Fietsvakantie Noord Sardinië, 8 dagen – voor wielrenners – Zuid Italië

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: € 825

Niveau fietsreis: fietsvakantie tot fietsvakantie

Noord Sardinië voor wielrenners

Deze reis is samengesteld voor wielrenners en voorzien van langere afstanden. Ontdek het noorden van Sardinië, met zijn ruige binnenlanden en uitgestrekte kurkeikenbossen. U fietst door fascinerende landschappen met grote granietblokken, en u maakt kennis met de boeiende stad Olbia. Klassiek zijn de bergachtige kustlijnen, mooie baaien, een diepblauwe zee en witte zandstranden.

Ook voor deze wielrentocht op Sardinië zijn GPS tracks beschikbaar.

Prijzen 2021  Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. Logies Ontbijt met start op zaterdag € 825,-
Toeslag bij start op overige dagen  € 60,-
Toeslag hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 sept.) € 160,-
Toeslag eenpersoonskamer  € 150,-
Huurfiets: racefiets / koersfiets € 200,-
Electrische fiets: racefiets / koersfiets € 240,-

 

Wij werken in Sardinië samen met een lokale organisatie die deze fietsvakantie ook uitvoert. Bij hulp of problemen onderweg kunt u zich wenden tot deze organisatie maar ook tot Onderweegs in Italië.

programma

Dag 1

Begin van uw wielrentocht op Sardinië

Vandaag komt u allereerst aan in Alghero. Een prachtige stad, aan de noordwestkust van Sardinië. Het wordt daarnaast ook wel ‘klein Barcelona’  genoemd, vanwege de Spaanse invloeden die u hier terugziet. In het historisch centrum ziet u op de straatnaambordjes ook twee verschillende namen staan, de Italiaanse en Catalaanse naam. Geniet ook van de authentiek geplaveide smalle straatjes met wasgoed onder de ramen en oude mannetjes die al keuvelend de stoeltjes van een koffiebar bezet houden. Met intussen op de achtergrond de glinsterende zee met kleine dobberende vissersbootjes tegen een strakblauwe hemel.

Let op: u kunt ook beginnen en eindigen in Olbia

Dag 2

Alghero – Mores, 81 km

Tijdens deze eerste fietstocht volgt u de kustweg ten zuiden van Alghero. Dit is bovendien één van de mooiste kustwegen van het eiland. En tevens ook een perfecte opwarming voor de beklimming van de ”muur”. De uitdagende klim landinwaarts richting Villanova Monteleone. Daarna volgt er een spectaculaire afdaling over het meer van Temo. Langs slaperige gehuchten komt u tot slot aan in Mores.

Dag 3

Mores – Pattada, 79 km 

Een geweldige tweede fietsdag door de bergketen van Goceano. Eerst door een prachtig landschap van onder andere bossen, olijf- en wijngaarden. Vervolgens daag je jezelf uit met de klim die leidt naar Foresta Burgos. Een bos gesticht vanuit koninklijk besluit in 1886. Uw dag eindigt ten slotte in Pattada. Beroemd om zijn handgemaakte mes Pattadesa. Een sekte object gewaardeerd door verzamelaars over de hele wereld. Onder andere door de vorm, afwerking en gebruik van edelstenen en metalen.

Dag 4

Pattada – Posada, 86 km

U fietst vandaag verder oostwaarts langs Su Romanzesu, een ongerepte natuurlijke schatkist. Namelijk de erfenis van de Nuraghische beschaving. Ondergedompeld in een kurkeikenbos met granieten bouwwerken. Daarna fietst u terug richting de zee door middel van een spectaculaire afdaling over Siniscola. Uiteindelijk komt u aan in Posada waar u vanavond verblijft.

Dag 5

Posada – Olbia, 55 of 75 km

Een korte fietsdag langs de wateren van Capo Coda Cavallo en Tavolara. Een kalksteen en graniet imposant eiland dat 560 meter oprijst uit de zee. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een meer uitdagende route landinwaarts. Beide routes eindigen in de levendige hoofdstad van Gallura, Olbia. Bovendien gelegen aan een prachtige turquoise baai met schitterende stranden. In de autovrije hoofdstraat, Corso Umberto, kunt u ten slotte heerlijk genieten van de lokale specialiteiten. Maar ook een heerlijk glas koude Vermentino wijn!

