Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
icons
Duur
8 dagen, 7 nachten
icons
Vakantie type
Wandelvakantie
Wandelvakantie Emilia - wandelen in Italië

Wandelvakantie Emilia, 8 dagen

 

 

Heerlijk wandelen door de Colli Piacentini

 

Een wandeltocht door de heuvels ten zuiden van Piacenza. Je maakt kennis met de cultuur, de wijnen van de Colli Piacentini en haar fantastische gastronomie. Overnachting in plaatsjes gelegen aan de Trebbia rivier. Je wandelt hoog door heuvels met wijngaarden, bossen en hier en daar een gehucht. De uitzichten over de Valle Trebbia zijn adembenemend.

 

 • Mooie heuvels
 • Adembenemende uitzichten
 • Rivergaro, Mezzano Scotti, Bobbio

wandelvakantie Italië

Boek deze vakantie
Prijzen 2024 Prijzen zijn per persoon
7 nachten o.b.v. 7 x Logies Ontbijt € 695,-
Toeslag eenpersoonskamer € 240,-

Deze reis is momenteel niet boekbaar! 

 

Wandelvakantie Emilia Rivergaro

Begin van de wandelvakantie Emilia

Aankomst in Rivergaro. Het plaatsje heeft een autoluw centrum met terrassen, restaurants en een pittoresk historisch gedeelte. Deze is vanaf je adres gemakkelijk per voet te bereiken. Rivergaro ligt aan de Trebbia rivier.

Rondwandeling vanuit Rivergaro, 14 of 16 km

Je wandelt door de beginnende heuvels van de Colli Piacentini. Af en toe over smalle paadjes door het bos, over open velden en langs wijngaarden van de beroemde Piacentini-wijnen. Al gauw zie je van hoog de uitgestrekte Po-vlakte liggen. Tijdens het afdalen naar Rivergaro heb je vanaf de Via Castello een mooi zicht op dit stadje. Na een pauze op de uitgestrekte Piazza Paolo loop je door de natuurrijke bedding van de Trebbia rivier.

Rivalta – Travo, 11 of 18 km

Voor de lange tocht word je ’s morgens gebracht naar Castello di Rivalta. Geniet van deze schitterende borgo met haar eeuwenoude kasteel. Gelegen op een strategisch punt aan de Trebbia-rivier. Na Buriacchina wandel je een uitgestrekt bos in. Voor de korte tocht word je naar Pigazzano gebracht. Daar heb je een fantastisch uitzicht vanaf het terras bij de kerk. Hierna wandel je verder omhoog, door een bos en over een bergkam. Je bezoekt de resten van het oude Castello Monticello. Na een pittige afdaling kom je uiteindelijk aan in het oude stadje Travo.

Travo – Mezzano Scotti, 8 of 19 km

De lange route brengt je middels een aangename wandeling naar de indrukwekkende rotsen Pietra Perduca en Pietra Parcellara. Ze komen uit het heuvellandschap tevoorschijn alsof ze uit de aarde omhoog zijn gedrukt. Te voet verder over paden en door grasland. Vanaf Gazzoli afdalen over asfalt, met zicht op het dal van de Trebbia. De korte route is eenvoudig en leidt je naar Perino. Van daaruit neem je de bus naar Mezzano Scotti.

Mezzano Scotti – Bobbio, 11 of 17 km

‘s Morgens wandel je eerst weer omhoog. Door oude gehuchtjes en een dennenbos langs de Monte Pradegna. Korte en lange route splitsen zich vervolgens. De lange route leidt je naar Santa Maria, waar je prima kunt eten bij de plaatselijke locanda. Vervolgens te voet afdalen, over paden, door weides en langs wijngaarden. Van verre zie je Bobbio al liggen, een prachtig stadje, gelegen aan de Trebbia.

