Fietsvakantie Umbrië, 9 dagen – Land van de Etrusken – Midden Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 9 dagen
 • Prijs: € 1.025

Niveau fietsreis: niveau fietsvakantie

Fietsen door het land van de Etrusken

Umbrië wordt ook wel het Groene Hart van Italië genoemd. Tijdens deze fietsvakantie brengt u een bezoek aan de cultuurstad Perugia en maakt u prachtige fietstochten door authentieke middeleeuwse heuvelplaatsjes. U maakt uitgebreid kennis met het land van de Etrusken en haar prachtige natuurschoon.

Ook bij deze fietsvakantie in Umbrië zijn GPS bestanden beschikbaar.

Prijzen 2023  Prijzen zijn per persoon
8 nachten o.b.v. 7 x Logies Ontbijt, 1 x Half Pension  € 1.025,-
Toeslag eenpersoonskamer  zie Bijz.
Huurfiets € 135,-
Elektrische fiets € 220,-


Bovenstaande prijzen gelden voor alle ontvangen boekingen t/m 30 november 2022.

programma


Dag 1

Begin van uw fietsvakantie in Umbrië

Aankomst in Perugia waar u overnacht in een kasteel. Deze is gelegen aan de rand van Perugia. Daarnaast beschikt het over onder andere een restaurant, zwembad en een sauna. Kortom een heerlijk begin van uw fietsvakantie!


Dag 2

Perugia – San Luca, 59 of 64 km

Vandaag begint de dag met een rit langs de sculpturen van Brufa. Vervolgens krijgt u van verre Assisi al in het vizier. Een pittig klimmetje brengt u naar deze belangrijke religieuze plaats.  De nagedachtenis aan de heilige Franciscus wordt er namelijk zorgvuldig in ere gehouden. In het bijzonder trekt de Basilica di S.Francesco jaarlijks duizenden pelgrims. De middeleeuwse sfeer in Assisi is bovendien erg goed bewaard gebleven. Daarna fietst u over het beroemde Olijfpad. Langs vele olijfbomen en met een mooi uitzicht op het dal. Vervolgens bezoekt u het pittoreske Spello met haar bloemrijke straatjes. Ook komt u door het geheel ommuurde Bevagna. Tot slot fietst u verder richting het gehucht San Luca. Hier overnacht u in een villa. Deze heeft niet alleen  een eigen restaurant, maar ook een heerlijk zwembad.

Dag 3

San Luca – Todi, 52 km

Eerst brengt u een bezoek aan de Madonna della Stella. Vervolgens fietst u verder richting Montefalco. Deze plaats wordt ook wel het Balkon van Umbrië genoemd vanwege zijn fantastische ligging. Aan de Piazza del Comune staan een aantal middeleeuwse gebouwen. Bijvoorbeeld het Palazzo Comunale uit de 13e eeuw. Bovendien kunt u er het interessante Museo Civico di San Francesco bezoeken. Dit museum bevindt zich in een voormalige kerk, en bevat een schat aan schilderijen en fresco’s. Daarna fietst u verder door oude gehuchten waar het leven compleet lijkt stil te staan. Tenslotte brengt een pittige klim brengt u naar de van oorsprong Etruskische stad Todi. Deze stad ligt hoog boven de rivier de Tevere. De Piazza del Popolo is één van de belangrijkste Middeleeuwse pleinen van Italië.

Overnachting vlakbij dit plein in een sfeervol 17e eeuwse Residenza.

Dag 4

Todi – Orvieto, 59 km

Nadat u bent afgedaald uit de hooggelegen stad komt u vandaag al gauw in een heerlijk rustig gebied. Door eenzame dorpjes en soms bosrijke gebieden. Tevens moet er zo nu en dan een pittige heuvel worden beklommen. Vanaf Civitella heeft u vervolgens een prachtig uitzicht over het meer van Corbara. De laatste klim gaat daarna richting de levendige stad Orvieto.  Deze stad is prachtig gelegen op een gigantische blok tufsteen. Tevens is het beroemd om zijn witte Classico wijn.  Maar ook om de gigantische Dom met zijn rijk bewerkte voorgevel.

Overnachting in een B&B in het oude centrum.