Dag 6

Olbia – Castelsardo, 103 km 

Vandaag verlaat u de kust en fiets u weer landinwaarts. Verder door het dramatisch ogende landschap van oeroude kurkbossen. U bevindt zich tevens in het hart van het belangrijkste productiegebied van kurk op het eiland. Honderden kurkbedrijven (sugherifici), groot en klein, zijn hier namelijk geconcentreerd rond de twee belangrijkste centra van het gebied, Calangianus en Tempio. Vervolgens fiets u langs de indrukwekkende maanvallei. Bestaande uit verbazingwekkende granieten rotsen gevormd door onder andere de kracht van het weer gedurende duizenden jaren. Om uiteindelijk weer terug te fietsen richting de kust. Uw fietstocht eindigt ten slotte in Castelsardo. Een charmant dorpje hooggelegen op een kaap met een prachtig uitzicht op zee.

Dag 7

Castelsardo – Alghero, 93 km

Deze laatste fietsroute leidt u over de glooiende heuvels van Anglona. Bovendien biedt deze route u adembenemende uitzichten over de kust maar ook over Corsica. Na de adrenaline kick gevende afdaling van Scala di Giocca, bereikt u uiteindelijk Alghero. Wellicht wel de mooiste stad van Sardinië!

Dag 8

Einde van uw wielrentocht op Sardinië

Vandaag is de laatste dag van uw fietsvakantie. Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Indien u verder nog vragen heeft over deze wielrentocht neemt u dan gerust contact met ons op.

 

reisinformatie

Deze wielrentocht op Sardinië kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag van € 60,- per persoon. Gedurende het hoogseizoen (bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 september 2021) geldt er ook een toeslag van € 160,- per persoon.

Inbegrepen
 • 7 x overnachting op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • Welkomstbriefing
 • Bagagevervoer
 • Engelstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie
 • Technische ondersteuning en ook telefonische hulp

 

Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, overige diners en dranken
 • Transfers: (prijzen o.b.v. minimaal 2 personen per rit)
  • Luchthaven Alghero naar het hotel in Alghero: € 20,- per persoon
  • Alghero naar Olbia: € 90,- per persoon
  • Luchthaven Olbia naar het hotel in Olbia: € 15,- per persoon
 • Wanneer u een transfer boekt ontvangt u vanaf de 3de persoon 50% korting op de kosten voor deze transfer.
  Neemt u hiervoor alstublieft contact met ons op voor meer informatie. 
 • Indien u eigen fietsen meebrengt wordt er tevens een toeslag berekend voor de transfers van € 10,- per fiets.
 • Entreegelden voor musea en archeologische plaatsen
 • Fietshuur: zie tabblad huurfietsen
 • Helm: € 15,-
 • Eventuele toeristenbelasting. Van € 0,50 tot € 2,50,- p.p.p.n. Ter plekke te betalen.
 • Reserveringskosten € 20,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR € 5,- p.p. per boeking. Zie ook tabblad ‘algemene info
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering

 

Bijzonderheden
 • Minimumdeelname 2 personen.
 • Vooraf ontvangt u eerst van ons uw reisbescheiden met onder andere de adressenlijst en overige aanvullende informatie. De vouchers en Engelstalige routebeschrijving met kaarten ontvangt u daarna ter plaatse van onze lokale partner.
 • Comfort: 7 overnachtingen in 3-sterrenhotels / accommodaties. De locaties waar u overnacht worden uitgezocht en ook vastgelegd door onze Italiaanse reispartner.
 • De routes die u fietst zijn uitgezet door onze Italiaanse partner.
 • Verlenging iedere dag mogelijk.
 • Deze fietsvakantie kan tevens worden gestart in Olbia.
 • Beste reisperiode: voor- en ook najaar. Met name in augustus kan het namelijk drukker zijn op de wegen.
 • Deze fietsvakantie op Sardinië kan gedurende het hele jaar op zaterdag worden gestart. Bij aankomst op de overige dagen betaalt u een toeslag voor het bagagevervoer van € 60,- per persoon. Een toeslag voor het bagagevervoer betaalt u ook indien u één of meerdere dagen verlengt of inkort tijdens de fietsvakantie.
 • Toeslag hoogseizoen: € 160,- per persoon. Bij aankomst in de periode van 26 juni t/m 3 september 2021.

