoeken. U overnacht in een heerlijk agriturismo, met zwembad.

Dag 7

rondrit Faiolo, 45 of 66 km

U bezoekt enkele sfeervolle heuvelplaatsjes als Montegabbione en Piegaro. In Moiano kunt u kiezen voor een extra rondrit, langs twee van de mooiste Borghi van Italië, Paciano en Panicale. Onderweg kunt u genieten van een mooi zicht op het Lago Trasimeno. Een pittige klim brengt u naar Città della Pieve, een stadje van rode baksteen dat gelegen is op een heuvelrug met een weids uitzicht.

Dag 8

Faiolo – Perugia, 46 of 76 km

Tijdens de ochtend fietst u door een bosrijk gebied, soms pittig en dan weer heerlijk afdalend. Onderweg passeert u enkele verstilde gehuchtjes. Een 8 km lange afdaling brengt u naar Marsciano, waar vandaan u, voor de korte tocht, de boemeltrein neemt naar Perugia. De lange route brengt u naar Deruta, hét keramiekstadje bij uitstek. Het heeft een heerlijk oud centrum waar u prima tot rust kunt komen.

Dag 9

Einde van uw fietsvakantie in Umbrië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Indien u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze fietsvakantie in Umbrië kan iedere dag worden gestart in de periode van maart t/m november.

Inbegrepen
 • 8 x overnachting op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 8 x ontbijt
 • 1 x diner in San Luca; primo, secondo, contorno, dessert, acqua
 • Bagagevervoer
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, overige diners en dranken
 • Fietshuur: hybride fiets € 120,-, e-bike € 195,-
 • Verlenging fiets: hybride fiets € 15,- per dag, e-bike € 25,- per dag
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 15,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventuele toeristenbelasting (ter plekke te betalen)

 

Bijzonderheden
 • Minimumdeelname 2 personen
 • Gratis parkeren bij het eerste adres
 • Comfort: op basis van standaardkamers; overnachting in een kasteel met zwembad (geopend vanaf 1 – 15 mei afhankelijk van de weersomstandigheden), een villa met zwembad (geopend vanaf 15 mei – 31 mei afhankelijk van de weersomstandigheden), een B&B gelegen in het historisch centrum – van Todi en Orvieto, en op een agriturismo met zwembad.
 • Verlenging iedere dag mogelijk
 • U fietst voornamelijk over asfaltwegen, maar zo nu en dan ook over grindwegen. Wij raden u aan om uw fiets te voorzien van anti-lekbanden
 • De routes zijn beschikbaar op GPS
 • Toeslag éénpersoonskamer: neemt u hiervoor contact met ons op
 • Tevens de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië, in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

 

kaart

fietsvakantie Umbrie - kaart Umbrie
Fietsvakantie Umbrië 9 dagen

 

 

niveau

Een goede fietsconditie en ervaring met klimmen is vereist. U krijgt iedere dag te maken met pittige stukken. Vanaf dag 3 moet u tijdens de langste routes gemiddeld 1000 meter – in totaal – per dag klimmen.

 

korte route lange route
afstand niveau afstand niveau
Dag 2 59 km 2 65 km 2
Dag 3 52 km 3
Dag 4 59 km 3
Dag 5 58 km 3
Dag 6 60 km 3
Dag 7 45 km  2,5 66 km 3
Dag 8 46 km 2,5 76 km  3

 

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Auto

Afstand Utrecht – Perugia: 1487 km
Afstand Brussel – Perugia: 1336 km
Info op www.viamichelin.nl


Trein

www.bahn.de
www.trenitalia.com


Vliegtuig

www.skyscanner.nl


Rechtstreekse vluchten naar Perugia (PEG) (= dichtstbijzijnde vliegveld), vanaf:

Vanaf het vliegveld kunt u per taxi naar het beginadres afreizen. De afstand is circa 9 km.

 

huurfietsen

Heren huren een hybride trekking fiets van het merk Bianchi, type Camaleonte (zie foto). Deze unisex fiets is geschikt voor mensen met een lengte tussen de 1.60mt en 1.95mt. Inclusief bagagedrager.

Dames huren een fiets van het merk Bianchi, type Spillo. Deze is geschikt voor dames met een lichaamslengte van 1.55mt tot 1.75mt. Dames met een lengte van boven de 1.75mt huren de herenfiets. Inclusief: een fietscomputer, achtertas, kaarthouder, fietspomp en slot. Basisprijs: € 120,- per fiets/per 7 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

fietsreis Umbrie huurfiets onderweegs
Fietsvakantie Umbrie huurfiets dames Bianchi

Het is ook mogelijk om elektrische fietsen te huren in Umbrië.

De elektrische fiets: Basisprijs: € 195,- per fiets/per 7 fietsdagen. Verlenging: € 25,- per fiets/per dag. De elektrische fiets is van het merk Cannondale type Mavaro Headshok. Deze bevat een sterke Bosch motor + 36V/400wh accu. Maat: 50cm (Lengte circa 1,60 t/m 1,85).

Cannondale Mavaro Headstok - Bosch G2 + 400wh

reiservaringen

Fietsreis Umbrië trektocht eind juli

Beste Laurens / beste Dennis,

We hebben gisteren onze Umbrië fietstoer afgesloten. Het was weer een geweldig mooie toer met superaccommodaties. Het was een meerwaarde dat alle accommodaties een zwembad hadden en het agriturismo in Orvieto kunnen wij jullie zeker aanbevelen om vast in de toer op te nemen. Ook de service n.a.v. de bandenwissel in Orvieto was weer super geregeld. Kortom, wederom heel erg geslaagd en op naar de volgende fietstoer via jullie organisatie!

Groeten van de familie Arnold / de Jong / vd Broek.


Hieronder staan reisverhalen van de 12-daagse fietsvakantie Grande Umbria. De 12-daagse fietsreis is een uitbreiding van de 9-daagse, waardoor deze reisverhalen ook een goed beeld geven van deze fietsreis.

Fotoverslag Maartje en Björn – fietsvakantie Grande Umbria – Augustus 

12-daagse fietsvakantie in Umbrië – Mei

Beste Laurens,

Hierbij een korte review van onze 12-daagse fietsvakantie in Umbrië:

Ondanks het wat mindere weer dat we hadden tijdens onze reis maakte de goedverzorgde vakantie door Onderweegs in Italië alles goed. De aangeleverde GPS tracks maakten het voor ons heel makkelijk de routes te volgen. Als we er toch even niet uitkwamen hadden we nog altijd de ‘uitgeschreven’ versie van de tochten. De accommodaties waren top en wij werden overal heel hartelijk ontvangen. Alles was keurig verzorgd en wij hebben genoten van de gastvrijheid van de mensen in Umbrië. De wegen zijn niet altijd goed onderhouden en wij zouden de mensen willen adviseren die deze tocht gaan doen niet met een racefiets te komen.

Het is comfortabeler als je wat bredere banden hebt op deze wegen. Houd hiermee wel rekening met de zwaarte van de tocht. Over de wegen gesproken. De tochten waren gevarieerd en zo uitgezet dat je langs mooie uitkijkplekken kwam. Steeds is er gekozen voor de meest veilige optie. Wat er toe leidde dat er zo min mogelijk over drukkere wegen werd gereden, alhoewel dit natuurlijk niet altijd te vermijden viel. Grote klasse Laurens, petje af voor de organisatie!!

Hartelijke groet,

Johan en Sandra