Dag 5

Rondrit Orvieto, 58 km

De rondrit begint allereerst met een bezoek aan Bagnoregio, gelegen in de regio Lazio. Van hieruit heeft u bovendien een prachtig zicht op “la città che muore”, het merkwaardige stadje Civita di Bagnoregio. Het is namelijk gelegen op een plateau van tufsteen, waarvan de buitenste delen op de rand van de afgrond staan. Daarna verder naar het kratermeer van Bolsena. Het gelijknamige stadje beschikt over mooie terrassen, zowel in het centrum als aan het water. Een mooie route brengt u tot slot terug naar Orvieto. Onderweg krijgt u tevens een onvergetelijke blik op deze bijzondere stad.

Dag 6

Orvieto – Faiolo, 60 km

U daalt Orvieto uit, vervolgens fietst u over rustige wegen richting het noorden. Omhoog naar Allerona, een eenzaam dorp waar slechts één maal per dag een bus komt. Tevens een mooie plek voor een lunch in het lokale restaurantje. Daarbij heeft u vanaf het terras een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Later fietst u verder door een bosrijk gebied met uitgestrekte picknickplekken. Daarna door een open landschap richting Fabro. Hier kunt u er tevens voor kiezen om via een stijl weggetje een bezoek te brengen aan het kasteelplaatsje Canaiolo.

U overnacht in een heerlijk agriturismo met zwembad.

Dag 7

Rondrit Faiolo, 45 of 66 km

Tijdens deze rondrit bezoekt u eerst enkele sfeervolle heuvelplaatsjes, zoals Montegabbione en Piegaro. In Moiano kunt u vervolgens kiezen voor een extra rondrit. Deze leidt u door twee van de mooiste Borghi van Italië, Paciano en Panicale. Onderweg kunt u bovendien genieten van een mooi zicht op het Lago Trasimeno. Een pittige klim brengt u later naar sfeervolle Città della Pieve,  geboorteplaats van Perugino. Een stadje van rode baksteen welke gelegen is op een heuvelrug met wederom een prachtig uitzicht. Hier kunt u tevens in de S.Maria dei Bianchi de prachtige gekleurde fresco Aanbidding der Koningen van deze schilder aanschouwen.

Dag 8

Faiolo – Perugia, 76 km

Tijdens de ochtend fietst u lange tijd door een bosrijk gebied. Soms pittig en dan weer heerlijk afdalend. Onderweg passeert u daarna enkele verstilde gehuchtjes. Een 8 km lange afdaling brengt u vervolgens naar Marsciano. Daarna verder richting Deruta, hét keramiekstadje bij uitstek. Hier vindt u een heerlijk oud centrum waar u ook lekker even tot rust kunt komen. In Torgiano kunt u bovendien een interessant wijnmuseum bezoeken. Ten slotte fiets u weer terug richting Perugia waar u weer zult verblijven in het prachtige kasteel.

Dag 9

Einde van uw fietsvakantie in Umbrië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Wanneer u nog vragen heeft over deze fietsreis neemt u dan gerust contact met ons op.


 

reisinformatie

Deze fietsvakantie in Umbrië kan iedere dag worden gestart in de periode van maart t/m november.

Inbegrepen
 • 8 x overnachting o.b.v. een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 8 x ontbijt
 • 1 x diner in San Luca: primo, secondo, contorno, dessert, acqua
 • Bagagevervoer: 1 grote reistas of koffer per persoon
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie

 

Niet inbegrepen

 

Bijzonderheden
 • De prijs voor deze fietsvakantie is berekend o.b.v. 2 personen en verblijf op een tweepersoonskamer
 • Gratis parkeren bij het eerste overnachtingsadres
 • Verlenging iedere dag mogelijk
 • Comfort: Kasteelovernachting in Perugia. Overnachting in een villa in San Luca. Verblijf in B&B’s gelegen in de historische centra van Todi en Orvieto. En tot slot een agriturismo met zwembad
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in Perugia is geopend vanaf 1 – 15 mei, afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Het zwembad van het overnachtingsadres in San Luca is geopend vanaf 15 – 31 mei, afhankelijk van de weersomstandigheden
 • U fietst voornamelijk over asfaltwegen, maar zo nu en dan ook over grindwegen. Wij raden u daarom aan om uw fiets te voorzien van anti-lek banden
 • Wij kunnen een transfer per taxi voor u regelen op de laatste fietsdag, van Deruta terug naar Perugia. Totale dagafstand wordt dan 55km. De kosten voor deze transfer van twee fietsen en twee personen bedragen in totaal € 70,-
 • Toeslag eenpersoonskamer: neemt u hiervoor contact met ons op
 • Ook bij deze fietsvakantie in Umbrië zijn de routes beschikbaar voor uw fietsnavigatie. De fietsroutes worden, op aanvraag, als GPX-track naar u verzonden per e-mail
 • Tevens de mogelijkheid om ook een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië, in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