 GROEPSREIS

 • Deze tocht wordt tevens aangeboden als groepsreis. Voor eigen samengestelde groepen vanaf 6 personen: € 1390,- p.p. (toeslag 1-p.kamer € 150,-). Inbegrepen: 7 x overnachting, 7 x ontbijt, 7 x diner. Twee lokale Engelstalige meefietsende gidsen, begeleidende minibus, bagagetransport, briefing, routebeschrijvingen, technische ondersteuning en ook telefonische hulp. Reisdata: Neem hiervoor contact met ons op.
 • Ook bij deze wielrentocht op Sardinië zijn de routes beschikbaar voor uw fietsnavigatie. De fietsroutes worden, op aanvraag, als GPX-track naar u verzonden per e-mail.
 • U heeft de mogelijkheid om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië, in samenwerking met Europeesche Verzekeringen.

 

kaart

Fietsvakantie Sardinië - kaart
wielrentocht Sardinië fietsvakantie racefiets

 

niveau

Tijdens deze wielrentocht op Sardinië fietst u door een heuvellandschap met zo nu en dan ook pittige hellingen. Voor deze tocht dient u te beschikken over klimervaring maar ook een goede fietsconditie.

route
afstand hoogtemeters Niveau
Dag 2 81 km 1270 3
Dag 3 79 km 1516 3
Dag 4 86 km 1230 2
Dag 5 55 of 75 km 300/1140 1
Dag 6 103 km 1400 2
Dag 7 93 km 1340 2

 

Klik hier voor meer informatie over het niveau van onze fietsvakanties in Italië.

 

vervoersopties

Vliegtuig

https://www.google.com/flights?hl=nl


Rechtstreekse vluchten naar Olbia (OLB), vanaf o.a.:

Rechtstreekse vluchten naar Alghero (AHO), vanaf o.a.:

Transfers

Vanaf de luchthavens Alghero en Olbia kunt u worden opgehaald.

Transfer van luchthaven Alghero naar het hotel in Alghero € 20,- per persoon.
Transfer van luchthaven Olbia naar het hotel in Olbia € 15,- per persoon.

 

huurfietsen

Tijdens deze wielrentocht op Sardinië huurt u een wielrenfiets van onze lokale fietsverhuurder. Deze wielrenfiets is van goede kwaliteit en heeft 27 versnellingen. Het type wielrenfiets is Cube Attain GTC Pro 2019. Wanneer deze type fietsen niet meer beschikbaar zijn wordt er een ander type aangeboden met een gelijkwaardig niveau. Shimano 105 / Ultegra.

Elke huurfiets is voorzien van een kilometerteller. Per twee fietsen krijgt u ook een reparatiesetje en combinatieslot. Zoals voor alle tochten geld ook hier dat u simpele reparaties zoals het plakken of het verwisselen van een band zelf kunt oplossen. Voor hulp onderweg kunt u bellen met de fietsenverhuurder op Sardinië, waarvan u ook het telefoonnummer meekrijgt. Aan deze hulp zijn kosten verbonden die voor uw eigen rekening zijn, indien het uw eigen fiets betreft. In het geval dat u een fiets huurt, biedt de fietsverhuurder u in uiterste noodzaak deskundige hulp.

Basisprijs: € 200,- per fiets/per 6 dagen. Verlenging: € 25,- per fiets/per dag.

Basisprijs E-bike wielrenfiets: € 240,- per fiets/per 6 dagen. Verlenging: € 30,- per fiets/per dag.

 

reiservaringen

Wielrentocht op Sardinië – september 2017 – foto’s ingezonden door Wilfred en Irene

Complimenten, zoals deze reis zo kort van te voren kon worden gerealiseerd. We hebben enorm genoten van de routes maar ook de verblijven. Ook het transport van de bagage was boven verwachting. Zelfs als we vroeger aankwamen waren de koffers al gearriveerd. Verder zijn er geen tegenvallers geweest en hebben alleen bij de start een regenbui gehad. De laatste route van Posada naar Olbia langs de kust is daarentegen veel te kort. Wij hebben de route (totaal 97,7 km) door de bergen (6b) gemaakt. En zijn halverwege afgedaald naar de kust om daar ook nog een deel van te zien. Het laatste stuk langs de kust viel qua verkeersdrukte tegen. Voor getrainde wielrenners is deze reis bovendien zeer goed te doen.