Rondwandeling Coli, 13 of 15 km

Vanaf Bobbio loop je de prachtige Ponte Gobbo over. Vervolgens loop je omhoog door een open maar ook bosrijk gebied, met weidse uitzichten. Na het gehucht Arelli wandel je voorbij een oratorium, door bos en open grasvelden. Lunchmogelijkheden zijn er in Pineta en Poggiolo.

Rondwandeling S.Cristoforo, 13 km

Een heerlijke wandeling omhoog langs een bergrand. Met onderweg prachtige vergezichten over de vallei van de Trebbia. Verderop heb je zicht op de vallei van de Torrente Carlone. Je bezoekt op het hoogste punt het gehucht San Cristoforo, een klompje oude huizen waar nog enkele mensen wonen. Na een afdaling kom je bij de paradijselijk gelegen waterval van Carlone. Verder door een bos met eeuwenoude bomen. Na Moglia daal je verder af, terug naar Bobbio.

Einde van de wandelvakantie Emilia

Vandaag is de laatste dag van de wandelvakantie Emilia. Na het ontbijt eindigt het arrangement. Vanuit Bobbio ga je op eigen gelegenheid terug, met de bus of een taxi, naar Rivergaro waar je auto geparkeerd staat. Bussen rijden regelmatig.

Wanneer je nog vragen hebt over deze wandelreis neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn aangesloten bij de ANVRSGR en het Calamiteitenfonds.

De wandelvakantie Emilia kan iedere dag worden gestart in de periode van 1 maart t/m 15 juli en van 1 september t/m 31 oktober. In juli en augustus kan het erg warm zijn, waardoor wij de reis niet adviseren van 15 juli t/m 31 augustus.

 • 7 x overnachting o.b.v. een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet
 • 7 x ontbijt
 • 4 x een lunchpakket; dit betreft de eerste 4 wandeldagen
 • Transfer naar Rivalta of naar Pigazzano op de tweede wandeldag
 • Bagagevervoer: Maximaal 1 koffer of reistas (20 kg) per persoon.
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal en achtergrondinformatie
 • Heen- en terugreis
 • Lunches, diners en dranken
 • Transfer terug van Bobbio naar Rivergaro
 • Eventuele overige transfers en/of entreegelden
 • Eventuele toeristenbelasting (van € 0,50 tot € 2,50,- p.p.p.n. ter plekke te betalen)
 • Reserveringskosten € 25,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR € 5,- p.p. per boeking
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • De prijs voor deze wandelvakantie is berekend o.b.v. 2 personen en verblijf op een tweepersoonskamer
 • Indien je alleen (1 persoon) reist, geldt er naast de éénpersoonskamertoeslag ook een extra toeslag voor het vervoer van de bagage. Neem contact met ons op voor de hoogte van deze extra toeslag
 • Gratis parkeren bij het eerste overnachtingsadres
 • Comfort: de overnachtingen zijn eenvoudig, twee tot drie sterren. Je overnacht in een agriturismo, een B&B en hotels. Kamers met eigen douche en toilet. De adressen hebben een eigen restaurant of er zijn restaurants op loopafstand
 • De wandeltocht eindigt in Bobbio. Van hieruit ga je op eigen gelegenheid terug, met de bus of een taxi, naar Rivergaro (indien je daar de auto hebt staan). Bussen rijden regelmatig
 • Verlenging iedere dag mogelijk
 • Bij deze wandelvakantie in Rivergaro zijn de routes beschikbaar als GPX. De wandelroutes worden als GPX-tracks naar je verzonden per e-mail. Tip: gebruik je de GPX tracks op je mobiele telefoon? Neem dan een powerbank mee!
 • Het is mogelijk een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten bij Onderweegs in Italië. Wij werken samen met a.s.r.

Niet van toepassing.

Niveau wandelvakantie Emilia

Tijdens de wandelvakantie Emilia wandel je door een heuvelachtig en bergachtig landschap met zo nu en dan pittige hellingen. Je wandelt over asfalt, door open weides en over smalle bospaden die lang niet altijd perfect geplaveid zijn. De routes zijn soms behoorlijk pittig. Sommige stukken zijn steil en de paden kunnen bedekt zijn met grove, grotere stenen die hogere eisen stellen aan het wandelen.