 

kaart


Fietsvakantie Umbrië - kaart
Fietsvakantie Umbrië 9 dagen

 

 

niveau

Niveau fietsvakantie Umbrië, 9 dagen – Land van de Etrusken

Tijdens de fietsvakantie in Umbrië dient u over een goede fietsconditie te beschikken. Ervaring met klimmen is ook gewenst. U krijgt bovendien iedere dag te maken met pittige stukken. Vanaf dag 3 zult u tijdens de langste routes ook gemiddeld 1000 meter (in totaal) per dag moeten klimmen.

korte route lange route
afstand niveau afstand niveau
Dag 2 59 km 2 65 km 2
Dag 3 52 km 3
Dag 4 59 km 3
Dag 5 60 km 3
Dag 6 60 km 3
Dag 7 45 km 2,5 66 km 3
Dag 8 76 km 3

 

Lees meer over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Auto

Afstand Utrecht – Perugia: 1487 km
Afstand Brussel – Perugia: 1336 km
Meer informatie op: www.google.nl/maps


Trein

www.nsinternational.nl
www.bahn.de
www.trenitalia.it


Vliegtuig

www.google.com/flights


Rechtstreekse vluchten naar Perugia (PEG) (= dichtstbijzijnde luchthaven), vanaf:

Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens per taxi naar het beginadres afreizen. De afstand is circa 9 km.

huurfietsen


Lichtgewicht trekking huurfiets heren

Heren huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Camaleonte (zie foto). Deze unisex fiets is geschikt voor heren met een lichaamslengte tussen de 160 cm en 195 cm.

Basisprijs: € 135,- per fiets/per 7 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Achtertas (Ortlieb)
 • Stuurtas met kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Plaksetje

Een helm kan gehuurd worden à € 5,00 per stuk. Graag aangeven bij het invullen van het boekingsformulier. De fietsen worden niet voorzien van een bidonhouder/bidon.


 

Lichtgewicht trekking huurfiets dames

Dames huren een lichtgewicht trekking fiets van het merk Bianchi, type Spillo. Deze is geschikt voor dames met een lichaamslengte tussen de 155 cm en 175 cm. Dames met een lengte van boven de 175 cm huren dan ook een herenfiets.

Basisprijs: € 135,- per fiets/per 7 fietsdagen. Verlenging: € 15,- per fiets/per dag.

Inclusief:

 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Achtertas (Ortlieb)
 • Stuurtas met kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Plaksetje

Een helm kan gehuurd worden à € 5,00 per stuk. Graag aangeven bij het invullen van het boekingsformulier. De fietsen worden niet voorzien van een bidonhouder/bidon.

 


 

Elektrische huurfiets

Basisprijs: € 220,- per fiets/per 7 fietsdagen. Verlenging: € 30,- per fiets/per dag.

De elektrische fiets is van het merk Cannondale type Mavaro Headshok. Maat: 50 cm (Lengte circa 160 cm t/m 185 cm). De elektrische fiets wordt gebracht en opgehaald door de verhuurder. De geleverde elektrische fiets kan afwijken van de foto qua merk / type.

Inclusief:

 • Fietscomputer (1 per stel)
 • Achtertas (Ortlieb
 • Stuurtas met kaarthouder (1 per stel)
 • Fietspomp
 • Kabelslot
 • Plaksetje
 • Bosch motor +36V/400wh

Een helm kan gehuurd worden à € 5,00 per stuk. Graag aangeven bij het invullen van het boekingsformulier. De fietsen worden niet voorzien van een bidonhouder/bidon.

 

reiservaringen

Fietsvakantie in Umbrië – foto’s ingestuurd door Paulien – juli 2022

Fietsvakantie in Umbrië – juni 2022

Hierbij wat foto’s van onze fietstocht in Umbrië. Het was een pittige tocht met prachtige dorpen en schitterende vergezichten.

 • De tip om te eten bij Osteria la Panatella was goud, heerlijk gegeten! In Todi is ristorante Cavour een aanrader www.ristorantecavourtodi.com. Prachtig terras met uitzicht.
 • In Orvieto kun je lekker en gezellig eten bij de Carlo en Osteria da Mamma Angela.
 • Ook zit hier een leuk fietsenzaakje, ze ontwerpen wielersportkleding en hebben ontzettend goed geholpen toen we problemen hadden met onze fiets. Het winkeltje wordt gedeeld met een familielid die kleding, tassen en sieraden ontwerpt, https://www.facebook.com/CicloStileOrvieto/

Het is een schitterende tocht geweest en we hebben veel gezien,. Umbrië was boven verwachting, zeker ook qua natuur. Ook geen drukke toeristische plekken, weinig verkeer onderweg, mooier dan verwacht.

Met vriendelijke groet,

Dirk en Dinie


Fietsvakantie in Umbrië – foto’s ingestuurd door Paulien – mei 2022

Fietsvakantie in Umbrië – Geke en Robbert – augustus/september 2021

Beste Team Onderweegs,

Als eerste onze complimenten voor de organisatie van onze geweldige vakantie In Umbrië.

Alles was zeer goed geregeld tot aan vervoer naar restaurants aan toe.

De routes waren prachtig, vaak rustig, mooie uitzichten en uitdagend op zijn tijd maar zeker goed te doen.

De locaties waar we overnachten hadden stuk voor stuk hun eigen charme maar allemaal waren ze zeer gastvrij en geen moeite was teveel.

De wegen in Umbrië zijn niet de beste dus regelmatig wel goed opletten, zeker met een lekker tempo bergaf…..

Dit was onze eerste fietsvakantie ooit maar zal zeker niet onze laatste zijn.

Geke & Robbert


Fietsvakantie in Umbrië – Juni 2021

Dag Laurens, Dennis en Lara,

De vakantie was voor ons echt een tópper! Wat een mooie streek, mooie steden, lekker eten, lekkere wijn en olie. Wat een toplocaties hadden jullie uitgezocht. Zoveel luxe zijn wij niet gewend, meestal kamperen we of doen we eenvoudiger hotelletjes. Het was onze huwelijksreis (na 25 jaar liefde wilden we dit heel graag). We zijn echt verwend in alle locaties.

Ik moest vooral grinniken om Todi. Na die veel te hoge en veel te steile berg op, moesten we ook nog naar het hoogste punt van Todi en daar aangekomen ook nog eens twee trappen op. We dachten al: we gaan aan Onderweegs zeggen dat dit echt too much is. Maar aangekomen in het hotel (en het dakterras!) bleek alle moeite niet voor niets: wat een locatie! Voor mij was dit de mooiste plek. Het sfeervolle, charmante en persoonlijke hotel. Het dakterras naast de Dom en met uitzicht op het hele dal. Flesje wijn erbij en lekker genieten.

Ook het overnachtingsadres in Faiolo vonden we een geweldige plek. Wat een heerlijke rust, lieve eigenaren, mooie kamer. Genieten.

In het overnachtingsadres in San Luca zijn we heerlijk verwend door de gastheren met wijn en lekker eten. Door de rust vanwege Corona hadden ze veel tijd en aandacht voor ons en dat waardeerden we zeer. De dames van het ontbijt toverden elke ochtend een meer dan feestelijk ontbijt op tafel, met elke ochtend vers gebakken taarten. Ik denk dat ik daar maar een foto van stuur naar jullie!

Verder was het heerlijk rustig. In Assisi met nog 6 anderen in de basiliek van Sint Franciscus. Dat maak je niet vaak mee denk ik. Ook in andere steden was het heerlijk rustig. Aan het eind van de vakantie nam de drukte iets toe.

Al met al was het voor ons een onvergetelijke reis. Hartelijk dank voor jullie grote bijdrage daarin!

Met hartelijke groet,

Christine


Fietsvakantie in Umbrië – juli

Beste Laurens,

We hebben gisteren onze Umbrië fietstocht afgesloten. Het was weer een geweldig mooie tocht met daarnaast superaccommodaties. Het was een meerwaarde dat alle accommodaties een zwembad hadden en het agriturismo in Orvieto kunnen wij jullie dan ook zeker aanbevelen om vast in de reis op te nemen. Ook de service n.a.v. de bandenwissel in Orvieto was weer super geregeld. Kortom, wederom heel erg geslaagd en op naar de volgende fietstocht via jullie organisatie!

Groeten van de familie Arnold / de Jong / vd Broek.