Let op: hoge temperaturen maken wandeltochten zwaarder qua niveau.

 

korte route lange route
afstand hoogtemeters stijgen hoogtemeters dalen afstand hoogtemeters stijgen hoogtemeters dalen
Dag 2 14 km 360 meter 360 meter 16 km 360 meter 360 meter
Dag 3 11 km 240 meter 580 meter 18 km 520 meter 530 meter
Dag 4 8 km 340 meter 680 meter 19 km 290 meter 600 meter
Dag 5 11 km 370 meter 540 meter 17 km 340 meter 520 meter
Dag 6 13 km 580 meter 670 meter 15 km 580 meter 670 meter
Dag 7 13 km 400 meter 400 meter

Lees meer over het niveau van onze wandelvakanties in Italië.

 

Auto

Afstand Utrecht – Rivergaro: 1137 km
Afstand Brussel – Rivergaro: 1004 km
Meer informatie op: www.google.nl/maps


Trein

www.nsinternational.nl
www.bahn.de
www.trenitalia.it


Vliegtuig

www.google.com/flights


Rechtstreekse vluchten naar Milaan Linate (LIN) (=dichtsbijzijnde luchthaven), vanaf o.a.:

 

 

Openbaar vervoer

Vervolgens neem je de bus naar het centraal treinstation van Milaan. Duur circa 25 minuten. Actuele shuttlebus informatie kun je vinden op: https://www.milanolinate-airport.com/en/directions-and-parking/

Vanuit Milaan neem je vervolgens de trein naar Piacenza. Duur circa 50 minuten. Actuele treininformatie kun je vinden op: www.trenitalia.it.

Vanaf treinstation Piacenza kun je uiteindelijk een taxi nemen naar het eerste overnachtingsadres.


Rechtstreekse vluchten naar Milaan Malpensa (MXP), vanaf o.a.:

 

 

Openbaar vervoer

De Malpensa Express Service verbindt luchthaven Malpensa met alle grote treinstations in en rondom Milaan. Vanaf de luchthaven vertrekken er bovendien regelmatig treinen naar het centraal station van Milaan. De reistijd is circa 45 minuten.

Tickets kunnen worden verkregen via het Malpensa Express Ticket Kantoor. Deze is iedere dag geopend van 06.15 uur tot 21.20 uur. Ook kun je online tickets aanschaffen via www.malpensaexpress.it/en/malpensa-express/tickets/where-to-buy-tickets.aspx

Vervolgens neem je de trein van het centraal station van Milaan naar Piacenza. Duur circa 45 minuten. Actuele treininformatie: www.trenitalia.it

Vanaf treinstation Piacenza kun je uiteindelijk een taxi nemen naar het eerste overnachtingsadres.


Rechtstreekse vluchten naar Milaan Bergamo (BGY), vanaf o.a.:

 

Vervolgens neem je de bus vanaf luchthaven Bergamo naar het treinstation van Bergamo. Duur circa 15 minuten. Daarna kun je de trein nemen richting Piacenza. Let op: Je dient over te stappen in Milaan Lambrate. Duur circa 2 uur.

Vanaf treinstation Piacenza kun je uiteindelijk een taxi nemen naar het eerste overnachtingsadres.

Je kunt ook per bus afreizen van Piacenza naar Rivergaro. Let op: je dient over te stappen. Op het stationsplein Piazzale Marconi neem je eerst lijn 16; je stapt uit op de Viale Patrioti 20. Vervolgens neem je lijn E17 of E21 richting Rivergaro. De E staat voor Extraurbane = buiten de stad. Actuele bus informatie: www.setaweb.it en op wwwmoovitapp.com

  Een vraag over deze vakantie?