Hieronder staan reisverhalen van de 12-daagse fietsvakantie Grande Umbria. De 12-daagse fietsreis is een uitbreiding van de 9-daagse, waardoor deze reisverhalen ook een goed beeld geven van deze fietsreis.

Fietsvakantie in Umbrië – Daniëlle en Ron

Beste Laurens, Dennis en Lara,

Hierbij zenden wij jullie enkele foto’s welke we gemaakt hebben tijdens onze 12 daagse reis in Umbrië. Het was weer een goed uitgezette trip. Mooie authentieke middeleeuwse dorpjes en prachtige steden. De overnachtingslocaties waren perfect. Sommige heel bijzonder met name in Perugia. Wat ook fijn was waren de rustige wegen. We hebben ook dit jaar er weer van genoten.

Met vriendelijke groeten,

Daniëlle en Ron


Fietsvakantie in Umbrië – mei 2018

Hallo team Onderweegs,

Wij waren van 7 tot 18 mei in Umbrië. We fietsten de Grande Umbria.
We hebben genoten van de reis en de fietstochten, wat een prachtig land. Na een nat voorjaar was alles heel groen, het was vaak bewolkt (heel prettig als je fietst), en soms regen.
Wat een uitzichten en leuke stadjes. Zelf waren we dol op Trevi en Spello, al die cipressen, olijfbomen en wijngaarden. Het was heel mooi. De routes leken ons kort van te voren maar namen door de klimmetjes toch veel tijd in beslag. De routes waren heel duidelijk.

Zelf zijn we dol op het platteland, de steden waren natuurlijk mooi, maar landelijk Italië had onze voorkeur.
We hebben 1 dag overgeslagen, de rondrit Orvieto, het was echt heel slecht die dag.

De rondrit Faiolo hebben we ook korter gemaakt, i.v.m. voorspelde regen die middag.
En wat kun je heerlijk eten in Italië, verrassend vonden we het hotel in San Luca. Je waant je in een ander tijdperk, met alle gemakken van tegenwoordig.
Het agriturismo in Faiolo was ook geweldig, er was een kookgroep aanwezig waardoor we mee konden eten met deze groep.
De laatste rit naar Perugia terug was goed te doen, in het begin zwaar en daarna redelijk vlak, op de laatste km na.

Vriendelijke groeten

Johan en Paula


Fietsvakantie in Umbrië – ingezonden foto’s via Whatsapp van Vincent en Judith

Fietsvakantie Umbrië 12 dagen – ontvangen via Whatsapp

Prachtig weer, geweldige sfeervolle adressen, heerlijke maaltijden en ‘weg van de snelweg’. Kortom ‘Onderwe(e)gs’ in Italië. Hartelijke vakantie groet Pietsje en Martin


Fotoverslag Maartje en Björn – fietsvakantie in Umbrië – Grande Umbria – Augustus 

12-daagse fietsvakantie in Umbrië – Mei

Beste Laurens,

Hierbij een korte review van onze 12-daagse fietsvakantie in Umbrië.

Ondanks het wat mindere weer dat we hadden tijdens onze reis maakte de goedverzorgde vakantie door Onderweegs in Italië alles goed. De aangeleverde GPS bestanden maakten het voor ons ook heel makkelijk de routes te volgen. Als we er toch even niet uitkwamen hadden we bovendien nog altijd de ‘uitgeschreven’ versie van de tochten. De accommodaties waren top en wij werden overal dan ook heel hartelijk ontvangen. Alles was keurig verzorgd en wij hebben genoten van de gastvrijheid van de mensen in Umbrië. De wegen zijn niet altijd goed onderhouden en wij zouden de mensen daarom willen adviseren die deze tocht gaan doen dit niet met een racefiets te doen.

Het is comfortabeler als je wat bredere banden hebt op deze wegen. Houd daarmee wel rekening met de zwaarte van de tocht. Over de wegen gesproken. De tochten waren gevarieerd en ook zo uitgezet dat je langs mooie uitkijkplekken kwam. Steeds is er gekozen voor de meest veilige optie. Wat er toe leidde dat er dan ook zo min mogelijk over drukkere wegen werd gereden, alhoewel dit natuurlijk niet altijd te vermijden viel. Grote klasse Laurens, petje af voor de organisatie!

Hartelijke groet,

Johan en Sandra

 

✓ Prijzen 2023 ✓ Elke dag starten ✓ GPX tracks

X